Müdür ve müdür yardımcılarının durumunu konuştunuz mu?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan receps
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

receps

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Forumda denk gelmedi. Bu yeni çıkan yasayla biliyosunuz 1 temmuzdan itibaren müdür ve müdür yardımcısı kalmayacak. ve yerlerine istenen herhangi birileri atanabilecek.
Bu durum hakkında ne düşünüyorsunuz?
bir taraftan yerine kök salmış,(aslında tecrübesiyle işi bilenlerin gitmesi yani gerçekten idareciliği bilenlerin gitmesi kötü ama) eski kafalı diyebileceğimiz kişilerin gitmesi yenilenmesi iyidir diye düşünüyorum.
Ama yeni gelenlerin idare etmeyi hiç bir hazırlığı olmadan okul yönetmeyi ki bu HEM se dışarda görünmeyen bir ton işle uğraşmayı bilmeyenlerin gelmesi çok başımızı ağrıtacak diye düşünüyorum.

şeker gibi oldu ohh çok güzel afiyet olsun Adam sınava girmiş ilde derece yapmış göreve başlamış 4 yılı doldurunca şut yerine kim gelecek yağcılık konusunda üstün yetenekli biri işte ileri demokrasi, adalet....

İdarecilik tecrübe işimi, yetenek(liderlik vasıflar vb.) mi , yoksa bilgi sahibi (sınavla gelenler) olmakla mı alakalı
Buradan yola çıkacak olursak.Bence şöyle bir durum var yıllardır koltukta oturup birşey yapmayan sadece puan biriktiren dolayısıyle en iyi okullara tekrardan geçen idareciler için bu durum iyi oldu biraz hantallık gider bence. Ancak şöyle de bir durum var okulu bilen yıllarını harcayan ve tekrar öğretmenliğe geçince bilgi birikimini güncelleyemeyecek olanlar için de sıkıntılı en azından şu an idarecilikte faydalı oluyorlar(emekli olsalar daha iyi).Birde sınavla gelenler var ki bu durumda hakedilen ancak belkide idarecilik vasfı taşımayan kişiler olabilir bu da öğretmenlikten kaçış yolu idi.
Bende bunları göz önünde bulundurarak işin içinden çıkamıyorum. :D

Gidenlerin yerlerine valinin istediği herhangi biri değil yine sınavda baraj puanı aşanlar içerisinden seçeceği birisi atanacak.

İyi de, müdürlerin ve müdür yardımcılarının 4 yılda bir yer değiştirmesi zaten hali hazırda olan bir şey değil miydi? Bu yasayla gelmedi ki bu durum? Yanlış mı biliyorum? 2010 yılından beri uygulanan bir şey bu. Niye yeni bir şeymiş gibi konuşuluyor anlamadım?

Bu yasanın getirdiği tek şey, tüm idarecilerin bu yıl görevden alınıp atama usulünün değiştirilmesi.
Yanlışım varsa düzeltin lütfen.

vali mi atayacak güldürmeyin arkadaşlar vali adayları karşısına dizip mülakat mı yapacak sanki Düşünsenize İstanbul valisinin halini bütün işini bırakıp sadece atamayla ilgilense anca bitirir 1 yılda bu yüzden sendika kimi isterse o atanacak vali de onaylayacak

starkhan' Alıntı:
Gidenlerin yerlerine valinin istediği herhangi biri değil yine sınavda baraj puanı aşanlar içerisinden seçeceği birisi atanacak.
hocam müsteşar öyle olması için çalışma yapılması teklifini olumlu karşıladı, Türk Eğitim sene üzerinde beraber çalışalım dedi. ancak yeni düzenlemede sınavda baraj puanı aşanlar içerisinden seçeceği birisi atanacak diye bir ibare yok

yataylimit' Alıntı:
İyi de, müdürlerin ve müdür yardımcılarının 4 yılda bir yer değiştirmesi zaten hali hazırda olan bir şey değil miydi? Bu yasayla gelmedi ki bu durum? Yanlış mı biliyorum? 2010 yılından beri uygulanan bir şey bu. Niye yeni bir şeymiş gibi konuşuluyor anlamadım?

