Lisansüstü eğitim hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan erh@n
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

erh@n

Üye
Arkadaşlar BÖTE mezunu olarak bilgisayar mühendisliğinde yl ve dr yapmak hakkındaki görüşlerinizi almak istiyorum.
.Sizce mantıklı mı mühendislikte lisansüstü yapmak?

hocam yapabiliyorsan neden mantıksız olsun.
Önemli olan şu.
Bilgisayar müh. yüksek lisansa BOTE mezununu alıyorlar mı? ikincisi yazılım konusunda oldukça fazla ders eksiğimiz var bu yüksek lisansa seçildiğimizde nasıl telafi edilicek.
Belkide en önemlisi öğretim görevlilği için düşünüyorsanız ünilerin sorun çıkartıp çıkartmayacağı(iyi torpiliniz varsa sıkıntı değil)

hocam ne meb e yarar ne üniversitelere çünkü eğitim fak. mezunusun üniversitelerin mühendislik bölümleri bunu sorun edebilir, bilg. müh. yüksek lisansın varsada alanında değil diye mebde uzman öğret. sınavsız başvuru şansın kalmaz. Benim gibi.

Ben bilgisayar müh. ingilizce tezli yüksek lisansı yaptım. Boteliyim. Bilimsel hazırlık dersleri aldım 6 adet, yüksek dersleri hariç. Toplamda 1 sene de dondurmayı sayarsak 4 senede filan bitti. Hamileyken tez programını yazdım, doğumdan sonra da tezimi bitirdim. Doktora düşünüyorum ama zor.

açıkcası bence süper olur, ben böte mezunuyum ve doktoramı da (tümleşik) bötede yaptım, şimdi üniversiteye geciyorum ve bir arkadas daha arıyoruz doktoralı, tercihimiz mühendislik lisans böte doktora ya da böte lisans mühendislik y.l-doktora olucak sanırım...

gokceb' Alıntı:
açıkcası bence süper olur, ben böte mezunuyum ve doktoramı da (tümleşik) bötede yaptım, şimdi üniversiteye geciyorum ve bir arkadas daha arıyoruz doktoralı, tercihimiz mühendislik lisans böte doktora ya da böte lisans mühendislik y.l-doktora olucak sanırım...
Hayırlı olsun hocam hangi üniversiteye geçiyorsunuz .Bide tümleşik doktora hakkında bilgi verirmisiniz.

safiye' Alıntı:
Ben bilgisayar müh. ingilizce tezli yüksek lisansı yaptım. Boteliyim. Bilimsel hazırlık dersleri aldım 6 adet, yüksek dersleri hariç. Toplamda 1 sene de dondurmayı sayarsak 4 senede filan bitti. Hamileyken tez programını yazdım, doğumdan sonra da tezimi bitirdim. Doktora düşünüyorum ama zor.
sen neymişsin hocam :+1:

Hocam ben de mühendislikte düşünüyorum ama beyzade hoca min dediği gibi alanimizda yuksek lisans yapmis sayilmayabiliriz arastirmak lazim çünkü müh mezunu olmadigimiz için öğretim üyeliğine de almazlar bu sefer boşuna okumuş oluruz

adn' Alıntı:
gokceb' Alıntı:
Hayırlı olsun hocam hangi üniversiteye geçiyorsunuz .Bide tümleşik doktora hakkında bilgi verirmisiniz.

hocam tümleşik doktorada sadece yükseklisans tezini atlamıs oluyorsunuz, ama uzun ve yorucu bir süreç... simdi nevsehire geciyorum böteye...

gokceb' Alıntı:
adn' Alıntı:
gokceb' Alıntı:

hocam tümleşik doktorada sadece yükseklisans tezini atlamıs oluyorsunuz, ama uzun ve yorucu bir süreç... simdi nevsehire geciyorum böteye...
Dogru diyosunuz zor bi süreçtir.yüksek lisans 2.ders donemindeyim de tezden önce doktoraya başlama imkanım olurmu acaba diye düşünmüştüm

yok hocam sanmıyorum, cünkü o program sadece 1 ya da 2 üniversitede var ve tümleşik doktora olarak başlıyor, yani yl. diye baslayıp sonra bir geciş imkanı olmuyor...

Geri