MÜDÜR zorda,,ben ne yapacam !!

Kodla Büyü

pinaraytas

Aktif Üye
okuluma geçen sene atandım.başlarda müdür ile aramız iyi idi.sonraları ters düştük birbirimize..bir sene birbirimizi idare ettik,,dersime karışmadı.
ama bu sene bilgisayar dersini seçmeyeceğini söylüyor.bizim veliler çok ilgisiz okulla.doğuda olunca işler değişiyor tabiki :(
ama asıl sorun şu..müdür bilgisayar sınıfını kapatmayı düşünüyor.kapatabilir mi
yada bozukçalışmıyor diye rapor yazıp gönderecem gibisinden laflar etti,,yapabilir mi ?
bilgisayarları sistemden düşürüebilir mi ??( düşürmek için çabalıyo ama yapamayacak galiba !:()

ne yapabilirim..bekleyip dersi seçip seçmeyeceğinimi öğreneyim yada milli eğitime mi geçeyim..
burda işler o kadar akraba,dost işiyle yürüyorki,,küçük ilçenin en büyük zorluğu..
tavsiyelerinize,yönlendirmelerinize ihtiyacım var

Doğuda olmakla batıda olmak arasında hiçbir fark yol bilgisayar öğretmenleri için. Bizim bt sınıflarını yazın dağıtmışlar, müdür bilişim teknolojileri yerine spor etkinlikleri belirlemiş. Formatörlük zaten istemiyordum artık istesek de iptal edildi burda. 5'lerde 1-2 sınıf seçerse o kadar dersim olacak. MEB bizim için kalıcı bir çözüm bulmadığı sürece okul müdürleri istediğini yapıyor.

Hocam müdürün sana gıcıklığı ile alakası olmayan bi durum bütün BT öğretmenlerinde aynı durum.
En kralında bile var.
Misal bende 12 saat ders vardı + 4*2 =toplam 20 saat ders olma ihtimali vardı ama 8'ini doğu insanı seçme 5'ler için.
Geri kalanıda ben istemiyorum. artık ilköğretimden çok canım sıkıldı.

Kapatırlar arkadaşım benim sınıfıda bugün kapattı ne sistemden düşme ne başka bişey attı pcleri depoya, ilçe formatörünü aradım evet kapattık dedi tamam dedim kapatttım telefonu, bi yıl itiraz ettimde noldu. En kötüsü sınıfı boşaltırlarken izlemek çok zordu :(

feto23' Alıntı:
Kapatırlar arkadaşım benim sınıfıda bugün kapattı ne sistemden düşme ne başka bişey attı pcleri depoya, ilçe formatörünü aradım evet kapattık dedi tamam dedim kapatttım telefonu, bi yıl itiraz ettimde noldu. En kötüsü sınıfı boşaltırlarken izlemek çok zordu :(
ilçe formatörü kim oluyo arkadaşım bakanın bir üstü mü? işte yeni yazı burda; eylül 2012 tarihli... bu yazıyı ekleyerek ilçe mem'e dilekçe verin kapattırmayın lütfen.
okul-formator-ve-bilgisayar-ogretmeni-f28/bt-siniflarinin-kapatilmayacagina-dair-yazi-t94337.html

ido1907' Alıntı:
feto23' Alıntı:
ilçe formatörü kim oluyo arkadaşım bakanın bir üstü mü? işte yeni yazı burda; eylül 2012 tarihli... bu yazıyı ekleyerek ilçe mem'e dilekçe verin kapattırmayın lütfen.
okul-formator-ve-bilgisayar-ogretmeni-f28/bt-siniflarinin-kapatilmayacagina-dair-yazi-t94337.html
sende haklısın hocam. yazı götürsem kapatmazlar.

hocam sizinkisi öğrenilmiş çaresizlik. Hz İbrahim'e su taşıyan karınca misali, siz bir tavır sergileyin kapatırlarsa; Allah belalarını versin.

hocam uzun uzun yazmıştım önceki mesajmda ama sildim ama istersen yazayım çok direndim benm sınıf geçen yıl kapatılacaktı kapattırmadım bi hafta önce tüm milli eğitim okuldaydı sınıfı kapatalım dedi milli eğitim müdürü. kapatılamaz yazıları var müdürüm dedim dinlemedi bile yazı geldi 1. sınıf için heryeri kullanıyoruz dedi. müdürde ondan desteği görünce artık ona söylediğimde de İlçe milli eğitim müdürü kapatın dedi diye çekildi kenara. aynı beldede 1,5 yıl önce Boeing (uçak) firması tarafından kurulan sınıfı kapattılar ağzını açan o sınıf kapandı senin 7 senelik sınıfı tabi kapatırlar diyo vs vs.. hocam sen bana BT sınıfı olmasa formatörlük olurmu onu söyle bana kimse idealist öğretmen sözleri söylemesin evliyim kiradaym çocuğum var eşim çalışmıyor, bu saatten sonra öğrenciye bişey vermek umrumda olur mu ben ek dersime bakarım hangi ders olsa "evet ben anlatabilirim"diye girerim derse. o okul için neler yaptım kaç kere o pcleri tamir ettirmek için ordan oraya taşıdım, ödevlerini yapıyolar diye temizlik işide bitene kadar kaç akşam okulda kaldım, şimdi alıp çöp gibi depoya attılar o pcleri, kimin umrunda benim verdiğim emekler. bundan sonra o okul o öğrenciler benim umrumda olur mu. OLMAZ