Bu yasanın getirdiği tek şey, tüm idarecilerin bu yıl görevden alınıp atama usulünün değiştirilmesi.
Yanlışım varsa düzeltin lütfen.
hocam eskiden 4 değil 5 yılda bir okul değiştirme yani rotasyon uygulanırdı.
şimdi ise 4 yılını doldurmuş tüm müdürler görevden alınacak yerlerine valinin(sendikanın) keyfine göre seçtiği insanlar idareci olacak.

YÖNETİCİLİK SİL BAŞTAN…

Okul ve Kurum Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdürünün teklifi üzerine, Müdür Başyardımcısı ve Yardımcıları ise Okul veya Kurum Müdürünün inhası ve İl Milli Eğitim Müdürünün teklifi üzerine Vali tarafından dört yıllığına görevlendirilecek olması nedeniyle mevcut yöneticilerden bulundukları görevde dört yılını dolduranların derhal, dört yılını henüz doldurmayanların da bu sürenin dolmasını müteakip görevleri sona erecektir.

Böylece halen görevde olan yöneticilerin müktesep hakları ellerinden alınacak ve bu durum 100 binin üzerinde okul ve kurum yöneticisini etkileyerek eğitim kurumlarında büyük bir kaosa neden olacaktır. Bu durum yöneticilerin sürekli baskı altında tutulmasına, okul ve kurumların vesayet altına girmek zorunda kalmasına neden olacaktır.

ADAY ÖĞRETMENLERİN GELECEĞİ KEYFİ UYGULAMALARA EMANET

En az dört yıllık fakülteyi bitirdikten sonra KPSS’yi kazanarak atanan öğretmen adaylarının, tasarıda kriterleri net olarak çizilememiş performans değerlendirmesine tabi tutulacak olmaları, ardından -objektif olmadığı gerekçesi ile- öğrencilere bile uygulanmayan sözlü sınava alınacak olmaları bürokratik kademelerde yüzlerce eğitimcinin maruz kaldığı tasfiye ve kıyımlara on binlercesinin daha ekleneceğinin işaretidir.

“Adaylığının birinci yılında başarısız olan öğretmenlerin ikinci yıl bir başka ilde görevlendirilmesi” uygulamasının bir cezaya dönüşebilecek olması, göreve yeni başlayan öğretmenlere baskı yapılmasına ve mesleki heyecanlarının yok olmasına neden olacaktır.

geçen yıllarda bakanlık merkez teşkilatı gönderilmişti idareciler
aynenbadi' Alıntı:
çok iyi oldu 4 sene sonra bye byeee
demişlerdi.
bugün İdareciler göreven alınıyor öğretmenler
aynenbadi' Alıntı:
diyor.
tahminim yarın öğretmenleri görevden alırlar o zamanda öğrenciler
aynenbadi' Alıntı:
derler

bu uygulamada saçma olan hak kaybının olması yani bu insanlar 4 yıl için sınava girip idareci olmadı yani iadreci olurken sen 4 yıllığına geliyorsun buraya denmedi sorun bu yoksa olumlu yanlarıda olacak kalıplaşmış idareciler artık öğretmen olacak ve bence çoğu öğretmenlik yapmak istemeyip emekli olacak özellikle sınıf öğretmenliği kadrosunda açıklar olur buda atama bekleyenlerin işine gelir.

ama en saçması sınava girip girmediğine bakılmaksızın atama yapılabilmesi .Hakikaten de ortada düzenli bir ölçüt yok

şimdi yeni atanacak idarecilerin sınav zorunluluğu kalmadımı?
bence birçok idareci yeniden atanmayı bekliyor en azından bizimkiler öyle??

spring' Alıntı:
sınav zorunluluğu olmadığı gibi herhangibir kriter de yok.
yeni kriterimiz senden iyi bir idareci olur bunu hissettim ve atadım olacaktır.

