Linux Etkinliği - Seminer

Kodla Büyü

volkankoc

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba Arkadaşlar

Geçen yıl bir benzerini düzenlemiş olduğumuz Linux Etkinliğinin bu yıl daha detaylı olarak ikincisini düzenliyoruz. Bu yılda iki adet misafirimiz geliyor Ankara'dan
Pardus Kullanıcıları derneği başkanı: Nihad KARSLI ve Daha önce Merkez Bankası Bilgi İşlem Müdürlüğü yapmış Mahmut Sedat Eroğul hocamızdır

İçerik
Linux’a nerden ve nasıl başlamalı ?
Windows’da kullandığınız programların Linux’da karşılıkları,(görüntülü)
Değişik Masaüstü ortamlarından görüntüler(demo)(Kde , gnome ,unity, cinnamon gibi)
Özgür Yazılım Dünyasında İş Olanakları

Tarih/Saat/Yer
16.04.2013 /13:30 / Çayeli Kültür Merkezi - Çayeli RİZE

Ayrıca etkinliğimizi internet etkinlikleri sitesinde Rize bölümünden http://www.internethaftasi.org.tr/ bulabilirsiniz

Etkinliğimize tüm arkadaşlarımız davetlidir.
(Forum yöneticileri konuyu ilgili tarihe kadar sabitlerseler sevinirim)

1. Canlı video yayını imkanı olabilir mi? (skype gibi)
2. Canlı yayın imkanı olmaz ise sonradan video kaydı, slayt içerikleri vs. ulaşabilir miyiz?
3. Belirli bir tema kapsamında yapılırsa daha hoş ve ilgi çekici olur. Mesela özgür yazılım diye bir oluşum var. Geçen hafta sonu bilgi üniversitesinde bir etkinlik yaptılar ve bu yılki teması NoSQL idi.

halk' Alıntı:
1. Canlı video yayını imkanı olabilir mi? (skype gibi)
2. Canlı yayın imkanı olmaz ise sonradan video kaydı, slayt içerikleri vs. ulaşabilir miyiz?
3. Belirli bir tema kapsamında yapılırsa daha hoş ve ilgi çekici olur. Mesela özgür yazılım diye bir oluşum var. Geçen hafta sonu bilgi üniversitesinde bir etkinlik yaptılar ve bu yılki teması NoSQL idi.

evet güzel fikir hocam canlı yayın olmasa bile en azından seminerler kayda alınabilir faydalanmak isteriz

Canlı video olurmu bilmiyorum ama bir tv kanalı ile görüşüldü haberlere çıkar ama bir kısmı sanırım. Biz kayıt yapacağız onu eklerim buraya. Sunum ve içerikler elime geçerse paylaşırım.
Tema olayına gelince geçen yıl başlagıçtık bu yıl biraz daha tanıyoruz. İnşallah seneye bir tema üzerinden devam ederiz. Bir tema koymak lise öğrencileri için henüz erken çünkü onların dikkatini çekmek bile başlı başına bir uğraş...

Bu kadar önemli bir konuda nasıl olurda bu kadar pasif kalıyor anlamış değilim.
(halk hocam video kaydı yapacağız)

vlk4n' Alıntı:
Bahçe hortumu konusu sayfalarca oluyor şu koyu bir mesaj yok
http://www.internethaftasi.org.tr/ sitesine eklenen bir etkinlikten bahsediyorum. Bir kaç kez söylememe rağmen konu sabitlenmedi. Bilgisayar bilişim den artık soğudum....

Galiba forum yetkililerinden kimse yok hocam. Ama burada konuyla yakından ilgilenenler olduğunu bilmenizi isterim.

Video kayıtlarınızı ve olursa dökümanlarınızı paylaşırsanız mutlu olurum.

aktasankara' Alıntı:
vlk4n' Alıntı:
http://www.internethaftasi.org.tr/ sitesine eklenen bir etkinlikten bahsediyorum. Bir kaç kez söylememe rağmen konu sabitlenmedi. Bilgisayar bilişim den artık soğudum....

Galiba forum yetkililerinden kimse yok hocam. Ama burada konuyla yakından ilgilenenler olduğunu bilmenizi isterim.

Video kayıt olayı kesin hatta HD kayıt yaptıracağız bir aksilik olmazsa...

Sabırsızlıkla videoyu bekliyorum. Slaytları da eklerseniz seviniriz.

vlk4n' Alıntı:
aktasankara' Alıntı:
vlk4n' Alıntı:

Video kayıt olayı kesin hatta HD kayıt yaptıracağız bir aksilik olmazsa...

Görüntü kalitesinde sorun olacağını sanmıyorum ama ses için şimdiden endişelenmeye başladım.

Seminerimizi düzenledik ilgilenmeyen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Konu ile ilgili link yada video eklemeye gerek yok 10 günde konuya bir mesaj bile atmayan arkadaşların ilgisi olacağını düşünmüyorum. Konu ile ilgilenen arkadaşlara videolar en kısa süre içinde düzenlenip gönderilecektir(videolar montajlanıyor 1-2 gün içinde yüklenecektir.)

Kilit' Alıntı:
Seminerler elinde olan paylaşırsa sevinirim.
hocam semineri tam olarak kayıt altına alamadık malesef. Öğrenciye iş verince biraz öyle oldu.
Bu yıl yeniden daha kapsamlı bir tane düzenleyeceğiz inşallah onun kayıtlarını eklerim...

Geri