Lisansüstü eğitim yapan BTR'nin izin durumu ?

Kodla Büyü

demokay

Üye
Arkadaşlar değişen izin yönetmeliğine göre eskiden iki yarım ya da bir tam gün olarak düzenlenen lisansüstü eğitim iznimiz artık idare ders programını uygunca düzenler şeklinde değiştirildi.

-Branş öğretmenleri için faydalı bir uygulama belki ama Btr'lerin durumu nasıl olacak ? ( Formatörken yıllık izin hakkımız vardı rehber olduğumuzda tatil dönemleri görevlendirilmediğimiz için izin hakkımızın olmadığını düşünüyorum.)

-Ders programlarımızda rehberlik olarak yazacağımız dersleri 30 saat olacak şekilde pazartesi,salı,çarşamba ve perşembeye koyup cuma günümüzü boş bırakma ihtimalimiz olur mu ? (lisede olduğum için 4 güne yayabiliyorum 30 saatlik dersi)

-Geçen dönem günlük ek dersimin fatih kursları nedeniyle 8 ve 7 saat yazıldığı olmuştu, yukarıda belirttiğim durumdaki gibi derslerimizi cuma günü boş olacak şekilde ayarlasak ek dersimizi 8 - 7 - 8 - 7 olarak ödemeleri mümkün olur mu ?

-Son olarak, Btr olarak görevlendirilip lisansüstü eğitim için izin işlemlerinizi nasıl ayarlıyorsunuz ?

Hocam benim fikrim 8-7-8-7 seklinde ek ders verilmesi BTR isen mümkün değil. 4-3-4-3 alırsın. BTR olmasaydın dediğin şekilde alabilirdin, zaten o kadar derse giriyorsan neden BTR oldun ki.

O kadar derse girmiyorum, haftalık ders saatim 7 .Rehberlik yapacağımız derslerle birlikte 30 a tamamlayacağımız için acaba kalan 23 saatlik programda gösterilmesi gereken dersi 8-7-8-7 şeklinde gösterebilir miyiz diye merak ediyordum. Henüz BTR yazım gelmedi ama hafta içi her gün okulda bulunması gerekir gibi bir madde yazmıyorsa 30 saatlik derslerle birlikte rehberliği 4 güne sığırdırmak mantıklı geliyor bana ama uygulamada karşılığı olacağını zannetmiyorum malum Mebde farklı görüş ve düşünceler hiç düşünülmeden eskiden böyle bir uygulama yoktu denilerek kestirilip atılıyor.

Geri