Lexmark x264dn yazıcı sorunu

Kodla Büyü

mciner43

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar. Lexmark x264dn yazıcıyı bir türlü windows 10 ve 11 bilgisayarlara tanıtamadım. USB'den hiç görmüyor. Ağdan ise görüyor ama bir türlü yazdırma işlemi yapılamıyor. Driver olarak kendi sitesinde Universal driver mevcut. Bu yazıcıyla bu şekilde sorun yaşayıp çözebilen var mı? Ya da önerisi olan?

hocam bende bazen fotokopi cihazlarını bilgisayara tanıtırken sorun yaşıyorum. Ben sorunu şu şekilde çözüyorum. Yazıcıyı kurarken, sürücüsü Universal ise resimdeki gibi USB001 veya USB002 yi seçip öyle kuruyorum.

Ekli dosyalar

• yazıcı.webp
    yazıcı.webp
    39.3 KB · Görüntüleme: 8
Lexmark X264dn yazıcınızın Windows 10 ve 11 bilgisayarlar tarafından USB bağlantısıyla tanınmaması, sürücü, bağlantı veya donanım kaynaklı bir sorundan kaynaklanıyor olabilir. Aşağıdaki adımları sırayla uygulayarak sorunu çözebilirsiniz:

1.​

• USB kablosunun sağlam olduğundan ve çalıştığından emin olun. Farklı bir USB kablosu deneyin.
  • Yazıcıyı doğrudan bilgisayara bağlayın, USB hub veya uzatma kablosu kullanmayın.
  • Bilgisayarın farklı bir USB portunu deneyin.

2.​

• Yazıcının açık olduğundan ve ekranda hata mesajı olup olmadığını kontrol edin.
  • Yazıcıyı kapatıp birkaç saniye bekledikten sonra tekrar açın.

3.​

• Win + X tuşlarına basın ve Aygıt Yöneticisi'ni açın.
  • Evrensel Seri Veri Yolu Denetleyicileri (USB) altında bilinmeyen bir aygıt olup olmadığını kontrol edin.
  • Eğer "Bilinmeyen Aygıt" görüyorsanız:
    • Sağ tıklayın > Sürücüyü Güncelleştir seçeneğini seçin.
    • Otomatik olarak güncelleştir seçeneğini deneyin.

4.​

• Lexmark’ın resmi web sitesinden X264dn için en son Windows 10/11 uyumlu sürücüyü indirin.
  • Lexmark Destek Sayfası
  • İndirdiğiniz dosyayı çalıştırarak sürücüyü yükleyin ve ardından bilgisayarı yeniden başlatın.

5.​

• Ayarlar > Cihazlar > Yazıcılar ve Tarayıcılar bölümüne gidin.
  • Yazıcı veya tarayıcı ekle seçeneğini tıklayın.
  • Yazıcınız listede görünmezse İstediğim yazıcı listede yok seçeneğine tıklayın.
  • Yerel yazıcı veya manuel ayarlarla ekle seçeneğini kullanarak USB bağlantısını seçin.
  • Gerekirse sürücüyü manuel olarak yükleyin.

6.​

• Win + R tuşlarına basın ve services.msc yazıp Enter'a basın.
  • Print Spooler hizmetini bulun.
  • Sağ tıklayıp Yeniden Başlat seçeneğini seçin.

7.​

• Eğer yazıcı farklı bir bilgisayarda çalışıyorsa sorun bilgisayarınızda olabilir.
  • Çalışmazsa yazıcının USB portu veya donanımı arızalı olabilir.

8.​

• Eğer USB bağlantısı çalışmıyorsa, yazıcıyı Ethernet kablosu ile ağa bağlamayı ve Windows üzerinden ağ yazıcısı olarak eklemeyi deneyebilirsiniz.
Bu adımları denediniz mi hocam?

Geri