Liselerdeki BT Öğretmenleri-İstanbul

Kodla Büyü

yağmurtan

Aktif Üye
An itibari ile lisemde norm fazlası oldum. Ve size şu bilgiyi de vereyim. Liselerde norm fazlası olan BT öğretmenleri valiliklerce resen atanacak.

Şu an liselerde Fatih projesi var. Liselere zorunlu olarak BT rehberler görevlendiriliyor. Soruyorum şimdi:

Okulda kadrolu bulunan BT öğretmenlerini norm fazlasısın diye göndereceksin, sonra Fatih projesi var diye liselere zorunlu BT Rehber öğretmeninin dışarıdan görevlendireceksin.

Her ne kadar ortaokullarda BT dersleri zorunlu olsa da bu yeterli değildir. Ders yüküne bakılmaksızın okullara BT normu verilmelidir. Özellikle Fatih Projesi uygulanan okullara.

Re: Liselerdeki BT Öğretmenleri

tamam da bu sefer de derse girmeyince milletin çenesi durmuyor malum bi rahat sende var yok bilgisayarcı olsaydım ...

öyle diyorsun da hocam seni de etkileyen bir durum. Fatih kapsamındaki okullara görevlendirme zorunlu olduğu için bu defa seni kendi okulun dışında liselere de görevlendirecekler.

az daha çalışaydı da olaydı o zaman hocam, matematik öğretmenliği dışındakilere lafım :)

Ortaokulda dersimize gireriz.
Lisede BTR oluruz.
Benim kadromda lisede. Şuan norm fazlasıyım.
Dersler zorunlu oldu ya? Hiiç takmıyorum kafama.
Resen atasın ya da tercih yapalım farketmez.
Hey güzel Allahım. Çok şükür.

hocam müdürler bu işe kendi çözüm bulacaktı girecek sisteme 15 saat ders garanti olacak normun.

endorfinnn' Alıntı:
Ortaokulda dersimize gireriz.
Lisede BTR oluruz.
Benim kadromda lisede. Şuan norm fazlasıyım.
Dersler zorunlu oldu ya? Hiiç takmıyorum kafama.
Resen atasın ya da tercih yapalım farketmez.
Hey güzel Allahım. Çok şükür.

Hamdolsun öyle hocam :)

aynen hocam liselerde sıkıntı. ortaokula geçsem buraya başkasını görevlendirecekler....

Anadolu Lisesinde çalışıyorum, Fatih projesi pilot okulu, Yeni ders çizelgesi ile Proje dersini bizim alana kaydırdılar norm sorunu bir daha ki sene için ortadan kalktı fakat 1 defa seçilebildiği için tekrar sıkıntı çıkacaktır. Okullarda BT sınıflarının durumu da içler acısı :(

hocam 2010 yılında okuluma kadrolu olarak geldim gelir gelmez normlar güncellendi ve norm fazlası olduk ve yıl 2013 norm fazlası olarak görevimizi icra etmekteyiz..... Şaka gibi Anadolu liseleri sınavı açıldı o hafta babamızı kaybettik o üzüntü o dert içinde bide ona girdik kazandık 91 puanla... kendi okulum anadolu lisesi açılmadı hatta bölgemde hiç bir yeri açmadı 2-3 okul o da il merkezinde..yine açıkta kaldık adaletten bahsediyoruzz... böyle adaletin...

Alışırsınız Norm fazlası olarak çalışan arkadaşımız çok Okulumuzda Fatih projesi var.. gün gelecek fatih projesine 1 norm verecek.. vermesi gerek.. SABIR SABIR SABIR...

en acilinden gelecek yıl liselerde btr olarak görev yapanların görevlerine devam edip etmeyecekleri açıklanmalıdır. erdoğan beyin nosu vardı bi ara kaybetmişim yoksa arar sorardık ben ona göre tayin isticem çünki il içinde

ortaokullarda dersler zorunlu olduktan sonra 20-25 saat dersi olan bt öğretmenlerinin fatih okullarına bt rehber olarak görevlendirme isteyeceklerini sanmıyorum.liselere görevlendirilecek bt rehber bulamayacaklar. ancak zorunlu tutulursa o zaman başka.hem 20-25-30 saat derse gir hem de lisede bt rehberi ol da diyebilirler.

ortaokullara bt dersi zorunlu olduktan sonra bt öğretmeni sayısı birden arttı ve il dışı atama ile ilk atama yaklaşıyor.bakanlık önce liselerde fazlalık olan bt öğretmenlerini ortokullara kaydırıp ihtiyacı aza indirgemeye çalışacaktır. liselere bt rehber görevlendirmelerinin de zorunlu tutulacağını düşünüyorum.

Hocam bölgenizdeki durum nedir bilmiyoruz ama Fatih kurulan okuldaki aklı başında bir idareci en azından 15 saat ders gösterip elindeki BT öğretmenini tutmaya çalışır. Güncelleme bittiği için şu an için yapabilecekleri bir şey de yok.

Bu eğitim yılı ek ders almak adına liseleri yazıp BTR olduk . Çoğumuzun kendi okulundaki dersler bir araya toplanınca haftada 2-3-4 günü boşaltılabiliyordu. Seneye kadrosu ortaokulda olup da en az 2 günü boş olmayan zümre arkadaşlarımız BTR için liseyi seçmez. Alacağı az miktarda ek ders için uğraştığına değmez. Etkileşimli tahtalar eskidikçe daha fazla donanım ve yazılım hatası çıkartacak. Kadrolu öğretmenin olmadığı yerde BT sınıfları zaten yağmalanmış ve harabeye dönmüş. Okulunun sitesiydi , idari bilgisayarların sorunları idi derken gidilecek 1-2 günde hiç bir iş yapılmaz. Bakanlık norm vermiyor , idareciler de kafasını kafasını kullanıp norm göstermiyorlar ise yapacak bir şey yok. Bulabilirlerse görevlendirme gelen Bt öğretmenleri ile hatta farklı branştan formatörlük belgeli arkadaşlarla çalışırlar.

fahrican' Alıntı:
Hocam bölgenizdeki durum nedir bilmiyoruz ama Fatih kurulan okuldaki aklı başında bir idareci en azından 15 saat ders gösterip elindeki BT öğretmenini tutmaya çalışır. Güncelleme bittiği için şu an için yapabilecekleri bir şey de yok.

Bu eğitim yılı ek ders almak adına liseleri yazıp BTR olduk . Çoğumuzun kendi okulundaki dersler bir araya toplanınca haftada 2-3-4 günü boşaltılabiliyordu. Seneye kadrosu ortaokulda olup da en az 2 günü boş olmayan zümre arkadaşlarımız BTR için liseyi seçmez. Alacağı az miktarda ek ders için uğraştığına değmez. Etkileşimli tahtalar eskidikçe daha fazla donanım ve yazılım hatası çıkartacak. Kadrolu öğretmenin olmadığı yerde BT sınıfları zaten yağmalanmış ve harabeye dönmüş. Okulunun sitesiydi , idari bilgisayarların sorunları idi derken gidilecek 1-2 günde hiç bir iş yapılmaz. Bakanlık norm vermiyor , idareciler de kafasını kafasını kullanıp norm göstermiyorlar ise yapacak bir şey yok. Bulabilirlerse görevlendirme gelen Bt öğretmenleri ile hatta farklı branştan formatörlük belgeli arkadaşlarla çalışırlar.
bizim okulda farklı branşdan bir sürü belge alan oldu.ben Kabul etmeyeyim diye gözümün içine bakıyolar. idarenin

Geri