LENOVO Y580 Hakkında görüşleriniz

Kodla Büyü

sert_hard

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar hepinize iyi günler. Uzun zamandır laptop almak istiyordum. Erteleye erteleye, armut sapı üzüm çöpü diye diye bugüne kadar geldim.
Vatan bilgisayarı incelerken Lenovo'nun yeni nesil işlemcili modeline rastladım. Hafta sonu %25 indirimi var 2032 liraya geliyor.

Asus, Samsung v.s. markalar düşünürken Lenovo'nun bu modeli çok hoşuma gitti. Lenovo kullanan arkadaşlardan fikir almak istiyorum. Isınma sorunu, ses düzeyi, soğutma seviyesi fan sesi v.s. nasıldır. Kasa tasarımı ve klavye düzeni falan hoşuma gitti ama malzeme kalitesi nasıldır?

Ürünün özellikleri şöyle:

İşlemci Teknolojisi Intel® Core™ i7

İşlemci Numarası 3610QM

İşlemci Hızı 2.3 GHz

İşlemci Hızı(Turbo Boost) 3.3 GHz

Ön Bellek 6 MB

Hafıza (RAM) Kapasitesi 8 GB

Disk Kapasitesi 32 GB + 750 GB

Disk Türü SSD + 7200rpm HDD

Hafıza (RAM) Tipi DDR3

İşlemci Markası INTEL

Ekran Kartı Hafızası 2 GB

Ekran Kartı Markası NVIDIA

VGA Chipset Modeli GTX660M

Ekran Boyu 15,6 inch

Maksimum Çözünürlük 1366 x 768

Optik Sürücü DVD±RW

İşletim Sistemi 7 Premium 64 Bit Tr

http://www.vatanbilgisayar.com/Notebook ... I_ID=61680

Kardeşime bunun i5 işlemcili 2gb ekran kartı 8 gb ram olanını aldım çok sessiz ve ısınma sorunu olmuyor tabi i7 işlemcideki performansını bilemem. Ancak ssd harddisk olması büyük avantaj çok iyi donanım özellikleri alınabilir bence.

Şu ana kadar çok bilgisayar değiştirdim ve kullandım ; lenovo ya karşı da önyargım vardı ; İ5 olandan aldım harici ekran kartı 1gb 500 hdd ...
müthiş performans bir yıl oldu yaklaşık şeytan kulağına kurşun herşeyiyle çok güzel

ssd olması bence büyük özellik.Ama kendine alıyorsan ssd 32 değilde 64 olsa iyi olurdu. win 7 adobe derken 32 yetmez

y 560 kullanıyorum malzeme kalitesinden memnun değilim. Menteşeler cortayı çekti. Temizleme solusyonuyla sildiğimde hoparlörlerin boyası çıktı. Isınma problemi yoktu ama geçen dirt 3 oynayım biraz dedim 2. yarışta yani takriben 10 dakika sonra çok ısındı kapandı. Eskiye nazaran baya bi sesli çalışmaya başladı.
Not : 2011 ocak ayında aldım laptopu..

hocam bende lenovo kullanıcısıyım okulumda 4 tane var ısınma sorunları kesınlıkle yoktu seste yoktur Arkadasın dedıgı mentese olayı bır modelınde vardı cunku dısbolume konmus menteseler cantayı yere koyarken felan darbe alıyor o koselerı masaya koyarken felan carpıyordu ama ıc bolgede menteselı olanlarda bu sorunlar olmuyor sızın modeldede ıc bolgede bende suan Z srısı var memnunum tavsıyede ederım

Hocalarım yorumlar için teşekkürler, Lenovo'ya karşı şüpheli olmamın sebebi 2 arkaadaşta var. Birindeki çok ısınıyor ve fan sesi çok fazla, oyun oynarken, film seyrederken hatta internette gezerken falan çalışmaya başlıyor, durmadan neredeyse yarım saat çalışıyor süpürge gibi. Diğeri de neredeyse 1 senelik yeni sayılır, kasa tasarımı pek iyi değil, klavyenin alt tarafında touchpadin kenarlarına hafif bastırdığınızda içine çökecekmiş gibi esniyor, Kullanırken pek içe sinmiyor insanın.
Donanım özellikleri olarak çok çok iyi, Hatta Asus N56VZ serinisi takip ediyordum, SSD ve GTX660 ekran kartı ile ondan bile üstün. Zaten laptop ne alırsam alayım 64 yada uygun fiyatlı 128 gb SSD disk mutlaka ekleyeceğim, sistemi buraya kurup diğerini depo yapacağım.

En iyisi hafta sonuna kadar vatanın mağazalarından birine gidip ürünün canlısını görmek, incelemek, mümkün olursa bir iki uygulama oyun v.s. denemek ama yerim uzak en yakın Samsun'da arefe bayram telaşı içinde biraz zor.

y 580 i daha 15 gün önce aldım çok memnunum süper bilgisayar bu fiyata daha iyisini bulmak imkansızdanda öte ki ben pcdepodan 2170 tl ye aldım ve en ucuzu pcdepodaydı.. vatanda dediğin fiyata bedava valla hiç kaçırma derim..

blankkeyframe' Alıntı:
y 580 i daha 15 gün önce aldım çok memnunum süper bilgisayar bu fiyata daha iyisini bulmak imkansızdanda öte ki ben pcdepodan 2170 tl ye aldım ve en ucuzu pcdepodaydı.. vatanda dediğin fiyata bedava valla hiç kaçırma derim..

Hocam hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın. Kasa tasarımı, soğutma, fan sesi, oyun perforansı, ses kalitesi, ergonomi, batarya ve şarj özellikleri hakkında daha fazla bilgi verebilir misiniz?

Fiyatı beni de cezbetti, %25 indirimle 2200 civarına düşmüştü Asus N56VZ modeli, 2000 civarına bu özelliklerde bir ürün çok makul geliyor.

Bir de yurtdışı forumlardan birinde gördüm bugün, eylül sonu - ekim başı gibi İ7 ivy bridge 3720 işlemciler ve GTX680 ekran kartlı (ddr5 yongalı) modeller piyasaya sürülecekmiş. Beklemişken 1-2 ay daha sabredip azıcık daha performanslı bir makine mi almalı.

lenovo 3000 n200 kullanıyorum 2008 den beri memnunum ısınıyor oyun oynayamıyorum web tasarım için yeterli sıkıntı yok

hocam kasa çokda sağlam durmuyo ama idare eder normal işte fiyata göre.. onun dışında herşeyi çok iyi oyun oynarken illaki birz ısınıyo crysis 2 oynarken ekran kartı 60 C oluyo ama kasılma vs. yok daha ne olsun.. 1-2 ay daha beklersin o modeller çıkar ama fiyatları 2700 den aşağı olmaz eğer o kadar veririm diyosan bekle hocam..

Geri