Liselerde bilgisayar dersi gerekli mi? sorusunu
Bilişim Teknolojileri Öğretmenlerine soruyorsan
kendi adıma cevaplayayım evet gerekli.
Eğitim Öğretim kademelerinin tümünde gerekli
Hatta farkında olmayanlar için söyleyeyim üniversitelerde de gerekli
gerçek hayatta öğrenciler matematik problemleri çözmüyorlar günümüzde öğrenciler her alanda bilgisayar kullanmak zorundalar.
Ve bilgisayar kullanarak kendilerini ifade ediyorlar.
Dersin Müfredat olarak güncellenmesi de gerekli İlköğretim müfredatının kapsamı liseden fazla
Örneğin:
Öğrenci yönledirme de mimarlık mühendislik alanlarına yönelecek öğrenciler için tasarım, 3 boyutlu çizim yeteneği ile ilgili programların eklenmesi çok yerinde olur.
ve ya bilinçli İnternet kullanımı siber zorbalık konuları müfredata eklenmeli...
Ancak halen liselerde öğretmenler ders seçilmediği için norm fazlasına çıkabiliyor.
Ayrıca bu norm fazlası olan öğretmenlerin olduğu okullara daha sonra farklı branştan öğretmenler formatör ya da rehber olarak görevlendirilebiliyor...
halen kadrosunda Bilişim Teknolojileri öğretmeni olmayan fen ve anadolu liseleri var Bu liselerde ingilizce, fizik ya da farklı branştan bir öğretmen ders saatini tamamlaması için formatör olarak görevlendiriliyor (üstelik bu öğretmenlere işini iyi yapamıyor diye yakınılmıyor görevde yıldırtma pisikolojik baskı uygulanmıyor. Çünkü asli görevleri bu değil "el elin eşşeğini türkü söyleyerek arar."), dışardan farklı branştan öğretmenlerin görevlendiridiği lise sayısı da az değil.
Milli Eğitimde Konu ile ilgili idareciler de Biz açıkta olan öğretmenlerimizi formatör yaparak değerlendirdik diye övünüyorlar...
(Yani Bilişimcileri daha baştan bir sallamama alışkanlığı halen devam ediyor...)
Konu ile ilgili birimlere Bilişimci olan Öğretmenler görevlendirildiği zaman "artık kaç yıl sonra muradımıza ereriz bilinmez"
sorunların çözüleceği umudunu taşıyorum....