Lisedeki BTR arkadaşlar ne yapıyorsunuz?

Kodla Büyü

serkanaytekin

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar ilk dönem çoğu şeyi düzene soktum(akıllı tahtalar ile ilgili), labıda hallettim. 2. dönem okulda yapılacak fazla bir şey görünmüyor. Ayrıca tabletlerde henüz gelmedi.

Fikir edinme açısından neler önerirsiniz?

Bir de lise 2. dönem btr planı hazırlayan var mı?

Ben yeni anadolu lisesine atandım. akıllı tahtaları ilk defa görüyorum temizlemek istiyorum ama ne yepmama lazım söylermisiniz

format çekmek istiyorum driverler d sürücüsünde ama lisans sorunu çıkartmazlar demi:)

bendede aynı sıkıntı var. 2. dönem anadolu lisesine görevlendirildim. Akıllı tahta ile ilgili bilgim sıfır. Ne yapmamız lazım? tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

dsa' Alıntı:
format çekmek istiyorum driverler d sürücüsünde ama lisans sorunu çıkartmazlar demi:)

hocam format işlerine falan girme bence. ben yedeğini aldım duruyor öyle. Silme işinide ben yapmıyorum şahsen, sınıf öğretmenleri ilgilenilyorlar. Ama illaki sileceğim diyorsanız hafif nemli yumuşak bezle silebilirsiniz.

dehencan' Alıntı:
bendede aynı sıkıntı var. 2. dönem anadolu lisesine görevlendirildim. Akıllı tahta ile ilgili bilgim sıfır. Ne yapmamız lazım? tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.

Hocam ben şöyle yaptım;

1) Tüm tahtalara ders içeriklerini yükledim (eba.gov.tr de var sanırım içerikler)
2) Tüm tahtaları kalibre ayarlarını yaptım.
3) Tahtalarda ne kadar eksik program varsa hepsini yükledim (bunlarda eba da olması lazım, bana bir arkadaş harici diskte vermişti.)
4) Öğrencilerin akıllı tahta kullanımı ile ilgili uyması gereken kuralları tahtaların yanına yapıştırdım.
5) Ders esnasında gelen sorulara direkt gidip müdahele ettim, böylelikle aynı soru defalarca sorulmuyor.
6) Tabi okulun labınıda hallettim, bakımsızdı.

öyle işte... yazmabı6 madde sürdü ama uygulaması uzun sürüyor :)

dehencan' Alıntı:

hocam akıllı tahta dediğiniz normal bilgisayarın dokunmatik olanı. başka hiçbişey farklı değil. eğer okulunuzdaki bilgisayarlara program eksikleri varsa onları tamamlayın öğretmen arkadaşlar verimli kullanabilsinler. sonra da bir tanesinin imajını alın ve elinizde dursun her ihtimale karşı. akıllı tahtalarda sıkıntı oldukça öğretmenler size söylerler zaten.

benimde okulumda ilk günlerim öğrencilerin bazıları tahtalara hotspot falan kurmuş :))) arka planda çalışan programları denetliyorlar netsuppurtu deactive edebiliyorlar ??? nasıl davranmalıyım kestiremiyorum şimdi..

Geri