Linkinfo.dll virüsü

Kodla Büyü

nemesis

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Tüm okula ağ üzerinden yayılan Linkinfo.dll virüsü sayesinde tüm bilgisayarlarım sapıttı. acilen çözüme ihtiyacım var. antivirüsler çözüm üretmiyor...

Ağda sadece bir bilgisayarda bu virüs vardır solucan olduğundan tüm sistemi etkiliyordur. Sizin hangi pcde olduğunu tespit etmeniz gerekiyor. Bu pcye sağlam bir antivirüs yüklemeniz gerekiyor eğer pc kurtarılamayacak durumdaysa da bu pc format atın.
Ağı bölümlerden bir birinden ayırarak test edebilirsiniz. PClerin ethernet fişlerini çekerekte bakabilirsin.

O dediğiniz virüs ise bendede var.Övünmek gibi olmasın, :wink: benim kullandığım sistemdede virüs olamayacağına göre ;
O dosya virüs değil.
En azından avira antivir öyle diyor.

COBOL' Alıntı:
O dediğiniz virüs ise bendede var.Övünmek gibi olmasın, :wink: benim kullandığım sistemdede virüs olamayacağına göre ;
O dosya virüs değil.
hocamın pc lerini sapıttıran, seninkilere bişey yapmıyor hocam,
nasıl bi taktik uyguluyosun virüse karşı:)

alperre' Alıntı:
COBOL' Alıntı:
O dosya virüs değil.
hocamın pc lerini sapıttıran, seninkilere bişey yapmıyor hocam,
nasıl bi taktik uyguluyosun virüse karşı:)
Sapıttığı konusunda değil ama sapıttıran konusundaki teşhisinin yanlış olması ihtimali çok yüksek.Google amcada bu konuda şikayet var.Ama bu dosyanın virüs olduğuna dair kesin bulgu yok.Bir sitedeki yorumda sanırım avast virüs olarak tanımış.
bittorrent toolbar yada google toolbar belki sorun olabliyomuş.
Ama denemesi kolaySystem 32 içinde Linkinfo.dll yok diyebiliyorsanız haklısınız.Bende var.Tarattım avira free ile virüs değil.Kaldıki bilgisayar ile ilgili herşey yolunda.Daha ne olsun. :oops:

Linkinfo.dll dosyası virüs değildir.
Yalnız bu dosya enfekte olmuş olabilir.Şöyleki;
Dosyaların içine yerleşerek içinde yeralan zamanlanmış virüsler yada bilgi sızdıran yada başka dosyaları tahrip - yönetim amaçlı virüslere solucan(worm) denilir.Tek başlarına sistemde dolaşmazlar.Bir başka dosyanın içine gömülürler.Sizin deiğiniz Linkinfo.dll dosyasını sanırım bir sitede rastladım o da avst antivirüsü virüs olarak görmüş belkide yanlıştır
yada sizdeki Linkinfo.dll içinde solucan mevcuttur.Size önerim başka bir win7 CD si ile sistem formatlayın.Format CD miz orjinal değilse virüslü CD ile formatlıyor olabilirsiniz.
Bu arada ağ sistemini iptal ediniz yani evinizde bir kasayı formatlayıp imajını alın sonra aynı imajdan kurun kasaları
Okulda ..Formatlarsınız ve anında enfekte olur sisteminiz.

COBOL' Alıntı:
Linkinfo.dll dosyası virüs değildir.
Yalnız bu dosya enfekte olmuş olabilir.Şöyleki;
Dosyaların içine yerleşerek içinde yeralan zamanlanmış virüsler yada bilgi sızdıran yada başka dosyaları tahrip - yönetim amaçlı virüslere solucan(worm) denilir.Tek başlarına sistemde dolaşmazlar.Bir başka dosyanın içine gömülürler.Sizin deiğiniz Linkinfo.dll dosyasını sanırım bir sitede rastladım o da avst antivirüsü virüs olarak görmüş belkide yanlıştır
yada sizdeki Linkinfo.dll içinde solucan mevcuttur.Size önerim başka bir win7 CD si ile sistem formatlayın.Format CD miz orjinal değilse virüslü CD ile formatlıyor olabilirsiniz.
Bu arada ağ sistemini iptal ediniz yani evinizde bir kasayı formatlayıp imajını alın sonra aynı imajdan kurun kasaları
Okulda ..Formatlarsınız ve anında enfekte olur sisteminiz.

Öncelikle Worm tipi virüs dendiği zaman aklınıza windows veya benzeri programların açıklarından yararlanıp bilgisayarlar arasında kendini dağıtan virüsler gelsin aklınıza. Ağdan filan bulaşabilir demek. Bu nedenler bazen microsoft güncelleme yayınlar bazı güncellemelerin sebebi de tam olarak budur. Mesela Conflicker yada downloadup adıyla anılan virüs için microsoftun yaması var. http://support.microsoft.com/kb/962007/tr

Övünmek gibi olmasın demişsiniz ama boşuna övünmeyin kusura bakmayın ama virüs girse bilgisayarınıza haberiniz olmaz. Farkına bile varmazsınız. Bu mesajı yazdığım bilgisayar virüs yuvasıydı. Sality, Alman.bb, Sohanad vesire antivir bile yüklenmiyordu. Çünkü bazı virüsler antivirüs yazılımlarını deaktif hale getirir ve çalışmasını da önler. Allta resmini attım linkinfo.dll dosyasının avira ilke yakalanmış halini. Gerçi siz mesaj yazdığınız zaman henüz virüs bilinmiyor olabilir antivir tarafından ama şuan biliniyor. Benim iddiam bu bilgisayarı kurtaramaz ve format atardınız. Çünkü antivirüsü bile yükleyemezdiniz. Sen nasıl yükledin dersen Task killer diye bir program bulup virüsleri kapattım ondan sonra ne yapacaksam yaptım. Çok bilmişlik taslamayın sizden mutlaka daha iyi bilen biri vardır. Burda hepimiz bilgisayar öğretmeniyiz.

Ekli dosyalar

• adsız.JPG
    adsız.JPG
    123.2 KB · Görüntüleme: 1,172
Geri