MÜLAKAT SINAV SONUCU

Kodla Büyü

bag_or

Aktif Üye
il mem yapılan müdürlük mülakat sınavın sonuçları arkadaşlar tam bir komedi kamera yok,soru zarfını çekiyorsun soruları göstermiyorlar,
genel kültürde abuk subuk sorular
sıralama osmanlı tabiriyle alemetül farika,torpillllllll

bag_or' Alıntı:
il mem yapılan müdürlük mülakat sınavın sonuçları arkadaşlar tam bir komedi kamera yok,soru zarfını çekiyorsun soruları göstermiyorlar,

Hocam ben senin düşüncelerini merak ediyorum.Sen nasıl bir ruh halinde mülakata gittin de :) bu kadar şaşırdın ?

hannioglu' Alıntı:
bag_or' Alıntı:

Hocam ben senin düşüncelerini merak ediyorum.Sen nasıl bir ruh halinde mülakata gittin de :) bu kadar şaşırdın ?

sayın hocam yazılı sınavdan 86 ve küsüratı
sözlü sınav 66
herhalde danıştayın bir kararını bilmiyorlar.
ikinci olarak müdürlük sınavı 70 olup mülakatı 89 olan ne oluyor,
müdürlük sınavı 76 sözlü sınav 96

kaldı ki mülakata sorulan mevzuat sorularına eksiksiz tam yanıt,ogye tam yanıt....
hakkımı helal etmiyoruuuuummmmmmm
Rabbime Havleyele

Kariyer ve Liyakat mevzuu var ya..kariyer ve liyakat siyasilerin baskılarına boyun eğerek sıfıra iner - indirilir, arkadaşım!

Demokrasi-kanun-hukuk-insan hakları-eşitlik ... ; HAKİKATTE, malesef bunlar bile "güç ve otorite sahiplerinin" keyfiyetine göre uygulanan birer maval!

Siyasetin, politikanın iğrençliğini "kerbela" vakasından apaçık anlamıştır insanlık...

Bir şey beklememek lazım...ruh yoksunlarından...

Müdürlükteki mülakat sisteminin, çalınan minareye kılıf uydurulması için getirildiği çok açık.

by_kurt' Alıntı:
Kariyer ve Liyakat mevzuu var ya..kariyer ve liyakat siyasilerin baskılarına boyun eğerek sıfıra iner - indirilir, arkadaşım!

Demokrasi-kanun-hukuk-insan hakları-eşitlik ... ; HAKİKATTE, malesef bunlar bile "güç ve otorite sahiplerinin" keyfiyetine göre uygulanan birer maval!

Siyasetin, politikanın iğrençliğini "kerbela" vakasından apaçık anlamıştır insanlık...

Bir şey beklememek lazım...ruh yoksunlarından...

hocam ne güzel güzel yazmışsın.içimdeki nefreti söndürdün.bilişimci olmak,sendikasız olmak kimsesiz olmak bu galiba.
doğruda vasıfsız daha devlet kültürünü bile bilmeyenlere yüksek notlarla bir yerelere getirmeye çalışmak....
işin espirisi
mülakatın tanımı şu dur:Alakaya maydonoz gel bana bazı bazı.
bende burda şu oluyorum.madem yüzme bilmiyorum niye çıktım ağaca

bu hamur çok su götürür...lakin her şey apaçık ortada...çok söz "çok" olur...

"Gün batsa ne olur geceyi onaran bir mimar vardır."

Devleti Osman-ı Ali'de terfi-i temayyuz ilim irfan ile olmaz, ya olacak kuvvetli iltimas, ya olacak medeni haz ya da olacak ten ile temas.
Aradan ne kadar zaman geçerse geçsin. Rüşvet, bireysel menfaat ve torpille adam kayırılıp, kişilerin haketmediği makamlara getirilmesi bu topraklardan eksik olmamış. Elin bize göre gavur, ateist, kafir memleketlerinde bile daha insaflılar.

Mülakatla insan seçilen her uygulamadan nefret ediyorum. Bir işte mülakat varsa bu mülakatı yapan şahısların ; "biz nasıl olsa kendi adamlarımızı alacağız bizden olmayanlar boşa başvurmasın" demesi anlamına geliyor. Yıllar önce yaptığım Yüksek Lisans başvurusunda mülakat sonucu çok düşük puanlı kişileri alırken beni almamışlardı. Aynı jüri üyelerin başka yerde sorsalar; edep , ahlak, dürüstlük ve kul hakkına girmenin yanlışlığı konusunda sayısız örnek verirlerdi ama iş uygulama gelince tersini yapıyorlar.

fahrican,

Yönetici atamalarında mülakat uygulaması -objektif değerlendirme yapılması şartıyla- gerekli ve önemlidir.

