Müdür Başyardımcısı olmak...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan earl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

earl

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bildiğiniz gibi müdür yardımcılığı başvuruları yapıldı. Muhtemelen ilk tercihim olan kız meslek baş yardımcılık gelecek. İmam hatip lisesinde 7 yıldır formatör olarak görev yapıyordum. Okulum ve ortamım iyiydi. Keşke tercih yapmasaydım diye çok düşünmeye başladım. Ama artık iş işten geçti. Sizce iyi mi yaptım kötü mü? Tecrübeli arkadaşlar da yazarsa sevinirim.

Hayırlı olsun. Meslek liselerinde idari işler biraz yoğun olur, mevcut yardımcılar arasında etkin bir görev dağılımı yapmayı başarırsanız sıkıntı olmaz bence.
İlk defamı idari görev alıyorsunuz, süreç nasıl isledi? ( puana etki eden şeyler neler) kısaca bilgi verirseniz memnun olurum.

İlk defa yönetici olacağım. Aslında hiç bilgim yok. Sınava girdim. 76 aldım. Tercih yaptım. Ek puan sözlü filan yok direk mebbis üzerinden başvuru yaptık. Yazılı puana göre atama olacak. Eski okulumu sevdiğim için kafam çok karışık. Muhtemelen de tercihim gelecek. Formatör olmaktan iyi midir bilmiyorum. Hiç tecrübem de yok. Başyardımcı olmak açıkçası korkutuyor biraz beni. Keşke hiç sınava girmeseydim diyorum neredeyse.

oguz-han' Alıntı:
İlk defa yönetici olacağım. Aslında hiç bilgim yok. Sınava girdim. 76 aldım. Tercih yaptım. Ek puan sözlü filan yok direk mebbis üzerinden başvuru yaptık. Yazılı puana göre atama olacak. Eski okulumu sevdiğim için kafam çok karışık. Muhtemelen de tercihim gelecek. Formatör olmaktan iyi midir bilmiyorum. Hiç tecrübem de yok. Başyardımcı olmak açıkçası korkutuyor biraz beni. Keşke hiç sınava girmeseydim diyorum neredeyse.
ben de terih yaptım 72 puanla büyük ihtimal bana da gelecek gibi.

hocam ortam önemli değil emin ol her ortam kendine göre güzel oluyor, eski çalıştıım yeri seviyordum il dışı istedim memlekete geldim aceba iptal mi ettirsem dedim ortamım güzel dedim sonra vazgeçtim tayin oldum. yeni yer yer arkadaşlar burayada alıştım ortamı kurdum :)
Bizim branş için idarecilik çok uygun her dönem göevlendirmeyle uğraşmıyacm miletin ağzına bakmıyacaksın aceba bu sene formatör olabilecem mi diye. Ayrıca bu karizman olacak kimse sana yatıyorsun muamelesi yapamayack :)
Bana YBO baş müdür yardımcılğı gelse yazardım ( ek ders 30 saat)

Valla hocam sırf 30 saat ek ders var bir de karizması olur diye yazdım. Ama bugün okuluma gittim pişmanlık duydum tercih yaptığıma. Kafam allak bullak. İnşallah dediğiniz gibi olur, ortam olur. Biraz da öğretmen arkadaşlar da korkutuyor. Yok yardımcılık yapılır mı, yok işin ne güzeldi filan...

Ha gideceğim okulda 2 yıl önce de görevlendirme olarak çalışmış sevmemiştim. Sırf idarecilik var diye yazdım.

oguz-han' Alıntı:
Valla hocam sırf 30 saat ek ders var bir de karizması olur diye yazdım. Ama bugün okuluma gittim pişmanlık duydum tercih yaptığıma. Kafam allak bullak. İnşallah dediğiniz gibi olur, ortam olur. Biraz da öğretmen arkadaşlar da korkutuyor. Yok yardımcılık yapılır mı, yok işin ne güzeldi filan...
işin güzeldi diyen arkandan "devlet bunun giblere boşa para veriyor, adam hiç bir şey yapmıyor yatıyor" diyen kişiler hocam.
İdarecilik ideali olan bir iştir baş müdür yardımcısı müdürün vekilidir müdür ile yardımcılar arasında iletişimi sağlar. görev paylaşımı yaparsınız sorun çıkmaz..

meslek lisesi ilk aşamada zor ve karmaşık gelebilir. Öğrenci öğretmen sorunları iş yükü, iş ve işlemlerin durumu vs.

