MÜJDE.. Medya Okuryazarlığı derside bizim oldu...

Kodla Büyü

Tenten

Süper Üye
Süper Üye
Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Öğretmen Olarak Atanacakların Atamalarına Esas Olan Alanlar ile Mezun Oldukları Yükseköğretim Programları ve Aylık Karşılığı Okutacakları Derslere İlişkin Esaslar ile Eki Çizelge ve Bazı Derslerin Hangi Alan Öğretmenleri Tarafından Okutulacağına İlişkin Açıklamalara göre medya okuryazarlığı dersinede maaş karşılığı girebiliyoruz.
Daha önceden Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri Medya Okuryazarlığı dersine giremiyorlardı. Bu değişiklikle artık Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri Medya Okuryazarlığı dersine girebileceklerdir.
http://ttkb.meb.gov.tr/www/80-sayili-karar/icerik/19
http://ttkb.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar ... saslar.pdf

mehmettuna68' Alıntı:
sosyal ve Türkçecilerden kalırsa artık bizde gireriz

Medya Okuryazarlığı: (Değişik: 14/08/2013 tarih ve 113 sayılı TTKK) Öncelikle üniversitelerin Basın Yayın
Yüksekokulları/İletişim Fakültelerinden mezun olup hâlen Sınıf Öğretmeni olarak görev yapanlar ile Gazetecilik Alanı, Halkla
İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri Alanı, Radyo-Televizyon Alanı Öğretmenleri olmak üzere, Sosyal Bilgiler, Türkçe ve Bilişim
Teknolojileri Öğretmenleri tarafından aylık karşılığı okutulur.
açıklamada kalırsa kelimesi yok.. :) öncelik sadece "Basın Yayın Yüksekokulları/İletişim Fakültelerinden mezun olup hâlen Sınıf Öğretmeni olarak görev yapanlar ile Gazetecilik Alanı, Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri Alanı, Radyo-Televizyon Alanı Öğretmenleri" olanlarda.

medya okuryazarlığı seçmeli dersi 7. ve 8. sınıflarda 2 ders saati ve bir kez seçilebiliyor.
fakirin tavuğu tek tek yumurtluyor. ne yapalım.. daha 2 ay öncesine kadar bu da yoktu.

tenten' Alıntı:
medya okuryazarlığı seçmeli dersi 7. ve 8. sınıflarda 2 ders saati ve bir kez seçilebiliyor.
fakirin tavuğu tek tek yumurtluyor. ne yapalım.. daha 2 ay öncesine kadar bu da yoktu.

laf çok hoşuma gitti :) :+1:

sizce turce sosyal ve bizim dersimizin saati dolmazsa kime verirler dersi dolsun diye bize mi malesef bi cok müdür siz btr olun dersi diger arkadasa verek diyecek.

gzegen' Alıntı:
sizce turce sosyal ve bizim dersimizin saati dolmazsa kime verirler dersi dolsun diye bize mi malesef bi cok müd siz btr olun dersi diger arkadasa verek diyecek.

Bunu forumda üç başlıkta gördük bu başlığa da ekleyelim. Maaş karşıılığı öğretmenler arasında bölünür ama daha önemlisi internet ünitesini bizim anlatamamamızdaki itibar kaybı lütfen göz atın şu an ilj başta www.bte.org.tr

medya dersi, test çözmek için kullanılan bir ders. Idareler bu sebeple genelde türkçe öğret veriyor. Zorunlu seçmeli olmadığı için öğrenciler o dersi seçmez. Onun yerine bilişimi seçmeleri daha doğru olur.

tenten' Alıntı:
mehmettuna68' Alıntı:
sosyal ve Türkçecilerden kalırsa artık bizde gireriz

Medya Okuryazarlığı: (Değişik: 14/08/2013 tarih ve 113 sayılı TTKK) Öncelikle üniversitelerin Basın Yayın
Yüksekokulları/İletişim Fakültelerinden mezun olup hâlen Sınıf Öğretmeni olarak görev yapanlar ile Gazetecilik Alanı, Halkla
İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri Alanı, Radyo-Televizyon Alanı Öğretmenleri olmak üzere, Sosyal Bilgiler, Türkçe ve Bilişim
Teknolojileri Öğretmenleri tarafından aylık karşılığı okutulur.
açıklamada kalırsa kelimesi yok.. :) öncelik sadece "Basın Yayın Yüksekokulları/İletişim Fakültelerinden mezun olup hâlen Sınıf Öğretmeni olarak görev yapanlar ile Gazetecilik Alanı, Halkla İlişkiler ve Organizasyon Hizmetleri Alanı, Radyo-Televizyon Alanı Öğretmenleri" olanlarda.

sevgili hocam açıklamada olmadığını ben de biliyorum ancak sosyal ve Türkçe öğretmenlerine verme taraftarı oluyor müdürler ben onu demek istedim. Biz okullarda hemen hemen tek kişiyiz, onların zümreleri oluyor, bu anlamda söylemek istedim

Sosyal ve Türkçe öğretmenlerinin ek ders sıkıntısı pek yok o yüzden büyük ihtimal BT öğretmenlerine verilir ders.

İletişim fak. sonra, bizim branş için "öncelikli olarak" denmeliydi. Şu haliyle diğer branştakilerle kim alsın polomiklerinden başka bir sonuç doğurmaz. Psikolojik yorgunluk artırır.

yazı gelir kursu alın diye, almaya çalışırız kursa kayıtlı değilsiniz derler... ne ironik

sfym' Alıntı:
İletişim fak. sonra, bizim branş için "öncelikli olarak" denmeliydi. Şu haliyle diğer branştakilerle kim alsın polomiklerinden başka bir sonuç doğurmaz. Psikolojik yorgunluk artırır.

+1

Geri