Linux Kurulum Sırasında Sorun

Kodla Büyü

girdap08

Süper Üye
Süper Üye
Herhangi bir linux dağıtımı kurmaya çalıştığımda kurulum yapacağım disk bölümlerinin listesinde windows ortamında görüntülenen 2 disk bölümüm görünmüyor.
YPW8ak.png

lin1 ve lin2 kurulum aşamasında görünmüyor.

G ve H bölümlerini daha önce windows ortamında bir disk bölümlendirme yazılımı ile E üzerinden ayırmıştım.

Sorun disk bölüm tipleri ile alakalı sanırım ama bu durumu nasıl düzeltip linux kurulumu yapabilirim?

Sorunuzun cevabını buradan[*] bulabilirsiniz. Eger halen cevap bulamadı iseniz G ve H bölümlerini tamamen silin yeniden kurulum yapmayı deneyin kurulum yapar iken disk bölümleme ekranında, Birincil diskin altında istediginiz kadar bölüm Oluşturabilirsiniz.

[*]http://belgeler.org/howto/partition-howto-partiton-types.html

windows 7'nin disk yönetimi altında G ve H'ı sildiğimde, linux kurulumu sırasında birincil disk alanında bu oluşan yeni boş alanları görebilir miyim?

:shock: Bir sürü linux dağıtımı denedim.Hiç böyle birşeyle karşılaşmadım.Kurulum aşamasında 2 disk bölümü olarak mı gözüküyor? c 100 gb e 370 gb mi? yoksa c100 gb e 270 düiğerleri gözükmüyor mu?

Hocam o program fiziksel olarak bölmemiş diski.Windowsta bölünmüş gibi gözüküyor.Fiziksel olarak iki bölüm var.Ya yedek alacaksın e yi biçimlendirip böleceksin.Yedek alma imkanın yoksa windowsunda orjinal değilse formatla 100 lük bölümün 70 ine win 30 una linux kur.Olmadı kurulum esnasında windowsun yanına kur diyeceksin.

Kilit' Alıntı:
Hocam o program fiziksel olarak bölmemiş diski.Windowsta bölünmüş gibi gözüküyor.Fiziksel olarak iki bölüm var.Ya yedek alacaksın e yi biçimlendirip böleceksin.Yedek alma imkanın yoksa windowsunda orjinal değilse formatla 100 lük bölümün 70 ine win 30 una linux kur.Olmadı kurulum esnasında windowsun yanına kur diyeceksin.
teşekkürler. dediğiniz gibi yapıcaz artık.

girdap08' Alıntı:
Kilit' Alıntı:
teşekkürler. dediğiniz gibi yapıcaz artık.
Rica ederim.

Geri