Müdür Yardımcısı Sene Sonu İşlemleri Nelerdir?

Kodla Büyü

osiris

Süper Üye
Süper Üye
Mesajlar
1,113
Merhaba arkadaşlar. Bildiğim kadarıyla birçoğumuz müdür yardımcısı olarak göreve başladık. Bu süreçte eksiklerimiz ve hatalarımız olabiliyor. Bu nedenle sene sonu işlemlerini eksiksiz tamamlayabilmek adına bir liste başlatmak istedim. Siz de listeye müdahale edip düzeltirseniz sevinirim...

YAPILACAK İŞ VE İŞLEMLER


1. Sınav notları girildikten sonra iyice kontrol edilecek.
2. Sınava girmeyen öğrenciler raporlu, izinliyse yeniden sınav yapılacak. Notu e-okula aktarılacak. Özrü yoksa devamsızlık yapan öğrencinin sınav notu Girmedi ‘’G’’ olarak e-okula aktarılır.
3. Proje notları (varsa e-okula girilir.)
4. Seçmeli derslerde iki yazılı bir ders ve etkinliklere katılım notu verilecek.
5. Ders ve etkinliklere katılım notları (Her dersten en az 1 not verilecek.)
6. Öğrenci ürün dosyası notu (Görsel sanatlar dersi için)
7. Davranış notları (1.-4. Sınıflar tüm dersler için; 5,6,7, ve 8.Sınıflar her ders için ayrı girilir.)
8. Öğrencinin okuduğu tüm kitaplar e-okula girilecek.
9. Proje ödevi derecelendirme ölçeği hazırlanacak. (Verilen projeler için)
10. Performans görevleri değerlendirme formu hazırlanacak.
11. Ders ve etkinliklere katılım değerlendirme formu hazırlanacak.
12. Dönem sonunda sınav kağıtları idareye teslim edilecek.
13. E-okulda karne öğretmen görüşü kısmı sınıf öğretmenleri ve sınıf rehber öğretmenleri tarafından doldurulacak.
14. Anasınıfları için okul öncesi eğitim gelişim raporu düzenlenecek.
15. Anasınıfları için doldurulması gereken formların doldurulması.
16. Ürün,ürün dosyası,gözlem formları(Teknoloji ve Tasarım dersi için)
17. Sosyal kulüp yıl sonu raporu(Tüm sosyal kulübü olan öğretmenler için)
18. Rehberlik yıl sonu raporu(sınıf öğretmenleri ve sınıf rehber öğretmenleri için)
19. Sosyal Etkinlikler (Tamamladı / tamamlamadı) işaretlenecek.(NOT: Sürekli devamsız öğrenciler için bu bölüm ‘’Tamamlamadı’’olarak işaretlenecek.
20. Tüm branş öğretmenlerinin 6.-7. ve 8.sınıfta girdikleri tüm dersler için yöneltme işlemleri butonundan sınıf gözlem formunu doldurmaları gerekir.KALKTI MI?
21. Ders kesim raporları her ders için hazırlanacak.
22. Ortak Sınav raporu -Her dönem ortak yapılacak sınavların yapılış usul ve esasları, soru şekilleri, konu ağırlıkları ve sınav tarihleri dönem başlarında belirlenir. Ortak sınav sonuçları, zümre öğretmenler kurulunda değerlendirilir ve rapor hâlinde okul yönetimine sunulur. (Madde 95 g bendi)
23. Stratejik plan raporu. ( Okul Stratejik Plan Ekibi - OGYE)
24. Not çizelgeleri basılacak.
25. ŞÖK'e kalan öğrenciler, şökle geçti kararıyla geçirilecek.PEKİ GEÇEMEYENLER
26. Öğrenci davranışları değerlendirme kurulu toplanacak. Ceza alan öğrencilerden cezasının kalkması düşünülenler kaldırılacak. diğerleri eokulda ilgili yere işlenecek.
25. Karneler basılacak.

NOT: Tüm evraklar,değerlendirme çizelgeleri yazılı kâğıtları v.b. evraklar, düzgün biçimde paketlenip üzerine gerekli bilgiler yazılarak okul idaresine tutanakla teslim edilmelidir.

BAŞKA BİRŞEY VAR MI?
 
Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü İlköğretim Kurumlarında Sene Sonu İş ve İşlemleri hakkında resmi yazı yayımladı

T.C.
MiLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
Temel Eğitim Genel Müdürlüğü


Sayı : 10230228-200-E.5553790 29.05.2015
Konu: İlköğretim Kurumlarında Sene Sonu İş ve İşlemleri

İlgi: Milli Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumlan Yönetmeliği.