Daha önceden idarecilik yapmadan başyardımcı olmak handikapını yaşayabilirsin.

Şahsım adına konuşursam eğer, 5 yıldır meslek lisesinde çalışıyorum, sınavdan 84 aldım tercih yapmadım, yapacak olsaydım da başyardımcılığı yazmaya çekinirdim zannımca

Görev paylaşımını müdür yapıyor diye biliyorum. Bana düşen görevler nedir acaba?

Başlamış iken baş yardımcı olayım dedim. Belki ilerde artısı olur diye. Bilmiyorum hata mı ettim.

iyi yapmışsın boşver hocam. hemen her bt öğretmeni tek başına bile çoğu kurumu idare edebilecek yeterliğe sahip zaten. Kısa bir idari sürece alışma sürecin olacaktır ancak ileride rahat edersin tahminimce.

oguz-han' Alıntı:
Arkadaşlar bildiğiniz gibi müdür yardımcılığı başvuruları yapıldı. Muhtemelen ilk tercihim olan kız meslek baş yardımcılık gelecek. İmam hatip lisesinde 7 yıldır formatör olarak görev yapıyordum. Okulum ve ortamım iyiydi. Keşke tercih yapmasaydım diye çok düşünmeye başladım. Ama artık iş işten geçti. Sizce iyi mi yaptım kötü mü? Tecrübeli arkadaşlar da yazarsa sevinirim.

hocam öncelikle hakkınızda hayırlısı olsun.
BÖTE mezunu musunuz?
(Merakımı mazur görün Böte mezunları meslek liselerini yazamıyor diye biliyorum.)

hocam basyardimci olmanın md yardimcisindan farkı maddi işlere bakarsiniz. Ihalleler falan sizin elinizden geçer imzanız gerekir. Başka bir zorluğu olmaz.

Yurdu olan okullarda müdür baş yardımcısı 30 saat ek ders alıyor. peki müdür yardımcısı kaç saat ek ders alıyor.

Teknik eğitim mezunuyum. Yurdu olan okullarda normal yardımcı 22 saat alıyor.

bende bas yardımcılık yazdım hocam da bir kıyaslama yaptım. hesabım dogruysa tabi söylemidir acaba ;
baş yardımcı için : 30 + 6 saat ek alabiliyor (ders veya koordinatörlük)
yardımcı : 22 + 6 saat ek alabiliyor (ders veya koordinatörlük) + 2 saat nöbet + 2 saat varsa hafta sonu kurslardan nöbet + varsa döner sermaye teknik müdür yardımcıları için

Hocam ben de tam olarak bilmiyorum. Bilen bir arkadaş aydınlatabilir aslında.

Allah hayırlısını versin deyip, Keşke dememek lazım hayatta...

değişim zor, ama güzeldir....

aak' Alıntı:
pansiyondan sorumlu md yard 28 saat

peki normal müdür yardımcıları ?
22 + 6 saat ek alabiliyor (ders veya koordinatörlük) + 2 saat nöbet + 2 saat varsa hafta sonu kurslardan nöbet + varsa döner sermaye teknik müdür yardımcıları için

bu şekildemi acaba

seyyyyyah28' Alıntı:
aak' Alıntı:
pansiyondan sorumlu md yard 28 saat

peki normal müdür yardımcıları ?
22 + 6 saat ek alabiliyor (ders veya koordinatörlük) + 2 saat nöbet + 2 saat varsa hafta sonu kurslardan nöbet + varsa döner sermaye teknik müdür yardımcıları için

bu şekildemi acaba
normal müdür yardımcıları;
18 saat normal ek ders
6 saat ders den ( girdiği 6 saat dersden sonraki her saat ek ders olarak yazılır. yani 8 saat dersi varsa 2 saatlik ek ders alır, en fazla da 6 saate kadar alabilir.)
2 saat nöbet,
4 saat hafta sonları kurs ( eğer kurslardan sorumlu idareciyse , cumartesi-pazar)
toplam: en fazla 30 saat ek ders alabilir ( kurs açarsa değişir)

Pansiyonu olan bir okulda büyük ihtimalle müdür baş yrd. olacağım 30 saat ek dersin dışında 6 saat koordinatörlük alabilirmiyim bide okulda ki kurslardan dolayı yönetici olarak günde 2 saat ek ders alirmiyim bu 2 saati sadece kurstan sorumlu müdür yardımcısı mi alıyor

Geri