Müdür Formatörlüğümü onaylamam diye tutturursa...

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan fgur
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

fgur

Seçkin Üye
Seçkin Üye
okulda ki tek Bilişim Teknolojileri öğretmeniyim okulda 10 saat dersim var, formatörlük başvurumu müdüre onaylatmaya gittim imzalamam diye tutturdu..
Gerekçe; beni alırda başka okula verirlerseymiş! Bunun niçin olamayacağını izah etme girişimlerim müdürün kafasını sallayarak dinlemeyi kesinlikle red etmesi ile son buldu. Velhasıl derdimi anlatamadım. Yorumlarınıza bırakıyorum...
Bu durumda biz ne yapmalıyız?
a) Defalarca odasına gidip ikna etmek için uğraşmalıyız
b) Formatürlükle ilgili genelgeleri okuyup konuya vakıf olmasını tavsiye etmeliyiz
c) Ne yapalım bu senede böyle olsun, formatör olmayıverelim diyip uzatmamalıyız
d) Yukardaki (bakanlık,il,ilçe teşkıllatlarında görev yapan ilgili) arkadaşlarımızın bu durumlar için yapabileceği bişiler muhakkak vardır, onlar yaşı ileri ve güncel konulara hakim olamayan(katiyen bunak demek istemiyorum) müdürlerimizin bu tür davranışları olabileceğini düşünüp bir yol ve yöntem düşünmüşlerdir, onlardan yardım istemeliyiz

Re: Müdür Formatörlüğümüzü onaylamam diye tutturursa...

sende git başka okula başvur :) İnsanın aklında yokken aklına sokuyorlar.

Re: Müdür Formatörlüğümüzü onaylamam diye tutturursa...

hocam tek tercih yap, müdüre götür sadece kendi okulunu yazdığını söyle buna bişey demez heralde. bir de derse girmeyeceğini düşünebilir 15 saate kadar bana ders verebilirsiniz dersin o zaman anlar herhalde.

Sayın hocam elbetteki bu dediklerinizi yaptım, "Ehline et kelamı, cahile söz mü yeter. Marifeti kimde uman, çalıda gül mü biter" sözünün hiç bu kadar anlam bulduğunu görmemiştim. İnanın Ne söylediğinizin hiç bir anlamı ve önemi olmuyor karşı taraf dinlemek istemezse... Fakat ben şuanda müdüre kızmıyorum, Bilişim teknolojierli öğretmenlerinin formatör olmasının müdürün onayına bırakanlara kızıyorum. Hem Genelge çıkarıyorsun zorunlu olacak diye, hemde müdüre soruyorsun. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu...
Ha bu arada formatörlüğümü onaylamadığı gibi bu talebime çok kırılmış, beni çalışkan zannediyormuş, ben kaytarmak için neler yapıyormuşum!

ilçe/il mem e gitseniz durumu aktarsanız sanıyorum size yardımcı olacaklardır...
velev ki formatör olamadınız müdürünüz yüzünden , dönem içinde size sorulan sorulara,sizden istenen yardımlara "bilmiyorum" deyin ve yapmayın, geçmişte de yaptıklarınızı silin(web sitesi vs) "bilmiyorum neden oldu" deyin,kısacası tepkinizi gösterin ..kimse kimseye cebinden ek ders vermiyor ve sizi nasıl bilirse bilsin babanız değil ya, ben adınıza üzüldüm ve şuan çok sinirlendim duruma.. ama dediğim gibi başıma gelse sanırım bu yolları izlerdim...

fgur' Alıntı:
Ha bu arada formatörlüğümü onaylamadığı gibi bu talebime çok kırılmış, beni çalışkan zannediyormuş, ben kaytarmak için neler yapıyormuşum!

en kısa zamanda bir harita bulup ona kasımpasayı gostermek lazım... :)

sayın fgur hocam müdür sizin dilekçenizi siz başvuruda bulunup imzaladıktan sonra resmi olarak imzalayıp eğer uygun bulmuyorsa bile cevap vermek zorunda senin özlük haklarına bilgi edinme hakkına ve dilekçe verme hakkına aykırı davranmış olur ve suç işler sizin yapacağınız dilekçenizi yazıp okuldan evrak kayıda kaydını yaptırıp önüne bırakmanız evrak kayıttaada sayısını alıp bi kenara not edin eğerki dilekçenizi işleme koymaz ise bu sefer o kurum amirinizi atlayarak bir üs kuruma bu uygulaması ile ilgili dilekçe ile şikayette bulununrsunuz

ayrıca hiiç bir kurum amiri verilen dilekçeyi onaylamama lüksüne sahip değildir bunu bilin 3071 dilekçe hakkının kullanılmasına ilişkin kanun

Dilekçeni yazdıktan sonra sözlü cevap niye bekliyorsunki yazılı cevap bekle evrak kayıt a gönderip. Dilekçe numaranıda al müdürün cevabını yazılı olarak almış olursun eğer formatör olamıyorsanda sadece dersine gir çık başka birşeye karışma olsun bitsin.

