Sayın hocam,
seni çok iyimser gördüm. Kursa başladığında göreceksin ki müdür yardımcılarının %80'i programları açıp, doğru düzgün bir metin, bir tablo oluşturamayacaklar.
Ancak inşallah senin düşündüğün gibi olur da bir şeyler biliyor olurlar.
Eğer az biraz bilgisi olanları görürsen, Word'de fligran ekleme, otomatik içindekiler sayfası oluşturma, gibi konulara girebilirsin, her programda hızlıca araç düğmelerini anlatırsın.
Excel'de de fonksiyonlardan özellikle eğer, düşeyara, indis vb. konulardan, koşullu biçimlendirmenin çeşitli kullanımlarını örneğin yineleyen değerleri farklı gösterme gibi anlatabilirsin, hücre biçimlendirmelerden farklı görünümler, örneğin tarih bilgisini içerisinde gün adı geçecek şekilde gösterme, telefon numaralarını ayırma vs. gibi. Makrolara bence hiç girmeyin. Ancak şunu anlatabilirsiniz, köprü ekleyerek, yazılara tıklayarak diğer sayfalara geçişi anlatabilirsiniz.
Powerpointte ise ki çoğunun bilgisi olmayacaktır, bir konu hakkında bir sunuyu adım adım yaptırın. Ben genelde PP'yi anlatırken okulu tanıtan bir sunu yapmak senaryosunu kullanıyorum. İlk slaytta okul adını yazdırıp, sunar diyorum. İkinci slaytta küçük resimlerden bir bina resmi ekleyip, okulla ilgili bir şeyi WordArt olarak ekliyorum. Üçüncü slaytta penguenler.jpg resmini bulup, ekletiyorum. Öğrencilerimiz diye yine word art olarak yazdırıyorum. Bu şekilde slaytlar hazırlıyoruz diyorum ve 4. slaytta WordArt ile Teşekkürler yazdırıp, otomatik şekillerden kalp vs. ekletiyorum. Böylece bir sunuda olabilecek tüm öğeleri 4 slaytta ekletiyorum. Ardından Gösteriyi başlatıyorum. Slaytları tek tek gösteriyorum. Sonra diyorum ki sunumuz renksiz oldu, haydi bunu renklendirelim deyip, tasarım sekmesinden hazır tasarımlardan slaytın tasarımını değiştirtiyorum. Tekrar gösteriyi başlatıp, şimdi daha renkli oldu ama slaytlar geçerken böyle doğrudan geçmesin, uçarak, kaçarak geçsin diyerek slayt geçişlerini uygulatıyorum. Ardından da bu resimler böyle dan diye gelmesinler animasyonlu gelsinler deyip, animasyon ekletiyorum. Böylece sunu hazırlamayla ilgili her şeyi anlatmış oluyorum. Son olarak da sunuya baştan sona çalacak şekilde ses eklemeyi anlatıyorum. Bu dediklerimi yaklaşık 3 saatlik bir derste rahatlıkla yaptırabiliyorum.