Liseye atanan bilisimci norm fazlasi olur mu? Acil yardim

Kodla Büyü

osghe23

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar, bir arkadasim bilisim dersi ve sinifi olmayan bir liseye atandi.
Btr olarak gorevlendirilecek ama hic dersi yok. 15 saatini dolduramadigi icin norm fazlasi olur mu?
Bu konuda bilgisi olan paylasirsa sevinirim teşekkürler

Peki norm fazlasi olduktan sonra ne olur? Farkli bir okula mi verirler? Ilcedeki diger liseye de ben gorevlendirilcem onu o liseye cekme durumlari olur mu?

hocam norm fazlası olunca boş olan okullardan tercih yapman istenir ... o okullardan tercih yaparsınız

Norm fazlasi olunca farklı ilçeler açılırsa gitmesi zorunlu mudur yoksa istege mi bağlı??

osghe23, Hocam şu anda bahsetmiş olduğunuz durum ile uğraşıyorum. Bu kadar saçma bir yönetmelik var işte. İsterseniz haftada 50 saat okulda durun BTR olarak ama bu hiçbirşeyi değiştirmiyormuş. Eylül ayında norm durumları girilmiş bakanlık sitesine ona göre işlem yapılıyor. İşte bizim değerimiz bu kadar. BTR olursunuz tüm okulu adam edersiniz, pc ler sapasağlam çalışır duruma gelir, akıllı tahtalar temizlenir süper olur ama bakmışsınız ki norm fazlasısınız haydi şutla. Bu kadar kolay işte :/

Lisedeyim btr yim 12 saat dersim var. Cuma yazı geldi norm fazlasıyım. Bide anlamadigim bölge normu olayı var tek ben fazlayim neden ben

konu eski ama şimdi benimde bu konuyla ilgili bir sorum var? Malum ders kitapları giriliyor. Listede 5. ve 6. sınıfların bilişim dersi kitabı yok, henüz hazırlanmadığı için ve 7. sınıfların ders kitabı da sanırım bu yıldan dolayı yok, sadece 8. sınıfların dersi var. Müdürüm seneye norm fazlası olacağım için bilim uygulamaları dersinide seçecek. benim anlamadığım şuan bile norm fazlası sayılmıyor muyum, formatör olduğum için mi norm fazlası olduğumu dikkate almadılar, seneye farklı derslere girsem bile yinede kendi dersim 12 olacağı için norm fazlası olacak mıyım, yoksa diğer derslerle 21 derse tamamlandığında norm fazlası olmayacak mıyım? Ay neden atadılar beni ya?

Aynı durum başıma geldi, ikinci dönemde bir and.lisesine tayinim çıktı. Ders olmadığı halde norm görünüyordu ve atandım. Fakat okul idaresi bt öğretmenine ihtiyaç duyduğu için müdür, ilçe milli eğitimi arayarak norm fazlası olmamamı ve başka okula gönderilmememi sağladı bilginize. Şimdi 10 saat dersim var. Proje dersi de bizde görünüyor bu da norm sıkıntısını ortadan kaldırır.

Hocam norm fazlası neden olsun ki. Lise ise muhtemelen Akıllı Tahtalar kurulmuştur. Akıllı Tahta kurulumu olan liselerde BT Rehberliği görevlendirilmesi olur. Ha ama Akıllı Tahta yoksa o zaman görevlendirme ile başka okula gidersiniz.

Bt kadrosu verilmediği için norm fazlası olunuyo.o yüzden benim müdürüm norm fazlası olmamam için her yıl zorunlu ders seçtiriyo. hemen arkasından görevlendirme geliyo. ama bu durum pek hoş olmuyo. hem ders hem de btr yoğun oluyo. bence btr kadrosu verilirse norm sıkıntısı olmayacağı için ders de olmaz. işimizi daha rahar yaparız

okulun mebbis şifresini biliyorsa kontenjan mebten norm fazlası olup olmadığını öğrenebilir. bazen 6 saatle norm açılır bazen 15 saatle norm fazlası olursunuz. bölge normu uygulaması sebebiyle. o yüzden girip kontenjan.meb.gov.tr adresinde baksın

bölge normu 4 bölge mevcut 4 diyor şuan değilim seneye olucam norm fazlası.

ayrıca seneye 7 ve 8lerin bilişim dersi seçmeli 2 saat olacak o zaman 16 saat dersim oluyor. Sonuç olarak 17 saat olanda norm fazlası olmuş kaçarı yok sanırım.

hocam onu bende duydum ama kesinleşmedi diye biliyorum mayıs 2013te yapılan değişikliğe göre dersimiz 7. ve 8. sınıflarda şuan seçmeli olarak 2 saat.

Liselerde doğal yollardan normda olan kaç öğretmen var ki. "Bt Öğretmenlerinin ilköğretim için sorunları kısmen çözülmüş olabilir ancak liselerde halen sorunlar devam ediyor " Bunu anlatmaktan dilimizde tüy bitti.
Halen fen liselerinde BT kadroları bulunmuyor. Üstelik bu konuda BT eğiticileri derneği de her hangi bir çalışma yapmıyor.

intel4004' Alıntı:
Liselerde doğal yollardan normda olan kaç öğretmen var ki. "Bt Öğretmenlerinin ilköğretim için sorunları kısmen çözülmüş olabilir ancak liselerde halen sorunlar devam ediyor " Bunu anlatmaktan dilimizde tüy bitti.
Halen fen liselerinde BT kadroları bulunmuyor. Üstelik bu konuda BT eğiticileri derneği de her hangi bir çalışma yapmıyor.

:alkis:

bote22' Alıntı:
intel4004' Alıntı:

:alkis:
evet bu konuyu ele almamız lazım arkadaşlar. dediğim gibi heryıl norm fazlası olmamak için ders seçiliyo.üstüne bide görevlendirme geliyo. çok yorucu oluyo

Geri