feto23' Alıntı:
hocam uzun uzun yazmıştım önceki mesajmda ama sildim ama istersen yazayım çok direndim benm sınıf geçen yıl kapatılacaktı kapattırmadım bi hafta önce tüm milli eğitim okuldaydı sınıfı kapatalım dedi milli eğitim müdürü. kapatılamaz yazıları var müdürüm dedim dinlemedi bile yazı geldi 1. sınıf için heryeri kullanıyoruz dedi. müdürde ondan desteği görünce artık ona söylediğimde de İlçe milli eğitim müdürü kapatın dedi diye çekildi kenara. aynı beldede 1,5 yıl önce Boeing (uçak) firması tarafından kurulan sınıfı kapattılar ağzını açan o sınıf kapandı senin 7 senelik sınıfı tabi kapatırlar diyo vs vs.. hocam sen bana BT sınıfı olmasa formatörlük olurmu onu söyle bana kimse idealist öğretmen sözleri söylemesin evliyim kiradaym çocuğum var eşim çalışmıyor, bu saatten sonra öğrenciye bişey vermek umrumda olur mu ben ek dersime bakarım hangi ders olsa "evet ben anlatabilirim"diye girerim derse. o okul için neler yaptım kaç kere o pcleri tamir ettirmek için ordan oraya taşıdım, ödevlerini yapıyolar diye temizlik işide bitene kadar kaç akşam okulda kaldım, şimdi alıp çöp gibi depoya attılar o pcleri, kimin umrunda benim verdiğim emekler. bundan sonra o okul o öğrenciler benim umrumda olur mu. OLMAZ

yapacak bişey yok anlaşılan....formatorlük olur mu olmaz mı onu da bilmem...

arkadaşlar kimi kime şikayet edelim...
ilginç hikaye de benden. Hemde her seferinde bastıra bastıra "burası doğu ne de olsa" dediğiniz (polemik yaratmak istemiyorum yoksa ayrıca üzerinde durulması gereken bir vaka) doğuda da değil.
iki binadan oluşan okulum 4+4+4 kapsamında ilkokul ve ortaokul olarak iki ayrı okula dönüştü.
bütün idareciler (md + 2 md yard) ilkokul bölümünde kaldı ve ortaokulda şuan vekil müdür var.
BT sınıfım ilkokul olan binada kadrom ise ortaokul olan binada.
ortaokul olan binada yeterli derslik olmadığı için bt sınıfını taşıyamıyorum
sözde bt dersleri için yakın olan diğer binada ders işleyebilecektim, iki gün sonra ilkokul müdürünün ilden sözlü izin alarak bt sınıfını dağıtma kararı aldığını öğrendim. olmaz olamaz deyip ili aradım. "dağıtamazlar ama kontrol eden yok" cevabını alıp oturdum kıçımın üstüne.
bugün bir araba ikide adam bulup tüm bt sınıfı malzemesini kendi binamın koridorlarına yığdım. ne yapıcam bilmiyorum ama "dağıttırmam ulan" diye bağırmak dışında elimden anca bu geldi...

şimdi birileri yazacak dilkçe,şikayet, susmayın hocam hakkınızı arayın... hakkım hakkımı savunmasını isteyeceğim makamca gasp ediliyor... sonuç boş... bt sınıfı dağılmasa engelli bir sınıfçı arkadaş norm fazlası olacaktı, odur tek tesellim...
saygılar...

feto23' Alıntı:
hocam durumunuzu açıklamanız iyi oldu, geçmiş olsun. 18.12.2008 tarihli "bilişim teknolojieri formatör öğretmen görevledirmesi" konulu yazıda. bt sınıfı olması şartı koşulmuş(ilk sayfanın en sonu). malumunuz üzere bakanlıktan gelen bt sınıfları kapatılmayacak yazılarını umursamayanlar aşağıdaki yazıyı da umursamayıp bt sınıfı olmayan okulunuza görevlendirme yapabilirler.
http://www.memurlar.net/common/document ... jileri.pdf

