Lojman hakkında...

Kodla Büyü

narsist

Aktif Üye
Arkadaşlar milli eğitime bağlı lojmanların listesini bir yerlerden bulmamız mümkün mümkün mü acaba!Bu sene il dışı atama düşünüyorum ama lojmanı olan okulları bilmek istiyorum..Nasıl ulaşabilirim acaba bu listeye!Yardımcı olursanız sevinirim.

narsist' Alıntı:
Arkadaşlar milli eğitime bağlı lojmanların listesini bir yerlerden bulmamız mümkün mümkün mü acaba!Bu sene il dışı atama düşünüyorum ama lojmanı olan okulları bilmek istiyorum..Nasıl ulaşabilirim acaba bu listeye!Yardımcı olursanız sevinirim.
bildiğim kadarıyla böyle bir veritabanları yok.
sadece vakti geldiğinde gitmek istediğiniz il/ilçe milli eğitimi ararsınız bilgi alırsınız veya açılan okul müdürlüğünü arar onlardan bilgi alırsınız...

lojman olur ama bakarsınız boş olmaz. bu da var yani

benim bildiğim idareciler kalabiliyor.. öğretmenin kaldığını duymadım.. varsa da birisi yazarsa sevinirim.. :sleep:

arkadaşlar internette yaptığım araştırmalar sonucunda Türkiye de 45000 civarında MEB lojmanı var...Büyük şehirlerde belki öğretmene fırsat vermiyorlardır büyükbaşlar ama Anadolunun çok yerinde lojman olabiliyor..Ben daha önce 1 sene kaldım istanbula gelmeden önce,daireler küçük felan oluyor ama suya elektriğe para verdiğimi hatırlamıyorum,sobalıydı ve tek kuruş kirada yoktu yani..Dogunun bazı yerlerine daha gecenlerde çok lüks lojmanlar açıldı,hatta haberi bile çıktı öğretmenler lojmanlar sayesinde burdan gitmek istemiyor artık felan diye...
Özellikle karadeniz düşünüyorum,lojmanlı bir yer olursa iyi olur diye düşündüm..Bilgisi olan yazarsa sevinirim.

meb.k12.tr deki okul sitelerinin okulumuz hakkında bölümünde lojman bilgisi de bulunuyor.

yesimk06' Alıntı:
meb.k12.tr deki okul sitelerinin okulumuz hakkında bölümünde lojman bilgisi de bulunuyor.

bir çok okul lojman bilgisini bilerek yanlış veya eksik giriyor..Benim bildiğim 4 okul böyle yapıyor mesela..Sağlıklı bilgiiyi nasıl ediniriz arkadaşlar..

Tercih zamanı okulları tek tek arayıp soracaksınız..

Bu arada lojman yönrtmeliğine göre 5 yılı dolan kiracı eğer lojmana talep varsa çıkarılır.
Başkaları varsa yıl hesabı dolan çıkmak zorunda.

Arkadaşlar lojman kiram 88 metre kare için 138 lira. tek tek okulları arayıp net bilgiyi almanız lazım zira lojman bilgilerini gerçekten doğru girmiyorlar hatta 5 yıl meselesi falanda yalan benim burda nice tanıdıgım ınsanlar var ne 5 yılı ne 10 yılı adam merkezden 2 ev almıs kıraya verıyor hala lojmanda hala lojmanda

g.cetin.66' Alıntı:
Arkadaşlar lojman kiram 88 metre kare için 138 lira. tek tek okulları arayıp net bilgiyi almanız lazım zira lojman bilgilerini gerçekten doğru girmiyorlar hatta 5 yıl meselesi falanda yalan benim burda nice tanıdıgım ınsanlar var ne 5 yılı ne 10 yılı adam merkezden 2 ev almıs kıraya verıyor hala lojmanda hala lojmanda

Talep yoksa kalır hocam ama talep olduğu halde çıkmıyorsa şikayet edeceksin bakanlığa bak nasıl çıkıyor..

Talep olunca çıkarmıyolar ama şikayet olunca yada şikayet ederim dersen çıkarabilirler belki.
Bua arada yakınlarda bir okulda lojman varsa ve lojmanda boş yer varsa lojmanın bağlı olduğu okulda çalışıyo olma şartı diye birşey yok. İstersen girersin lojmana, lojmanın bağlı olduğu okul öğretmeninin önceliği vardır ama sen yerleşmişsen lojmana 5 yılın dolmadan çıkaramazlar talep var diye.

Geri