İlgi Yönetmeliğin 26 Temmuz 2014 tarihli ve 29072 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanıp yürürlüğe girmesiyle birlikte özellikle öğrenci başarısının değerlendirilmesi noktasında önceki öğretim yıllarından farklı uygulamalar getirilmiş olup, ülke genelinde birlikteliğin sağlaması amacıyla ilköğretim kurumlarında sene sonunda yapılacak iş ve işlemlerle ilgili aşağıdaki açıklamaların yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

1. İlkokullarda öğrencilere sınıf tekrarı yaptırılmaması esastır. Ancak;
a) İstenilen yeterlik düzeyine ulaşamamış ilkokul öğrencilerinin velisinin 12 Haziran 2015 tarihine kadar okul müdürlüğüne yazılı talebi üzerine, okul müdürü ve ilgili sınıf öğretmeninin kararıyla,

b) e-Okul kayıtlarında aktif olup, okula devamı sağlanamayan,

c) e-Okul kayıtlarında pasif durumda bulunan,

d) Haftalık ders çizelgesindeki derslerin her birinden en az birer puan almayan,

e) Birinci dönemde okula devam edip, ikinci dönemde sağlık sorunu dışında devam etmeyen,

f) Kaynaştırma eğitimlerine devam eden öğrencilere velinin yazılı talebi ve Bireyselleştirilmiş Eğitim Programı Geliştirme Biriminin kararı doğrultusunda, ilkokul öğrencilerine sınıf tekrarı yaptırılabilecektir.

2. Ortaokullarda;

a) Şube öğretmenler kurulu toplantıları 08- 12 Haziran 2015 tarihleri arasında yapılacaktır.

b) Şube öğretmenler kuruluna; herhangi bir dersin birinci ve ikinci dönem ortalaması 45'ten aşağı olan, özürsüz olarak 20 gün okula devam etmeyen, haftalık ders çizelgesindeki derslerin her birinden en az birer puan almayan (evde-hastanede eğitim alanlar ile yabancı dil ve din kültürü ve ahlak bilgisi dersinden muaf olan öğrenciler hariç) ve aktif sürekli devamsız öğrenciler sistem tarafından aktarılacaktır.

c) Seçmeli dersler dahil tüm dersler puanla değerlendirilecektir. Bu puanlamalar dersin özelliğine göre sınav, proje, ürün dosyası ve ders etkinliklerine katılımdan verilebilecektir.

d) Özellikle 8. sınıf öğrencilerinden 6 ve 7. sınıf yılsonu notları sisteme zamanında işlenememiş ve denklik kaydı olmayanların merkezi sistem ortak sınavlar sonunda ortaöğretim kurumlarına (TEOG )yerleştirmelerinde mağdur olmamaları açısından, önceki öğretim yıllarına ait ağırlıklı yılsonu puanlan, e-okul/kurum işlemleri/giriş ekranı/eski dönem ağırlıklı not ortalamaları ekranından okul yönetimi tarafından girilecektir.

e) e-Okul/kurum işlemleri/ŞÖK sınıf tekrarına kalanlar ekranı, okul yönetimi tarafından günübirlik kontrol edilerek ŞÖK karan alınmamış ve hakkında işlem tamamlanmamış öğrenci bırakılmayacaktır.

f) Evde-hastanede eğitim alan öğrenciler ile kaynaştırma eğitimi alan öğrencilerin durumu, e-okul öğrenci genel bilgileri ekranından okul yönetimi tarafından işaretlenecektir.

g) İlgi Yönetmeliğin 23 üncü maddesi kapsamında geçerli mazereti olmadan sınavlara katılmayan, projesini teslim etmeyen öğrencilerin ilgili ders hanesine "G" yazılacak, sürekli devamsız olan öğrenciler sistem tarafından otomatik olarak sınıfta bırakılacağından dersler kısmına "G" yazılmayacaktır.

3. Tüm sınıfların sınıf geçme defterleri sayfa sayfa incelenerek sınıf geçen ve sınıf tekrarına kalan öğrencilerde varsa yanlışlıklar ders yılı sona etmeden düzeltilecektir.

4. İlgi Yönetmeliğin 19 uncu maddesi kapsamında mecburi öğrenim çağı dışına çıkan öğrenciler ders yılı sonunda e-okul/öğrenci ayrılma işlemlerinden pasifleştirilecek ve EK-3 Öğrenim Belgesi verilerek yaygın eğitime/Açık Öğretim Ortaokuluna yönlendirilecektir.

5. İlgi Yönetmeliğin 32 nci maddesinin 3 üncü fıkrası kapsamında ortaokullarda hafızlık eğitimi nedeniyle kaydı donan öğrencilerin kayıtları, 05 Haziran 2015 tarihine kadar aktifleştirilerek sınavları yapılacak ve sınavlarda 45 puan altı alan öğrencilerin durumları 08-12 Haziran 2015 tarihleri arasında şube öğretmenler kurulunda görüşülerek karara bağlanacaktır.

Bilgilerinizi ve yukarıdaki açıklamalarla ilgili okul müdürlüklerinin bilgilendirilmesini ve öğrencilerimizin ders yılı sonunda karne ve belgelerini tam ve zamanında almaları için gerekli tedbirlerin Valiliğinizce alınmasını rica ederim.

Zeynep ÖÇGÜDER
Bakan a.

Genel Müdür V.

Kaynak: Eğitimhane
 
-Sınıfların ders defterlerindeki eksik kalan yerler öğretmenlere doldurtulacak.
-Ders kesim raporları
-Nöbet defterinde imzalanmamış yerler imzalatılacak.
Sınav kağıtları ile birlikte sınav analizleri de olacak.
...
 
Geri
Üst