murtace' Alıntı:
arkadaşlar kimi kime şikayet edelim...
ilginç hikaye de benden. Hemde her seferinde bastıra bastıra "burası doğu ne de olsa" dediğiniz (polemik yaratmak istemiyorum yoksa ayrıca üzerinde durulması gereken bir vaka) doğuda da değil.
iki binadan oluşan okulum 4+4+4 kapsamında ilkokul ve ortaokul olarak iki ayrı okula dönüştü.
bütün idareciler (md + 2 md yard) ilkokul bölümünde kaldı ve ortaokulda şuan vekil müdür var.
BT sınıfım ilkokul olan binada kadrom ise ortaokul olan binada.
ortaokul olan binada yeterli derslik olmadığı için bt sınıfını taşıyamıyorum
sözde bt dersleri için yakın olan diğer binada ders işleyebilecektim, iki gün sonra ilkokul müdürünün ilden sözlü izin alarak bt sınıfını dağıtma kararı aldığını öğrendim. olmaz olamaz deyip ili aradım. "dağıtamazlar ama kontrol eden yok" cevabını alıp oturdum kıçımın üstüne.
bugün bir araba ikide adam bulup tüm bt sınıfı malzemesini kendi binamın koridorlarına yığdım. ne yapıcam bilmiyorum ama "dağıttırmam ulan" diye bağırmak dışında elimden anca bu geldi...

şimdi birileri yazacak dilkçe,şikayet, susmayın hocam hakkınızı arayın... hakkım hakkımı savunmasını isteyeceğim makamca gasp ediliyor... sonuç boş... bt sınıfı dağılmasa engelli bir sınıfçı arkadaş norm fazlası olacaktı, odur tek tesellim...
saygılar...

hocam yılmayın.. tamam haklısınız ama il milli eğitime gidin telefonla adam akıllı muhatap bulamazsınız.. şube müdürlerine anlatın durumu , bunlarda olmadı bakanlığı arayın bakalım ne diyecekler...

arkadaşım hiçbirşey yapamıyorsan bilgi edinmeye yolla bir şikayet bak nasıl yer yerinden oynuyor. kardeşim haklı olduğunuz konuda bile bu kadar tırsar hakkınızı aramazsanız demekki bizim zümrenin başına gelenler az bile. bt sınıflarının kapatılması yasaktır arkadaşım bak arkadaşlar sana yazıda gösteriyorlar kapatılamayacağına dair sana zahmet biraz uğraş hakkını ara. herşeye rağmen sınıfını kurtaramıyorsan bu forumdan çık birdahada yazı mazı yazma.

kapatılmayacağına dair yazıyı gösterirsiniz.
kendisi seçmesi suç diye biliyorum. bunu şikayet edebilirsiniz 147 ye. . yarın seçmeli dersler için son gün. yarına kadar veli seçmesse idare seçecek.

Allah aşkına ka-pat-tır-ma-yın aynı şeyler benim de başıma geldi doğuda değilim şube müdürü biz açtık biz kapatırız demiş gerizekalı ubak 2008 desem anlar mı acaba!resmi yazıları topladım sendika ilçe formatörü il formatörü aradım eger kapatırlarsa bimere ve valiliğe mail atacagımı (daha önce yaptım)sonuna kadar ugrasacagımı söyledim.kimse inanmıyordu kapatılmayacagına.yine ugraşacaklar ama şuan kapatılma durumu yok ltf şu şunu dedi bu bunu anlatmayın bunları elimiz güçlü resmi, yazılar var benimki kapatılsaydı dava açacaktım diğer arkadaşlarada emsal olur yok mu taşın altına elini koyan

Müdür olsam hani berbat bir müdür olsam bile okulumun BT sınıfını niye kapatayım manyakmıyım, en kötü müdür bile keyfinden kapatmak istemez arkadaşlar bt sınıfını. Şu an birçok okuldaki temel sorun derslik yetersiz, arkadaşın müdürü de derslik yok diye bt sınıfını kapatmak istemiş belli... senin burda yapacağın müdürünü başka çözüm için ikna etmen. okulda bt sınıfı dışında nereler derslik yapılır otur konuş tartış...

Arkadaslar formatorler mudur mudur yrd memur bir ekip halinde calisir. Diger ogretmenler gibi kendinizi hissederseniz zorda kalirsiniz.

Eger mudurun istedigi gibi calismazsaniz. Mudurde bana formator mormator laxim degil deyip sizden kurtulmanin yolunu arar ve bulur.

Mudurun onu yapmaya hakki varmi bunu yapmaya hakki varmi diye sorgulamaya basladinizmi isiniz zor demektir.

Her ne kadar bu durum etik olmasada durum bu!

feto23' Alıntı:

peki böylesi bir durumda iken sizi ne yapmayı düşünüyorlar. bt sınıfı olmadığı için sanırım formatör olamıyorsunuz. dersi nerede nasıl anlatacaksınız. bende aynı durumdayım, müdür kapatalım diyor ama ben inat ediyorum. ilçeye yeterli sınıfım yok diyerek sınıfın kapatılması hakkında yazı yazmış. yazıdan gelen cevaba göre bende hareket etmeyi düşünüyorum. ama görüyorum ki birçok yerde kapatılması sözkonusu peki böyle bir durumda bizi ne yapacaklar?

Geri