formatorluk dönemimde müdürle öyle sıkıntılar yaşadım ki kesinlikle mudurler kalıcı olmamalı başarısına göre değerlendirilmeli sınav kazanıp ezber yapmakla müdür olunmaz liderlik vasfı da okulu yönetmek de bir kabiliyet ister okula kok salıp o koltuk garanti olunca olmuyor ....Benim eşimde sınavla idareci oldu ama ben sırf eşim idareci diye bu sıkıntıları görmezden gelemem değişiklik o koltuğun garanti olmaması lazım ANCAK ÖNEMLİ OLAN YERİNE HAK EDEN bu vasıfları taşıyan kişilerin seçilmesi adil olunması

konuşulacak tartışılacak bir şeyi mi var hocam? herkes bunun neden yapıldığını biliyor zaten.

hayat86 hocam
hocam söylediklerinize katılmakla beraber yazdıklarınızı birde öyle düzenlesek ne dersiniz acaba

öğrencilik dönemimde öğretmenlerle öyle sıkıntılar yaşadım ki kesinlikle öğretmenler kalıcı olmamalı başarısına göre değerlendirilmeli sınav kazanıp ezber yapmakla öğretmen olunmaz bence liderlik vasfı da sınıfı yönetmek de bir kabiliyet ister okula kok salıp o koltuk garanti olunca olmuyor ....

Çalıştığım eski müdür gibi idarecilerin olmasını olmamasına tercih ederim,yasanın "bence" iyi yönü idarecilik vasfı taşımayanların, yerlerinde kemikleşmiş, rahata alışmış olanların düzeninin bozulacağı;kötü tarafı ise bu işi hakkıyla yapanların yapmayanlar yüzünden mağdur edilecek olması.

ogiiii' Alıntı:
Çalıştığım eski müdür gibi idarecilerin olmasını olmamasına tercih ederim,yasanın "bence" iyi yönü idarecilik vasfı taşımayanların, yerlerinde kemikleşmiş, rahata alışmış olanların düzeninin bozulacağı;kötü tarafı ise bu işi hakkıyla yapanların yapmayanlar yüzünden mağdur edilecek olması.
keşke dediğiniz gibi olsa benimde korkum ise

idarecilik vasfı taşımayanların, yerlerinde kemikleşmiş, rahata alışmış olanların düzeninin bozulmayacağı;daha kötü tarafı ise bu işi hakkıyla yapanların yapmayanlar yüzünden mağdur edilecek olması.

Neden yapıldığı belli olan bir düzenlemeyi tartışmaya gerek var mı? Amaç zaten istediğini atamak...

ysartemur' Alıntı:
spring' Alıntı:
sınav zorunluluğu olmadığı gibi herhangibir kriter de yok.
yeni kriterimiz senden iyi bir idareci olur bunu hissettim ve atadım olacaktır.

üzerime alınıyorum :)) teşekkürlerr .. böyle iyiymiş yahuuu :++:

tahminim seneye de öğretmenlerin görevini sona erdiren bir yasa çıkar. vali ya da yerel yönetim kiminle isterse onunla sözleşme yapar. kadrolu öğretmenlik sona erecek, sözleşmeli öğretmenlik gelecek diye yıllardır söyleniyor. biliyorsunuz çalışma bakanlığı geçen sene 657 sayılı DMK'yı rafa kaldıran bir taslak hazırlamaya başlamıştı. arkası gelmedi ancak seçimden sonra duruma göre çok şey değişecek gibi görünüyor.

2 türlü cevabı var....

1-eski siteme göre: adam kadrolu koltuğa yapışmış resmen yerinden kalkmıyo salla başını al maaşını.. yapan var şuan koltuklarda...

2-yeni sisteme göre: Adam imam iken din öğretmeni atanmış daha 2 yıllık.. geliyor meslek lisesine müdür olarak atanıyor...gel bide burdan yak....

parssan' Alıntı:
2 türlü cevabı var....

1-eski siteme göre: adam kadrolu koltuğa yapışmış resmen yerinden kalkmıyo salla başını al maaşını.. yapan var şuan koltuklarda...

