Liselerdeki ortak yazılılarda şüpheli notlar! İnceleme başlatıldı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan azaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • Etiketler Etiketler
    sınav
Kodla Büyü

azaz

Seçkin Üye
Seçkin Üye
İstanbul'daki liselerde 6-9 Ocak tarihleri arasında yapılan 1. dönem 2. ortak sınavlarda, soruların sızdırıldığı iddiası tartışma yarattı. Bazı öğretmenlerin sınav sonuçlarındaki anormal başarı artışını fark etmesiyle gündeme gelen iddialar, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nü harekete geçirdi.

Şüpheli Yüksek Notlar​

Ortak sınavlarda öğrencilerin beklenenden yüksek notlar alması, sınav sorularının önceden sızdırılmış olabileceği şüphesini doğurdu. Öğretmenlerin, özellikle 10. sınıf sınav sonuçlarında belirgin bir başarı artışı gözlemlemesi üzerine inceleme başlatıldı.

Eğitim Uzmanı: Okul İçinden Sızdırılmış Olabilir​

Eğitim Uzmanı Hatice Yılmaz, soruların okul içinde sızdırılmış olabileceğine dikkat çekerek şu değerlendirmede bulundu:

"Milli Eğitim Bakanlığı, sınav sorularını okullara sınavdan yalnızca 2,5 saat önce gönderiyor. Bu nedenle soruların bakanlık dışından sızdırılması mümkün değil. Olası senaryo, okul içinde bir öğretmenin ya da öğrencinin soruları dışarıya çıkarmış olması."

İddialar Nasıl Ortaya Çıktı?​

• 6, 7 ve 10. sınıf öğrencilerine yapılan sınavların ardından öğretmenler, sınav kağıtlarını inceledi.
  • Bazı öğrencilerin beklenenden çok daha yüksek not alması şüphe uyandırdı.
  • Soruların ve cevapların sınav öncesinde paylaşıldığı iddiaları gündeme geldi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nden Açıklama​

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, saha taramasının devam ettiğini belirterek şu açıklamayı yaptı:

"Soruların sızdırılmasına ilişkin kesin tespitlerin ardından müfettiş görevlendirilecektir. Fiili işleyene göre cezai durum değişiklik gösterebilir."

Uzman Görüşü: Olası Senaryolar​

Hatice Yılmaz, şu ihtimalleri sıraladı:

• Bir öğretmen, öğrencilerin notlarını yükseltmek amacıyla soruları paylaşmış olabilir.
  • Öğrencilerden biri, soruları öğretmenlere sormak için elde etmiş ve çevresiyle paylaşmış olabilir.
Olayla ilgili incelemeler sürerken, kesin sonuçların saha taramasının ardından açıklanması bekleniyor.

Kaynak: https://www.memurlar.net/haber/1124...larda-supheli-notlar-inceleme-baslatildi.html

Bunun yaşanmaması için sorular diğer sınavlardaki gibi kapalı torbalı ile gelmeli.

Tek grup yapılan, bütün okul idarelerinin ulaşabildiği bir sınavın sıvmamamsı mucize olurdu.

Geri