Müdürün bilgisayarına emniyetten engelleme

Kodla Büyü

kewok2544

Aktif Üye
arkadaşlar mudurun bilgisayarı acınca direkt bi uyarı geliyor telif haklarıyla ilgili uyarılar yer alıyor. altta da 200 tl odenmesi gerekir yazıor. Boyle bi sorunla karsılasan var mı ne yapmalıyız acaba

VİRÜS. Sakın ödeme felan uğraşmayın.Forumda daha önce bahsedilmişti araştırıp bulabilirsiniz.

bizim okulda da bir öğretmenin bilgisayarında böyle bir şey oldu. güvenli modda açınca kendi kendine kapanıyor. bastım formatı...

komut istemi güvenli mod da aç explorer.exe yi çalıştır msconfigden tuhaf isimli programı kapat dosyasını sil

abdullatif' Alıntı:
bizim okulda da bir öğretmenin bilgisayarında böyle bir şey oldu. güvenli modda açınca kendi kendine kapanıyor. bastım formatı...
aynen hocam. ctrl+alt+delete çalışmıyor. güvenli modda bilg. kendini kapatıyor. bende bastım formatı

hocam bilgisayar açılırken f8' e basın, Bilgisayarınızı onarın seçeneğini seçin, orada sistem geri yükleme var onu seçin. % 100 düzeliyor :))

Güvenli modda açılınca bazen bilgisayar kapanabiliyor, geri yükleme yapamıyorsunuz. O yüzden geri yüklemeyi dediğim yerden yapın.

Combofix temzliyor o virüsü. Ben de güvenli modda açamamıştım komut istemi ile güvenli modda açılıyordu. Flash belleğe combofixi yükledikten sonra komut istemi ile güvenli moddan temizlik yapabilirdiniz..

dün yeğenimin başına geldi aynı durum hocam. combofixle temizlenir. ağ desteği ile güvenli modda çalıştır.

bizim okulda da benzeri bi durum olmuştu, bi de 100 € veya 200 tl ödenmesi gerekiyor diye mesaj çıkmıştı bizde.
müdür de "vereceksek 200 tl verelim avro 2.35" demişti!! :lol:

lemmings' Alıntı:
bizim okulda da benzeri bi durum olmuştu, bi de 100 € veya 200 tl ödenmesi gerekiyor diye mesaj çıkmıştı bizde.

hocam kabul etseydin keşke...

Bu tarz olayların bilgisayar öğretmenleri tarafından basitçe sorulması gerçekten üzücü....

lemmings' Alıntı:

:puhaha: :puhaha: :puhaha:

regulus11' Alıntı:
Combofix temzliyor o virüsü. Ben de güvenli modda açamamıştım komut istemi ile güvenli modda açılıyordu. Flash belleğe combofixi yükledikten sonra komut istemi ile güvenli moddan temizlik yapabilirdiniz..

Aynen hocamın bahsettiği yol temizliyor. komut istemi güvenli mod da açın combofix ile taratın...

Benzer bir virüste bizim okulda sınıf bilg. birinde olmuştu. Hoca telaşlı bir şekilde gelip "bilgisayar 100 lerce virüs buldu benden temizlemek için kredi kartı numaramı istiyor, senin yüklediğin antivirüs bedava diye söylemiştin" demişti. Meb engelini kırmak isterken yükleyemediği(!) program sebep olmuş :) Neyse 25 dk. da imaj atımıyla tertemiz oldu.

vlk4n' Alıntı:
Bu tarz olayların bilgisayar öğretmenleri tarafından basitçe sorulması gerçekten üzücü....
aynen idareci saf, duygusal hemen kanar böyle şeylerede sen B.T cisin sen duyar duymaz görürgörmez anlaman gerekir.

slm sistem geri yükleme felan kapattınız ise güvenli modda açıp yeni kullanıcı yapın sizin virüslüyüde silin gitsin :) ben öyle yapmıştım düzeldi.

Geri