2-yeni sisteme göre: Adam imam iken din öğretmeni atanmış daha 2 yıllık.. geliyor meslek lisesine müdür olarak atanıyor...gel bide burdan yak....
iki cevap da doğru, burdan yola çıkarsak;
1- sorun devletin denetim mekanizmasını çalıştıramamasından kaynaklanıyor. demekki denetim mekanizması bozuk.
2- Türkiye de ne nezaman hakkaniyete ve liyakata göre makam verildi ki?

hll_bilisim' Alıntı:
şeker gibi oldu ohh çok güzel afiyet olsun Adam sınava girmiş ilde derece yapmış göreve başlamış 4 yılı doldurunca şut yerine kim gelecek yağcılık konusunda üstün yetenekli biri işte ileri demokrasi, adalet....

bu yasanın çıkmasının en önemli amacı zamanında cemaat torpiliyle gelenleri tasfiye edip kendi yandaşlarını kadrolara doldurmaktır. tabi arada hiç bir yerle bağlantısı olmayan kişiler de durumdan etkilenecek.

bu yasanın eğitim adına bir artısı olacağını düşünmüyorum. aksine yukarıda arkadaşın söylediği gibi yönetmelik bilmeyen işten anlamayan bir sürü kişi yandaşlık kontejyanından bu görevlere gelecek ve kendi gibi olmayanların canına okuyacak. olay bundan ibaret bence. dersane yasasının içine sokmaları da bu yüzden diye düşünüyorum...

böyle giderse kamuda kendilerinden olmayanlar nefes alamayacak hale gelecek...

ysartemur' Alıntı:
hayat86 hocam
hocam söylediklerinize katılmakla beraber yazdıklarınızı birde öyle düzenlesek ne dersiniz acaba

öğrencilik dönemimde öğretmenlerle öyle sıkıntılar yaşadım ki kesinlikle öğretmenler kalıcı olmamalı başarısına göre değerlendirilmeli sınav kazanıp ezber yapmakla öğretmen olunmaz bence liderlik vasfı da sınıfı yönetmek de bir kabiliyet ister okula kok salıp o koltuk garanti olunca olmuyor ....

siz bunu kinayeli olarak söyluyorsunuz sanırsam ama bizim okulda iki öğretmenden çocuklar da velilerde biz diğer örğetmenler de illalah demiş durumda herkes öğretmen olamıyor ne yazık ki çocuklar sürekli dalga geçiyorlar kadınında sinirleri bozuldu özellikle sekizlerden ağlayarak çıkıyor....ne yazık ki acı bir gerçek herkes idareci idare eden olamadığı gibi herkes öğreten öğretmen de olamıyor.

neyse bunu tartısmak istemiyorum hepimiz belli yaslarda insanlarız kimse kimsenin düşüncesini değirtiremez bu saatten sonra ayrıca 6 seneyi geçti forumda üyeyim bu tarz konusmaların sonu hep tartısmayla bitiyor şahsım adına okulda öğrenciler evde çocuk beni yeteri kadar yoruyor :) burda polemiğe giremeyeceğim :D zamanla herşeyi göreceğiz....ama herkesin düşüncesine saygım var.

hayat86' Alıntı:
ysartemur' Alıntı:
hayat86 hocam

siz bunu kinayeli olarak söyluyorsunuz sanırsam ama bizim okulda iki öğretmenden çocuklar da velilerde biz diğer örğetmenler de illalah demiş durumda herkes öğretmen olamıyor ne yazık ki çocuklar sürekli dalga geçiyorlar kadınında sinirleri bozuldu özellikle sekizlerden ağlayarak çıkıyor....ne yazık ki acı bir gerçek herkes idareci idare eden olamadığı gibi herkes öğreten öğretmen de olamıyor.

neyse bunu tartısmak istemiyorum hepimiz belli yaslarda insanlarız kimse kimsenin düşüncesini değirtiremez bu saatten sonra ayrıca 6 seneyi geçti forumda üyeyim bu tarz konusmaların sonu hep tartısmayla bitiyor şahsım adına okulda öğrenciler evde çocuk beni yeteri kadar yoruyor :) burda polemiğe giremeyeceğim :D zamanla herşeyi göreceğiz....ama herkesin düşüncesine saygım var.
şunu demek istemiştim.
bakanlık merkez teşkilatı dağıtılınca idareciler oh be iyi olmuş dediler
şimdi idareciler dağıtılınca bazı öğretmen arkadaşlar oh be iyi oluyor diyorlar.
yarın öğretmenleri de dağıtıyoruz derlerse bizim için de oh be iyi olmuş diyen çok olacak gibi geliyor.
saygılarımla

Geri