windowsun aynısı linux mint'in cinnamon hemen her özellik aynı. TAHMİNİMCE HOCAM.
saatin oradan ağ ayarları / ağınızı seçip yan ok a tıklayarak / ipv4 ayarı / sadece otomatik(DHPC) adresler seçilip / DNS Sunucuları = 8.8.8.8, 8.8.4.4 yapıp intermetinizi engellenmeden kurtarabilirsiniz.
sadece prnt screen e basıp ekranın resmini çekip otomatik indirilenler resimler klasörüne atar. tabi ALT + PRNTSCREEN basarsanız seçtiğiniz pencerenin resmini alır.
windowsta araç çubuğunun ismi panel olmuş ve panele uygulamacıklar ekle diyerek daha iyi hale getiribilirsiniz mesala ben Expo(çoklu masaüstü) , Brigthness(ekran parlaklığı ayarlamak için) , cpu temperature (sıcaklık gösteriyor) yükledim çalışıyor.
Eklentiler kısmında win7 alt-tab yükledim güzel çalışıyor (alt tab basınca açık pencereler arası değişiyor windeki gibi ) Opacify Windows çalışmadı çalışsa açık pencereyi sürüklerken seffaf olacaktı
Chorinum yüleyebilrsiniz hızlı diye ama google choreme daha hızlı faceyi kullanabiliyorsunuz diğer olarak mozilla firefox
chorinum da ie tab ını yükleyerek e okul ve mebbise sorunsuz girebiliyorum.
NOT : güncelleme yaparken program sevileri yazar benim gibi 5 noluları da yüklerseniz yani güncelleştirirseniz linux çöker tekrar kurmak zorunda kalırsınız