Bu durum bile aslında formatörlüğün nasıl içi boş birşey olduğunu gösteriyor. Formatör kadrosu olmadıktan sonra ya da dersler geri verilmedikten sonra hep şamar oğlanı gibiyiz.

hangi kamyonun dingiliymiş bu müdür? mevzuatı, yasayı bilmeden, milattan önceki dinazor devrinden kalan kafa tasıyla ve içindeki ceviz büyüklüğündeki beyniyle günümüze kadar ulaşmış bu nadide yaratıkları müdür yapanlarada iki çift laf söylerdim ammaaa neyse...

omd' Alıntı:
pıçak yok mu pıçak!

Buna katılmakla birlikte....

ASTRAL79' Alıntı:
sayın fgur hocam müdür sizin dilekçenizi siz başvuruda bulunup imzaladıktan sonra resmi olarak imzalayıp eğer uygun bulmuyorsa bile cevap vermek zorunda senin özlük haklarına bilgi edinme hakkına ve dilekçe verme hakkına aykırı davranmış olur ve suç işler sizin yapacağınız dilekçenizi yazıp okuldan evrak kayıda kaydını yaptırıp önüne bırakmanız evrak kayıttaada sayısını alıp bi kenara not edin eğerki dilekçenizi işleme koymaz ise bu sefer o kurum amirinizi atlayarak bir üs kuruma bu uygulaması ile ilgili dilekçe ile şikayette bulununrsunuz

Doğru yöntem budur. Ama bunu ona hissettirin mesela dilekçeyi masasına koyarken kayıt numarasını onun önünde bir kağıda not alın:)))

Arkadaşlar yorumlarınız ve destekleriniz için teşekkür ederim.. Bu durum Milli eğitimin nasıl kara düzen işleyen biyer olduğunu bir kez daha gösterdi, ankaranın göbeğinde yaşanan trajikomik bir hikaye.. Formatör olmak yada bu durumu bir şekilde halletmek değil mesele, bu duruma düşmüş, düşürülmüş olmak, bizi kimlerin yönettiğini paylaşmak istedim sadece. Hepinize Aklı selim mesai arkadaşları ve amirler diliyorum, tekrar teşekkürler...

Görev dilekçesi bu, her vatandaşın dilekçe yazma hakkı kanunen vardır. Dilekçeye olumlu yada olumsuz cvp verilebilir (gerekçesi de istenebilir olumsuz ise) ama karar verme yetkisi okul müdüründe değil ki formatörlük konusunda.. Hocam Sen dilekçeni ver mecbur göndermek zorunda ilçeye, ilçede İl'e...

bu müdürün bi garezi mi var size karşı? ben kötü niyet olarak algılarım bunu. siz taa valilik makamına dilekçe veriyorsunuz, müdürün bu dilekçenizi üst yazıyla bir üst makam bildirmesi gerekiyor, dilekçenizi verin okula evrak kayıtta numara alın, afedersiniz ama seve seve yapmazsa başka türlü yapmak zorunda, insanın ağzını bozuyo cahil insan , ağzını burnunu kırasım geldi.

müdürünüz yasal olan bir hakkınıza mani oluyorsa bir üst makama şikayet dilekçesi yaazabilirsiniz.
yada valinin yaptığı görevldndirmeyi size tebliğ etmiyorsa yasal süre bittikten sonrabir
üst makama yine şikayet edip birde kaybınız dan dolayı mahkemeye verin tazminat alabilirsiniz.

alfa-turk' Alıntı:
bizim ek-2 de müdür onayı yok.

formatör başvurusunu müdür onaylamaz zaten. Bir üst yazıyla ilçe milli eğitime gönderir. İlçe memler gerekli görevlendirme listelerini ilçe için hazırlar ve ile gönderir. İl hepsini toparlar valiye onaylatır. Sonra gerisin geri okula kadar döner :)

Ama müdür dilekçenizi ilçeye üst yazıyla göndermezse daha baştan akışın dışında kalırsınız.