Neden mi?

Yöneticilik ; bilgiden ziyade iletişim becerileri gelişmiş, ufku geniş, çevresine pozitif enerji veren, çalışma ortamında sinerji oluşturabilme kabiliyetine sahip, yeniliklere açık, uyum sağlayabilme yeteneği olanların yapması gereken bir iştir.

Büyük firmalar ve şirketler personel alımında mülakata çok önem verirler. sebebi yukarıda açıklandı.

Okullarımızdaki yönetici profilini gözönüne getiriverdiğimizde durumun vahim ötesi olduğunu görüyoruz.

Sebebi: Liyakat ve yetenek kriterlerine göre seçim-atama yapılmamasıdır. birkaç örnek; -bunlar sınavdan yüksek puan alan sözüm ona "başarılı" kişilerdir.-

Okula, öğretmenlerine, öğrencilere küsen; odasından çıkmayan hatta mesaiye öğrenciler ve öğretmenler okuldan çıktıktan sonra gelen bir okul müdürü için ne düşünürsünüz?

ya da okulu mülkü gibi sahiplenmiş, personeli sürekli psikolojik şiddet uygulayan ve bunu müdürlüğün olmazsa olmazı gören bir başka okul müdürü için ne düşünürsünüz?

İdareye oturunca öğretmenliğin eziyetinden-sınıf ortamından kurtulmayı ve ek dersi full almayı hesabeden müdür için ne düşünürsünüz?

Müdür olunca geldiği yeri unutuveren ve öğretmenlere tepeden bakan "öğretmenler" diye ayrım yaparak camiayı aşağılayan okul müdür tipi için ne düşünürsünüz?

Malesef durum bunlardan çok daha vahim!

Sussam gönül razı değil, konuşsam çare yok!

Objektif kriterlerle mülakat yapılmalı ve bu görevi taşıyabilecek olanlar seçilmelidir.

by_kurt' Alıntı:
fahrican,

Yönetici atamalarında mülakat uygulaması -objektif değerlendirme yapılması şartıyla- gerekli ve önemlidir.

Neden mi?

...
..
.
Hocam yazdıklarınıza katılıyorum, ben mülakat olan her uygulamada objektif kriterlere göre değerlendirilme yapılmasını istiyorum. Ülkemizde çok uzun yıllar daha bunun mümkün olmayacağına inanıyorum. Hele de meb de bu işlerin nasıl yapıldığını çok daha iyi bilirsiniz. Başlığı açan müdür adayı arkadaşımız başına geleni anlatmış zaten. Sonuçlar açıklanınca kazanan kişilerin ortak özellikleri alım kriterini göstermiştir.

Geçen gün, müsteşar canlı yayında konuğumuz olacak sormak istediklerinizi sorun diye twitter'dan çağrı yaptılar. 3 soru gönderdim..nedense sormadılar.

-İKGM yeniden yapılandırılacak mı? Her işi usûlsüz olduğu için yargıdan dönüyor. Başarısızlığı tescillenmiş.
-İKGM de hukuk ve mevzuat uzmanları çalıştırılmıyor mu? Fiyaskolar neden devam ediyor? Komplo mu var?
-Yada Eğitimin özelleştirilmesine zemin hazırlamak için "sistemli" bir başarısızlık imajı mı oluşturuluyor?

MEB i revizyon bile kurtarmaz belki topyekun lağvedilmesi gerekir. çünkü FİYASKO ların ardı-arkası kesilmiyor. Yukarıdaki sorulara cevap aranmalıdır. Belki başbakan direk duruma el koymalıdır.

meb sıfırı tüketmiştir, genel durum vahim bir vaziyet arzetmektedir.

Benim havsalam, yüksek maaşlı uzmanların-danışmanların çalıştırıldığı bu kurumdaki akla ziyan uygulamaları almıyor arkadaşlar.

ben de üzülüyordum.
arkadaşım yazılı sınavı 89 mülakat 61 :P
durun durun biri yazılı sınav 70 mülakat 94 :alkis:
sınavda yaarım kalan mülokata yapılmış

kimsenin günahını almak istemem ama geçen denizli mem müdürlük mülakat sonuçlarına baktım,

ilahiyatçılardan 90 nın altında alan yok, inşallah şaibe yoktur.

Geri