Bilgisayar-Bilişim Teknolojileri
Ana Sayfa
Bilişim Teknolojileri Forumu Son Konuları
24 Saat
Bilişim Teknolojileri - Formatör - Bilgisayar Öğretmeni Kayıt
Kayıt Olun
iletişim
iletişim
Detaylı Arama
Arama
Yeni Konu Aç
Yeni Konu Aç

LENOVO THİNKCENTRE PC FORMAT SONRASI BOOT ETMEME SORUNU

Konu, 'Windows İşletim Sistemleri, Sorunlar ve Çözümler' kısmında timesgreen tarafından paylaşıldı.


  1. timesgreen

    timesgreen Aktif Üye

    Kayıt:
    11 Şubat 2008
    Mesajlar:
    193
    Beğeni:
    11
    Lenovo ThinkCentre i5 8 gb pc için her zaman kullandığım USB Win 10 64 bit kurulumunu F! tuşuna bakarak BIOS ayarlarından USB yi en başa alarak başlatıp yapıyorum. Fakat Win 10 yüklemesinden sonra harddiskten başlaması gerektiğinde ekran LENOVO yazısında saatlerce takılı kalıyor ve açılmıyor. DEfalarca formatı tekrar başlattım ama aynı şekilde HDD de BOOT etmiyor. BİOS tan Açılış sırasında HDD yi en başa alıyorum. LEGACY HDD ve UEFI HDD seçenekleri var. ikisinde de yine BOOT etmiyor. Sebebi ne olabilir.
    Acaba benim win 10 iso dosyası UEFI uyumlu almadığından mı BOOT etmiyor. Anlamadım. Yeni bir UEFI uyumlu win 10 ISO indiriyorum. Günlerdir bununla uğraşıyorum. Yardımlarınızı bekliyorum...
     
  2. hyrgul

    hyrgul Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    3 Ocak 2008
    Mesajlar:
    361
    Beğeni:
    180
    Bios'da CSM ayarını değiştirip, kaydedip ve yeniden başlatıp tekrar bios'a girin ve secureboot seçeneğini disable yapıp kaydedip kurulumu terkrar deneyebilirsiniz.
    SATA ayarlarında sata modunu AHCI olduğundan emin olunuz.
     
    timesgreen bunu beğendi.
  3. timesgreen

    timesgreen Aktif Üye

    Kayıt:
    11 Şubat 2008
    Mesajlar:
    193
    Beğeni:
    11
    Deneyeceğim hocam teşekkürler..
     
  4. timesgreen

    timesgreen Aktif Üye

    Kayıt:
    11 Şubat 2008
    Mesajlar:
    193
    Beğeni:
    11
    WhatsApp Image 2022-06-28 at 11.38.00.jpeg

    Lenovo ThinkCentre Pc de şimdi de flash bellekten yeni indirdiğim UEFI Win 10 Iso dosyası ile yeniden format başlatmak istediğimde üzerinde böyle mouse imleci gelen siyah ekran geliyor. Ekranı, VGA kabloyu hatta Diğer Lenovo ThinkCentre Pc leri dahi değiştirerek denememe rağmen hepsinde de aynı sorun var. Bu Pc lerden 3 tane var. Format atamadığım için bir türlü kullanamadık. UEFI olmayan win 10 kurulum Flasında da siyah ekran geliyor. SATA dan başlatmak istediğimde de 3 ünde de siyah ekran geliyor.
    Bu sorunu nasıl çözeceğimi bilmiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.
     
    radicalbrain bunu beğendi.
  5. mehmeta81

    mehmeta81 Aktif Üye

    Kayıt:
    8 Mart 2008
    Mesajlar:
    115
    Beğeni:
    10
    windows un kendi USB kurulum diski hazırlama aracını kullan
     
  6. hyrgul

    hyrgul Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    3 Ocak 2008
    Mesajlar:
    361
    Beğeni:
    180
    Biosa girebiliyorsanız bios update yapmanızı tavsiye ederim.
    Biosa da giremiyorsanız belirli bir prosedürü takip ederek bios recovery/update işlemini otomatik olarak yaptırabilirsiniz. Bu işlem de genelde şöyle oluyor. Bilgisayarın yeni bios dosyası iso olarak indirilir ve usb belleğe (fat32) rufus gibi bir programla yazılır. Daha sonra prosedürün adımları takip edilir. Aşağıdaki linkte bir kaynak var. Siz de biraz arayıp çeşitli kaynaklar bulabilirsiniz.
    https://support.lenovo.com/lt/en/solutions/ht077504
     
  7. radicalbrain

    radicalbrain Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    15 Eylül 2013
    Mesajlar:
    638
    Beğeni:
    250
    ayni sorunu ben de yasiyorum. iki pc de sorunsuz kurlum yapip kullandim ama digerlerinde biosu da sifirlamama ragmen hicbir sekilde usb yi bile boot edemiyorum.
     
  8. radicalbrain

    radicalbrain Seçkin Üye Seçkin Üye

    Kayıt:
    15 Eylül 2013
    Mesajlar:
    638
    Beğeni:
    250
    sorun epromdan kaynaklaniyormus. :/
     
  9. acer50

    acer50 Süper Üye Süper Üye

    Kayıt:
    22 Ekim 2009
    Mesajlar:
    1.536
    Beğeni:
    269

Sayfayı Paylaş /bbnetsosyal