Lollipop Virüsü Temizleme

Kodla Büyü

detay_00

Aktif Üye
Yeni bir baş belası daha :) Lollipop virüsünü temizlemek için gerekli olan bilgilere www.netteogren.net sitesinden edinebilirsiniz.

Lolipop Virüsü Temizleme isimli yazımızda son zamanlarda başımıza bela olan lolipop virüsününün nasıl temizleneceğini göstereceğiz.Öncelikle görev yöneticinizde lolipop.exe isminde bir dosya var ise yapmanız gereken bazı işlemler var demektir. Yasadışı program kurulumu, yasal olmayan işletim sistemlerinin yüklenmesi, spam içeren e-maillerde bulunan eklentilerin açılması gibi nedenlerle lolipop.exe virüsü işletim sistemimizin başına musallat olabiliyor. Biraz uğraşarak bu virüsten kurtulmamız mümkündür.Ayrıca bu virüs ile sisteme başka zararlı yazılımların yüklenebileceğini de unutmamak gerekiyor.

Denetim masasında bulunan programlar kısmından lolipop isimli programı kaldıralım. Bu birinci aşamamızdı. Bu kaldırma aşamasında problem yaşarsanız program kaldırmak için kullanılan yardımcı araçlar ile kaldırabilirsiniz. Bir sonraki aşama kayıt defteri üzerinde bazı değişiklikleri gerçekleştirmek olacaktır. Windows düğmesini tıkladıktan sonra gelen arama çubuguna regedit yazarak kayıt defterine ulaşmamız mümkün olacaktır. Aşağıdaki anahtarlar içerisinde lolipop yazan urlleri silelim.

HKEY_CURRENT_USER\Software\
HKEY_LOCAL_MACHINE \Software\Lolipop
HKEY_LOCAL_MACHINE \Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run\

Bir sonraki aşama gizli dosyaları görünür hale getirdikten sonra aşağıdaki klasörleri tamamen silelim.

C:\Program Files\Lollipop
C:\Document and Settings\All Users\Application Data\Lollipop
C:\Documents and Settings\%USER%\Application Data\Lollipop

Bilgisayarınızı yeniden başlattığınızda bu virüsten tamamen kurtulmuş olacaksınız. Ayrıca sizlere tavsiyemiz bilgisayarınızı spyware yazılımları ile taramanız olacaktır.

Geri