lutfen cevap

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kobo26
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

kobo26

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaslar okullarda onceden cekilmiş internet kabloları var ve hepsi birbirine girmiş ve oldukça uzun bu kablolarda internet olup olmadıgını test etmek için kabloyu taktıgımızda ip alan ve bunu gosteren bir cıhaz varmı

ben kablo kırık veya jack kontrol cıhazını soylemıyorum ıstedıgım cıhaz kablonun modemden gelen ucunu takınca kablodan ip alıp internet oldugunu gosterecek

İstemiyorum dediğin cihaz tam da istediğin şeyi yapıyor zaten hocam. Kontrol cihazı kablonun bir ucu modeme bağlı iken, kabloda sorunsuz ip alabileceğin bir sinyal olup olmadığını kontrol eder. O cihaz işini görür ama ben illa ki gözümle ip aldığını görmek istiyorum dersen o zaman bir laptopa takıp deneyeceksin kabloları tek tek.

erginmeleksah' Alıntı:
arkadaslar okullarda onceden cekilmiş internet kabloları var ve hepsi birbirine girmiş ve oldukça uzun bu kablolarda internet olup olmadıgını test etmek için kabloyu taktıgımızda ip alan ve bunu gosteren bir cıhaz varmı

ben kablo kırık veya jack kontrol cıhazını soylemıyorum ıstedıgım cıhaz kablonun modemden gelen ucunu takınca kablodan ip alıp internet oldugunu gosterecek
..
altintepebilisim hocamın da dediği gibi; Modem / switch çıkışında sinyal varsa cihazın ip almamasının tek sebebi kablo da oluşan bir problemdir. Ve bunu da en kolay yine rj45 tester ile anlarsın.

sen uyducuların kullandığı ve sinyalin var olup olmadığını gösteren, çanakları ayarlamaya yarayan cihazlar benzeri birşey istiyorsun ama network için BENİM BİLDİĞİM öyle bir cihaz yok

Geri