Lojman Yönetmeliği puan üstünlüğü

Kodla Büyü

erden60

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Mesajlar
467
Arkdaşlar okulumuzda lojman var.Lojmanda oturanlar puan üstünlüğüne göre değişik kriterlerle değerlendirilerek oturuyoruyorlar.okulda yaş ottalaması 50-55 gibi bir çoğu yaşlı, benim gibi gençe birinin o lojmanda oturma ihtimali varmı? bir çoğu 2.3.kez oturuyor hiç oturmayan genç öğretmenler bu insanların içinde lojmanda oturma şansı nedir?
 
Hocam lojman başvuruları her sene yapılır. (Sanırım Eylül başında) Ve her sene yapılan başvurularda kimin puanı yüksek çıkarsa o kişi lojmana geçer. Tabii lojman başvurularının açılması için boş lojman olması gerekir. Lojmanda oturan bir kişi 5 yılını doldurduktan sonra o lojman için başvurular alınır. Lojmanda oturan kişi de diğer kişiler de başvurur. Kimin puanı çok çıkarsa o kişi lojmana geçer. Eğer lojmanda daha önce 5 yıl oturan kişinin puanı çok çıkarsa o kişi lojmanda oturmaya devam eder. Lojman başvuru formunda puanlama sistemi bellidir. Şu an tam olarak hatırlamıyorum ama, eşin çalışıp çalışmadığı, çocuk sayısı, hizmet yılı, aldığı takdir-teşekkür, yüksek lisans durumu gibi kriterler var. Bu gibi kriterler için puanlar toplanır sonra dezavantaj olan puanlarda çıkarılır. Mesela lojmanda oturulan her yıl için 3 puan düşülür gibi. Bir de lojmanın bulunduğu şehirde kendi adına evi olan kişi lojmanda oturamaz diye biliyorum. Yani siz demokratik hakkınızı kullanın ve ilgili müdür yardımcısına lojman başvuru dilekçenizi verin. Bir de ağzını yoklayın "bana bu sene lojman çıkar mı" gibisinden. Onun yaklaşımına göre gerekirse il milli eğitime giderek müdür yardımcılarından birisine durumu nazikçe ve kendi durumunuzun zor olduğunu ifade ederek anlatın. "Okulda lojman lobisi kurulmuş sürekli aynı kişiler lojmanda oturuyor, 3. 4. kez hep aynı kişilere nasıl lojman çıkıyor anlamadım" felan deyin. Okula dilekçe ile lojman başvurusunda bulunduğunuzu ama müdür yardımcısının dilekçenizi işleme koymadığını söylerseniz, direkt ilgilenecektir. Okula dilekçe verdikten sonra, il veya ilçe meme gitmeyi ihmal etmeyin. Okuldakiler biraz başınızı ağrıtır ama boşverin gitsin. Siz kendi işinize bakın, devam edin.
 
Görev tahsisi mi yoksa sıra tahsisi mi. Onu öğrenin sonra ilgili yönetmelikte puanlama var. Görev tahsilinde müdür, pansiyonda sorumlu mdr yrd, ambar memuru, sağlıkçı, bekçi öncelikli zaten. Sıra tahsilinde puanlamada eş hizmet yılı puan çocuk oturma süresi gibi puanlar var. Dediğin gibi eski öğretmenler varsa sana düşmez.
 
sağolun arkadaşlar, sıra tahsisi .Lojmanda oturanların puanını hizmt yılı gözününe alırsak geçemiyorum zaten.Puanı yüksek çıkan oturmaya devam edidebilirse sıkın yok bunu öğrenmeye çalışmıştım(AKADEMİA) sağol.
 
hocam sıra tahsislide 5 yılı dolan lojmandan cıkar..lojmanların boş olması durumunda geçici olarak kalır. .ama lojman dolu ise ve sıra var ise oturamaz..siz sıraya girersiniz ve o sıra 1 yıl işler.. sıranız gelirse de lojmana çıkarsınız.. idareciler hariç 5 yıldan fazla oturamaz öğretmen..
 
daha detaylı olarak lojman yönetmeliğinde yazıyor hepsi hocam.. görev tahsisli, geçici, sıra tahsisli... cetvelde de başarı belgesi durumu, eş durumu, çocuk durumu,sahip olduğun ev. lojman sırasında beklediğin süre gibi durumlar var
 
erden60' Alıntı:
sağolun arkadaşlar, sıra tahsisi .Lojmanda oturanların puanını hizmt yılı gözününe alırsak geçemiyorum zaten.Puanı yüksek çıkan oturmaya devam edidebilirse sıkın yok bunu öğrenmeye çalışmıştım(AKADEMİA) sağol.

Hocam sizin orada lojmanda oturanların hizmet süresi çok fazla olabilir. Lakin lojmanda oturulan her yıl için ciddi oranda puan düşümü yapılıyor. Onu da hesap etmek gerekir. Yani sizin de lojman için şansınız var. (Hiç lojmanda oturmamış birisi olarak) Üstelik ciddi bir şansınız var. Siz sadece başvuru formunu doldurup verin. Bakalım sizin puan kaç çıkıyor, diğerlerinin puan kaç çıkıyor? Eminim sizin toplam puan ile 50-55 yaşındakilerin toplam puan arasında pek fazla fark olmayacaktır. Çünkü dediğim gibi lojmanda oturulan her yıl için ciddi oranda puan düşümü var.
 
Geri
Üst