Linux mint cinnamon ipucu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan halk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

halk

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar linux mint'in cinnamon sürümünü kurduğunuzda başlat menüsü açıkken solda ince bir sütun üzerinde programlar görünüyor ya. İşte o şeridi özelleştirebiliyorsunuz. Orada kullanmadığınız bir programı oradan sürükleyip silebilirsiniz ya da program listesinden oraya sürükleyip yeni program ekleyebilirsiniz.

windowsun aynısı linux mint'in cinnamon hemen her özellik aynı. TAHMİNİMCE HOCAM.

saatin oradan ağ ayarları / ağınızı seçip yan ok a tıklayarak / ipv4 ayarı / sadece otomatik(DHPC) adresler seçilip / DNS Sunucuları = 8.8.8.8, 8.8.4.4 yapıp intermetinizi engellenmeden kurtarabilirsiniz.

sadece prnt screen e basıp ekranın resmini çekip otomatik indirilenler resimler klasörüne atar. tabi ALT + PRNTSCREEN basarsanız seçtiğiniz pencerenin resmini alır.

windowsta araç çubuğunun ismi panel olmuş ve panele uygulamacıklar ekle diyerek daha iyi hale getiribilirsiniz mesala ben Expo(çoklu masaüstü) , Brigthness(ekran parlaklığı ayarlamak için) , cpu temperature (sıcaklık gösteriyor) yükledim çalışıyor.

Eklentiler kısmında win7 alt-tab yükledim güzel çalışıyor (alt tab basınca açık pencereler arası değişiyor windeki gibi ) Opacify Windows çalışmadı çalışsa açık pencereyi sürüklerken seffaf olacaktı

Chorinum yüleyebilrsiniz hızlı diye ama google choreme daha hızlı faceyi kullanabiliyorsunuz diğer olarak mozilla firefox

chorinum da ie tab ını yükleyerek e okul ve mebbise sorunsuz girebiliyorum.

NOT : güncelleme yaparken program sevileri yazar benim gibi 5 noluları da yüklerseniz yani güncelleştirirseniz linux çöker tekrar kurmak zorunda kalırsınız

Ekli dosyalar

• image.NU80HX.png
    image.NU80HX.png
    264.1 KB · Görüntüleme: 1,941
Internet explorer için http://app.cloudinternetexplorer.com/ adresini de kullanabilirsiniz.

DNS ayarı için Masaüstünden Ev dizini -> Dosya Sistemi -> ETC üzerine sağ tıklayarak root olarak aç deyip root şifresini girme -> En altlardaki resolv.conf dosyasını açıp 127.0.1.1 yerine 8.8.8.8 yazma -> kaydet -> kapat

Terminal penceresini her zaman en üstte tutmak için terminal penceresi açık iken başlık çubuğuna sağ tıklanır, her zaman üstte seçilir. Gerçi diğer pencereler için de geçerli bu yöntem ama ben en çok terminal için kullanıyorum.

En alttaki görev çubuğuna sağ tıklatıp panele uygulamacık ekle deyip show desktop ekledikten sonra o ikonu en sağ alt köşeye elle taşıyın ve windows 7 deki gibi masaüstünü gösterme düğmesini sağ alttan kullanın.

Peki arkadaslar benim win 8 mint geçisinden sonra sistem saati geri kalıyor. bu neden olabilir acaba?

aakcakaza' Alıntı:
Peki arkadaslar benim win 8 mint geçisinden sonra sistem saati geri kalıyor. bu neden olabilir acaba?

Geri kalıyor derken her açışta 1 saat mi geri kalıyor, yoksa günde 1 defa mı tekrarlanıyor ya da bir kaç dakika mı geri kalıyor?

çok basit hocam win8 mint i kaldıramıyor kıskançlığından geri kalıyor. :)

işin şakası bir yana saat sadece pil bittiği için geri kalır bildiğim kadarı ile . yada senin win 8 de koruma programı olabilir saati engelleyen yada en çok olan olay çökmüştür win 8 yani normaal çökebilir .

not bende mesaj çok olunca yeni ipuçları var diye sevinmiştim gittikçe alışıyorum mint cinnemaon a

yok hocam pilin bitmesinden değil, koruma programı da yok. Galiba çekemiyor dediğin gibi :mrgreen:

Saat dilimi ile internetten güncelleme ile alakalı. Birinden birindeki internetten güncellemeyi kapatın

ipuçları çok güzel. devamını bekliyoruz arkadaslar. bir de linuxu lab.da kullanacaksak eğer, işin ehli bir arkadaş şu Italc denen programı anlatsa iyi olacak. ben seneye kurmayı dusunuyorum ama en buyuk eksiklik o. bir de deep freeze tarzı bir program.

aakcakaza' Alıntı:
ipuçları çok güzel. devamını bekliyoruz arkadaslar. bir de linuxu lab.da kullanacaksak eğer, işin ehli bir arkadaş şu Italc denen programı anlatsa iyi olacak. ben seneye kurmayı dusunuyorum ama en buyuk eksiklik o. bir de deep freeze tarzı bir program.

Deepfreeze tarzı programa gerek yok. Kullanıcı home klasorunu yedekleyip her açılışta senkronize ederseniz sorun çözülür

Geri