Anadolu Öğretmen Lisesi'nde görev yapıyorum. Aynı zamanda yüksek lisans yapıyorum. Temmuz ayının ilk haftasında (görevlendirme bitmişti ama ben hala kendi isteğimle işler bitsin diye çalışıyordum) müdür okulda pek bulunmadığı için müdür başyardımcısına dilekçemi vermek istedim o da memura bırakmamı söyledi. Memura görev talep dilekçesini bıraktım ve ilçenin okullarınıza bırakın bize göndersinler dediğini söyledim. Ağustos ayı başında il milli eğitim sitesinden görev dilekçelerinin ilçelere gönderilmesini ve ilçelerin de ile göndermesini söyleyen yazısını memuru arayarak söyledim (dilekçeyi ona bıraktığım için). Bana yazı gelir nasılsa ona cevap yazarız dedi. Tamam dedim bende(gayet masum düşünerek). Bayram öncesi okula uğradığımda dilekçenin ortada olmadığını (tabi yine masumca kaybolabilir o kadar evrak arasında dedim) ve ilçeden yzı gelmediği için dilekçemin gönderilmediğini öğrendim. İlçeye giderek şube müdürüne durumu anlattım. Şube müdürü okul müdürün istiyorsa formatör yazsın göndersin bize ek onay alırız dedi. Müdüre durumu bildirdim (bu arada bir dilekçe daha bıraktım). Yazıyı yazıp göndermişler ilçeye. Daha sonra müdür memura beni aratarak okula gelmemi bir şey konuşacağını söyledi. Ertesi gün okula gittiğimde bana 8-17 çalışmam gerektiğini yoksa formatör olamayacağımı ve başka okullarda derse gireceğimi söyledi. Bir önceki sene yüksek lisanstan dolayı iki yarım gün izin almıştım ilçeden. Bunu belirtiğimde torba yasada o iş karıştı hiç baktın mı dedi. Bakmadım ama bakarım öyle bir şey varsa sorun yok dedim. Sonra bana dilekçeyi ona bırakmadığım için samimiyetsiz olduğumu söyledi. Bende okulda bulunmadığınız için müdür başyardımcısına söyledim o da memura bırak dediği için bıraktığımı söyledim. O da bana ben müdürüm okulda olurum başka yerde olurum oraya buraya giderim gibi şeyler söyledi. Dilekçeyi verince onu da aramalıymışım. Tabi bir yönde haklı olabilir ama okulda olmama sebebinin okul işleri olması gerekir. Bana ilçeyle görüşmemi söyledi (buradan ilçe ile konuştuklarını anladım). İlçeye gidip şube müdürüne durumu izahettim. Yasal olan hakkını kullanmak istiyorsun sen ama müdür okulu yönetiyor ben yönetmiyorum okul müdürün ile anlaş dedi (sanki pazarlıkla almam gerekiyor). Okulun yazısı önünde duruyordu ve dilekçesi ektedir demişler ama ekte dilekçe yok dedi. Tekrar müdürü aradım ekte dilekçe yokmuş sanırım dedim. Yolladık biz falan dedi. Belki ben yanlış anlamış olabilirim ama sanki öyle dedi dedim. Sonrasını da hiç takip etmedim. Beni 2 labaratuvarı bulunan okula formatör yapmak istemediklerini anladım. Bu arada iki yarım gün izin hakkımı hiç kullanmadım. Okul ders bitişinde haftada 5 saat olmak üzere kullandım bu izni. Ama 12-13 arası da hiç öğle tatili yapmadım. Yani resmi olarak iki yarım gün izin almış olsamda toplam 40 saatlik çalışma süresi göz önüne alındığında her hafta 40 saat çalıştım. Neden formatör olmam istenmedi?

-Ben okula geldiğimde garanti süreleri dolmuş ve 3 senedir hiç açılmamış olan Ulaştırma Bakanlığı'nın sınıfını kullanıma açtım, daha önceleri sadece gelen misafirlere gösteriliyormuş (şimdiki müdür rotasyonla gitmişti o zaman ve nisan ayında geri geldi mahkemeyle, 20 yıldır o okulda)

-Ben okula geldiğimde öğrencilerden alınan internet kafe ücretini kaldırdım.

-Her ay maddi durumu kötü olan öğrenciler için para topladım.

-Bakanlığa giderek eski olan labaratuvarın yenilenmesi için daire başkanından söz aldım(okul açılınca telefon ile ara hatırlat demişti)

-Hiç alakam olmamasına rağmen tüm okulun katıldığı bir il içi ve bir il dışı gezinini neredeyse tüm işlerini yürüttüm ve hiç gönüllü erkek öğretmen olmadığı için müdürün iptal edeceği geziye sırf geziye gitsin öğrenciler diye katıldım.

-Yine hiç alakam olmamasına rağmen kendimce bir formül geliştirerek kurulda karar olarak alınan ve uygulamaya gelince kimsenin uğraşmak istemediği ayın sınıfı ve öğrencisi seçimlerini yaptım.

-Okul dergisinin tasarımını matbaa yapacaktı. Ben yapayım para okulda kalsın dedim ve 25 gün sabah akşam uğraştım.

Daha onlarca şey yazabilirim. Herhalde birşeyler olsun diye uğraşınca ve haksızlıklara karşı çıkınca size böyle ceza veririm demek isteniyor. Daha önce bu okula gelip kaçan onlarca öğretmenden bahsediliyor ve hiç bir yaptırım olmamış. Şimdi bende onlar gibi kaçmalı mıyım? İşin aslı formatör olmaya da hiç hevesli değilim. Ama seçmeli ders olduğu için ve seçmeli dersleri öğrenciler seçmediği (uygulamada seçiyor ancak şunları seçin deniliyor) için 5 saat ders düşüyor ve başka okullarda görev yapmam gerekiyor. Sene içerisinde neredeyse tüm sınıflar dersi almak istiyor. Ama seçtirilmiyor.

Müdür rotasyonlarına kaldım yani. Formatörlük olursa yine dilekçemi yazacağım izin için. İlçe verir veya vermez. Şimdi bana iki hafta ek ders vermemek için oyalayanlar yetkilerini kötüye kullanmaktan başka bir şey yapmıyorlar. bizde iyi niyetli düşündüğümüz için keriz yerine konmaya çalışılıyoruz herhalde. Bakalım neler olacak :)

Geri