müdürü karşıma almalı mıyım

Kodla Büyü

schweppes1907

Aktif Üye
arkadaşlar endüstri meslekte bilişim öğretmeniyim ek ders sıfır 19 saat dersim var pazartesi ya da cuma günümü boşatmasını rica etmeme rağmen çarşamba günümü boşalttı alan şefliğim 1 eylülde yazılmış olmasına rağmen hala onaylanmadı il mem tarafından ilçe unutup geç gönderdiği için 19 saat ders için 4 gün okula gidiyorum ve okulun bilgisayar işleri hiç bitmiyor müdür şunu yap bunu yap deyip duruyor ben de biraz savsakladım sonra yazılı uyarı istiyor bunlar diye arkamdan tehdit etmiş. bu arada okuldaki diğer bilgisayarcı arkadaş da formatör onun derslerini de bana vermiyor maaş karşılığını doldurmadan sana vermem diyor. siz olsanız naparsınız.

Onlar kime neyin sökeceğini çok iyi bilirler. Ezilmeye müsaitleri ezerler, Akıllı olanlara da bulaşmazlar.

1. Biraz kanun, yönetmelik ve talimat okuyup öğrenmekle işe başlamalısınız.
2. Belli durumların oluşmasında hukukun ne dediğini bilmelisiniz. Bunun için de idare mahkemeleri ve danıştay kararlarını okumalısınız.
3. İşinizi yaparken duygularınızı bulaştırmamanız için politik(Çok yüzlü) olmalısınız.
4. Kurum içinde personeller le iyi diyalog geliştirip samimiyeti yakalamalısınız. Ama bu samimiyeti menfaat varsa kesmelisiniz. Menfaatine olduğu yerde doğru iletişim ve güven ortamı oluşmaz.
5. İdareler toplumdan kopan, kendi halinde korkak insanları ilk olarak hedef yaparlar. Personelinde o kişiyle arasını açtırıp, personelden aldığı güçle ceza verme cürretini gösterebilirler. Yani en güçlü idare bile olsa personeli karşısına almaz. Personeli birbirine düşürerek saldırısını yapar.
Bunlar neticesinde göreceksin ki kurt çakal olmuş bir sistem var ortada ki sende bileceksin. Görür hale geleceksin; Kurdun kurtluğunu , beslendiği yeri. Çakalında çakallıgını, onuda besliyen yeri. Sonrasında santranç gibi her koşulda bir adım önde olacaksın. Herşeyin altındaki sırrı göreceksin. Zihinleri okuduğunu farketmeden göreceksin. Tüm bunlar yanında sen Dürüst, mert olduğun sürece doğru yolda, insanlarla iyi ilişkiler kurup onlarında iyiliklerini düşündüğün muttetçe allah tarafından korunur ve kollanırsın. Galip olursun. Aksi durumda bunları görür hale gelip bencilleşirsen sende onlar gibi olursun.

Firevun hz musa için söyle dedi; Bir sözümle öldürtürüm ama halkımın gözünde firevun hz musayla karşı karşıya gelemedi, hz musadan zayıf olduğu için onu öldürttü deyip halkının gözünde küçülmekten korktu.

Bu zalimler içinde böyledir. Tüm yönetimler kendi içlerindeki milli iradelerden korkar. Milli irade, okullarda ise oluşmuş olan kurum kültürüdür.

Son olarak bin bilsende bir bilene sormadan iş yapmamak lazım. Her işte bu böyle. Ticarette de, Satın almada da, İş hayatında da.

Örseklikle mal alma. Öfkeyle de karar verme.

Akıllı ol, Çok riske girme. :)

Saygılar.

schweppes1907' Alıntı:
arkadaşlar endüstri meslekte bilişim öğretmeniyim ek ders sıfır 19 saat dersim var pazartesi ya da cuma günümü boşatmasını rica etmeme rağmen çarşamba günümü boşalttı alan şefliğim 1 eylülde yazılmış olmasına rağmen hala onaylanmadı il mem tarafından ilçe unutup geç gönderdiği için 19 saat ders için 4 gün okula gidiyorum ve okulun bilgisayar işleri hiç bitmiyor müdür şunu yap bunu yap deyip duruyor ben de biraz savsakladım sonra yazılı uyarı istiyor bunlar diye arkamdan tehdit etmiş. bu arada okuldaki diğer bilgisayarcı arkadaş da formatör onun derslerini de bana vermiyor maaş karşılığını doldurmadan sana vermem diyor. siz olsanız naparsınız.

sayın hocam bir şey sorsam sen strajersin demi daha ilk senen :)

olur böyle şeyler normal ileride sen yönetmelik öğrenip yıllar geçtikte hepsi değişir.

schweppes1907' Alıntı:

Diğer mevzuları bilmiyorum ama diğer arkadaşın derslerini size vermeyerek işin doğrusunu yapıyor hocam. doğrusu o şekilde çünkü.

Bilisim ogretmeni olunca okulun butun bilgisayar isleri bizim isimizmis gibi goruluyor. Bir isin ucundan tutunca on is daha veriliyor. Diger tum ogretmenlerede ayni sekilde is veriliyormu mesela. Cogu ogretmen dersine girip baska bi is yapmadan evine gidiyo. Bence tavrinizi koyun. Herseye tamam derseniz ses cikarmazsaniz idarenin islerini bile size yuklerler.

Ben ilk atandığımda 16 saat için 5 gün gidiyordum, siz boş günümü çarşambaya verdiler diye mi şikayet ediyorsunuz, tam anlamadım? :?

Geri