Liselerde de bilişim dersi zorunlu olabilir mi??

Kodla Büyü
Liselere zorunlu olmasın diye şunları bahane edebilirler mi acaba;
1- bilişim okumak isteyen meslek lisesine gitsin
2-Ortaokulda zorunlu zaten 2-3 senede öğrenirsiniz
3-Liselerde zaten tablet ve akıllı tahtalar yaygınlaşacak
vs. vs. gibi sebepler öne sürerler mi?

ama umarım yaygınlaşır sonucta bilişim çağını yakalamamız lazım bu iş sadece akıllı telefon kullanmakla veya ülke olarak en çok facebook hesabına sahip olmakla bu çağ yakalanmıyor malesef..

yapamazlar, liselerin çoğu ÇPL Anadolu, Genel, Meslekî .... karışık ,
görev yaptığım lise topu topu 110 öğrenci,
hem ÇPL, hem meslek bilmem nesi, hem de turizm bölümleri var,
çok enteresan 5 kişilik sınıf var. 21 kişilik sınıf var en çok,

zo hocam. Anadolu lisesindeyim.. bizlere gelecek sene proje dersini bizler anlatacağız.. yani zorunlu olmasa da norm fazlası olmuyoruz ve de 5 saat maaş karşılığını dolduruyoruz. :o :?

mnn' Alıntı:
zo hocam. Anadolu lisesindeyim.. bizlere gelecek sene proje dersini bizler anlatacağız.. yani zorunlu olmasa da norm fazlası olmuyoruz ve de 5 saat maaş karşılığını dolduruyoruz. :o :?
Sayın hocam ben de Anadolu lisesindeyim. Seneye proje dersini biz anlatacaz demişsiniz. Benim okulda bu derse genelde müdür yardımcıları giriyor.Bu kanu hakkında daha detaylı bilgi verebilir misiniz?

ben de olmaz diye düşünüyorum. zaten liseye gelmeden öğrenciler 4 yıl ders görmüş olacaklar.

teknoloji ortaokulları ve liseleri olmalı ama kalbur üstü öğrenciler okumalı.özellikler bilgisayar ve elektronik bölümleri kalbur üstü öğrenciler okumalı. Küçük yaşta başlamalı o zaman daha ileride olacağımızı düşünüyorum. Oysa biz neleri konuşuyoruz yıllardır.

proje dersini mecburen mi biz verecez yoksa isteğe bağlı mı. ben bu konularla hiç uğraşmak istemiyorum. bilen arkadaş varsa....

En azından keşke fen liselerinde zorunla olsa. Onlardan süper programcılar çıkabilir. Onlarla ders işlemeside zevkli olur :)

Liselerde çoğu ders seçmeli olduğu için BT dersinin zorunlu olma ihtimalini ben düşük görüyorum.
9. sınıfta matematik ve fen bilimleri dersleri zorunlu ancak üst sınıflarda birkaç temel ders dışında neredeyse bütün dersler seçmeli ders şeklinde. Bu nedenle BT dersinin zorunlu olması zor. Keşke talim terbiye seçmeli ders çeşidini artırsa, bilişimle ilgili farklı dersler koyabilse. Örneğin, Temel grafik tasarımı, temel programlama vs. gibi öğrencileri BT konularından haberdar edebileceğimiz dersler konulsa.

Geri