Hocam lojman başvuruları her sene yapılır. (Sanırım Eylül başında) Ve her sene yapılan başvurularda kimin puanı yüksek çıkarsa o kişi lojmana geçer. Tabii lojman başvurularının açılması için boş lojman olması gerekir. Lojmanda oturan bir kişi 5 yılını doldurduktan sonra o lojman için başvurular alınır. Lojmanda oturan kişi de diğer kişiler de başvurur. Kimin puanı çok çıkarsa o kişi lojmana geçer. Eğer lojmanda daha önce 5 yıl oturan kişinin puanı çok çıkarsa o kişi lojmanda oturmaya devam eder. Lojman başvuru formunda puanlama sistemi bellidir. Şu an tam olarak hatırlamıyorum ama, eşin çalışıp çalışmadığı, çocuk sayısı, hizmet yılı, aldığı takdir-teşekkür, yüksek lisans durumu gibi kriterler var. Bu gibi kriterler için puanlar toplanır sonra dezavantaj olan puanlarda çıkarılır. Mesela lojmanda oturulan her yıl için 3 puan düşülür gibi. Bir de lojmanın bulunduğu şehirde kendi adına evi olan kişi lojmanda oturamaz diye biliyorum. Yani siz demokratik hakkınızı kullanın ve ilgili müdür yardımcısına lojman başvuru dilekçenizi verin. Bir de ağzını yoklayın "bana bu sene lojman çıkar mı" gibisinden. Onun yaklaşımına göre gerekirse il milli eğitime giderek müdür yardımcılarından birisine durumu nazikçe ve kendi durumunuzun zor olduğunu ifade ederek anlatın. "Okulda lojman lobisi kurulmuş sürekli aynı kişiler lojmanda oturuyor, 3. 4. kez hep aynı kişilere nasıl lojman çıkıyor anlamadım" felan deyin. Okula dilekçe ile lojman başvurusunda bulunduğunuzu ama müdür yardımcısının dilekçenizi işleme koymadığını söylerseniz, direkt ilgilenecektir. Okula dilekçe verdikten sonra, il veya ilçe meme gitmeyi ihmal etmeyin. Okuldakiler biraz başınızı ağrıtır ama boşverin gitsin. Siz kendi işinize bakın, devam edin.