Müdür yardımcılığı şartı 5/b ?

Kodla Büyü

sivayseri

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar 28.02.2013 tarih ve 28573 sayılı Resmi Gazetede "Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticileri Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği"nde 5/b maddesinde yönetici adaylarında "Atanmak üzere başvurulacak eğitim kurumuna alanı itibariyle öğretmen olarak atanabilmek veya bu eğitim kurumunda aylık karşılığı okutabileceği ders bulunmak şartı aranır" yazmaktadır. Bu madde gereğince, bizler, ortaokul,lise gibi okullarda tercih edebilmek için gerekli şart norm kadro bulunması mı? dersin olması yeterli mi ?, ya da ders olmasa da lise ve ortaokulları tercih edebiliyor muyuz? Bilişim teknolojileri dersi, için özel bir şart var mı bu maddeye göre?

peki bu okulda ki dersin kaç saat olduğunun bir önemi var mı? "aylık karşılığı okutabileceği ders" diyor bunu 15 olarak mı ele alacağız? sonçta bizler özellikle ilçelerde 15 saat ders doldurmak için 4 okul geziyoruz

"Atanmak üzere başvurulacak eğitim kurumuna alanı itibariyle öğretmen olarak atanabilmek" arkadaşlar bundan daha açık bir ifade olabilir mi ?
Lütfen biraz yapıcı olun

"Atanmak üzere başvurulacak eğitim kurumuna alanı itibariyle öğretmen olarak atanabilmek veya bu eğitim kurumunda aylık karşılığı okutabileceği ders bulunmak şartı aranır"
Bu cümlede ki veya bağlacını dikkate alırsak bu şartlardan herhangi birini sağlayan bir ortaokul veya liseye müdür yardımcısı olarak atanabiliriz.

Atanacağınız kurumda dersinizin olması anlamına gelir idareci ders saati 6 saat yani atlık maaş karşılığı olan 6 saat dersin olması anlamına gelir.

veya bağlacını unutmayalım aylık karşılığı okutabileceği bir ders varsa atanabilir diyor. yani meslek liselerinde aylık karşılığı okutabileceği ders varsa ki var böteliler atanabilir anlamı çıkıyor.

Ya bu memlekette yönetmelikler hep böyle yorumlayan kişinin çıkardığı anlama göre uygulama yaptığı saçma sapan metinler olmak zorunda mı..?
Vay arkadaş yaa.. :x :x :x

hsyazilim' Alıntı:
"Atanmak üzere başvurulacak eğitim kurumuna alanı itibariyle öğretmen olarak atanabilmek" arkadaşlar bundan daha açık bir ifade olabilir mi ?
Lütfen biraz yapıcı olun

Hocam ben bunu istediğim gibi yorumlarım
1-norm kadro varsa atanabilir
2- norm kadro var ama dolu yine atabilir
3- norm kadro var ama dolu onun için atanamaz
4-BT öğretmeni olarak ortaokullara atanabilirim ama norm yok fakat atabileceğim bir kurum olduğu için tercih edebilirim müdür yardımcısı olarak
5-BT öğretmeni olarak ortaokullara atanabilirim ama norm yok onun için tercih edemem.

Ben hepsini çıkarıyorum bu yorumdan çünkü iller farklı farklı yorumluyor bu maddeyi ve ona göre tercih alıyor.

sivayseri' Alıntı:
Arkadaşlar 28.02.2013 tarih ve 28573 sayılı Resmi Gazetede "Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Kurumları Yöneticileri Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği"nde 5/b maddesinde yönetici adaylarında "Atanmak üzere başvurulacak eğitim kurumuna alanı itibariyle öğretmen olarak atanabilmek veya bu eğitim kurumunda aylık karşılığı okutabileceği ders bulunmak şartı aranır" yazmaktadır. Bu madde gereğince, bizler, ortaokul,lise gibi okullarda tercih edebilmek için gerekli şart norm kadro bulunması mı? dersin olması yeterli mi ?, ya da ders olmasa da lise ve ortaokulları tercih edebiliyor muyuz? Bilişim teknolojileri dersi, için özel bir şart var mı bu maddeye göre?

"Atanmak üzere başvurulacak eğitim kurumuna alanı itibariyle öğretmen olarak atanabilmek veya bu eğitim kurumunda aylık karşılığı okutabileceği ders bulunmak şartı aranır"

Yukarıdaki "veya" bağlacının işlevini anlamak lazım! İki şart var. Bu iki şartı "veya" ile bağlarsanız iki şartın birden olması gerekmez. Bu şartlardan birisi olumlu oldu zaman sonuç olumlu olur.
Aşağıdaki doğruluk tablosunda sonuçları görebilirsiniz. Yukarıdaki yönetmelik maddesinde iki şartın arasında ve bağlacı konsaydı her iki şartında aynı anda olumlu olduğu durumlarda sonuç olumlu olarak kabul edilebilirdi ancak "ve" bağlacı kullanılmıyor.
1 veya 1 = 1
1 veya 0 = 1
0 veya 1 = 1
0 veya 0 = 1

sivayseri' Alıntı:
hsyazilim' Alıntı:
Lütfen biraz yapıcı olun

Hocam ben bunu istediğim gibi yorumlarım
1-norm kadro varsa atanabilir
2- norm kadro var ama dolu yine atabilir
3- norm kadro var ama dolu onun için atanamaz
4-BT öğretmeni olarak ortaokullara atanabilirim ama norm yok fakat atabileceğim bir kurum olduğu için tercih edebilirim müdür yardımcısı olarak
5-BT öğretmeni olarak ortaokullara atanabilirim ama norm yok onun için tercih edemem.

Ben hepsini çıkarıyorum bu yorumdan çünkü iller farklı farklı yorumluyor bu maddeyi ve ona göre tercih alıyor.

geçen sene birçok ilde 5.madde uygulandı.
işimiz git gide zorlaşıyor.
hakkımızda hayırlısı..

Geri