LEd Lambalı Projeksiyon kullanan?

Kodla Büyü

eyolcu

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaslar okulunda led lambalı projeksiyon kullanan var mı? okuduğuma göre sınıf gibi aydınlık ortamlarda iyi göstermiyormus? bilgisi olan var mı

Okul için hiç uygun değil ömrü uzun ama parlaklık çok düşük
Perde olmasına rağmen görünmüyor.
En ucuzundan normal projeksiyon almanı tavsiye ederim.

bizde yeni 4-5 tane almıştık fena değil bence diğerinden pek fark görmedim ben. açık havada hiç gözükmüyor ama sınıf ortamında gözüküyor birazz köşe buağa koymak gerekiyor ama doğrudan pencerenin önüne koyarsan hiç gözükmüyor. sınıftaki 3 camdan 1-2 si kapalı olsa rahat izlenebiliyor. parlaklık oranlarına göre yükseğini al sıkıntısı olmaz ufak rahat taşınıyor.. üzerine doğrudan usb takıp içindeki video ve resimleri slayt şeklinde bakabiliyorum bilgisayar olmadan müzik de dinleyebiliyorsun hoparlör takarak.. yeni modeller güzel..

O kadarda kötü değildir canım.
Neticede LED koheran ışık kaynağı.Mükemmele yakın enerji aktarımı var.Isı sorunu yok ise, fan derdide yoktur ve sessizdir.
Mercekleri düzgün bir marka çok uzun ömürlü olur.

ben kullandım tavsiye ederim. söylediğiniz gibi normal projeksiyonlarla arada ahım şahım bir görüntü kalitesi farkı yok. ama fark başka yerde çıkıyor
.
normal projeksiyon 750
muadili led projeksiyon 1500
.
normal projeksiyon lamba ömrü 2000 saat
muadil led projeksiyon lamba ömrü 30bin saat
.
duracell pil mantığı gibi düşün hocam. led ile aynı süre çalıştırabilmeniz için 9 lamba daha takmanız gerekiyor projeksiyona. fazla değil 150 liradan hesaplasanız + 1500 de lamba maliyeti geliyor. yani ortalama %33 daha ucuza maloluyor LED olanı.
tabi lamba değişimlerinde ikinci lambadan sonra orjinalinin kalitesini de beklememek gerek.

Sayın hocam ben evime casio xj-a240 led projeksiyon aldım, on numara. hd yayınları alabiliyor. eğer sınıfta kullanacaksanız siyah perde olması lazım. görüntüyü ne alasanız. bir de en önemli özelliği 2x optik zoomu var. görüntü kaybı olmuyor. :+1:

eyolcu' Alıntı:
Arkadaslar okulunda led lambalı projeksiyon kullanan var mı? okuduğuma göre sınıf gibi aydınlık ortamlarda iyi göstermiyormus? bilgisi olan var mı
Bizim okulda lg nin 100-150 ansilümen değerinde 5 adet led projeksiyonları vardı. ama biz sınıf ortamında hiç verim alamadık. bu yüzden yeni projeksiyonlar aldık. tavsiyem alırken ansilümen değerinin yüksek olmasına dikkat edin.

geçen hafta sonu bi dershaneye 15 tane led projeksiyon bağladım

markası LG, ağırlığı 800 gr ve avuç içi kadar, bataryası kendinden büyük nerdeyse :) 960 tl ye aldık

koyu renkli perde ile sorun çıkarmaz, normal projeksiyondan farkı yok bence

muratturk' Alıntı:
geçen hafta sonu bi dershaneye 15 tane led projeksiyon bağladım

markası LG, ağırlığı 800 gr ve avuç içi kadar, bataryası kendinden büyük nerdeyse :) 960 tl ye aldık

koyu renkli perde ile sorun çıkarmaz, normal projeksiyondan farkı yok bence

hocam teknosa da gördüm onlardan ama ansilumen oranı 200:1 diyordu ışık parlaklığı nasıl.

bu ansilümen olayını bende merak ediyorum örneğin hb daki en ucuz normal projektör 2700 ansilümen ayrıca elimde bir adet 1500 ansilümenlik cihaz var ve ışıkta fazla görünmüyor bu durumda 200 lümenlik bi led projektörün yetmemesi lazım

sınıf ortamı için 2300 ansilümenin altını kullanmayın bence bütçeniz düşükse kdv indirimli 650 tl olan epson eb s 9 veya 92 gibi filtreside olan bir model alınabilir.(dışarıdan filtresi temizlenemeyen model varmı diye şaşırmayın. :) acer x110 falan var uzak durun :) )

Geri