Müdür yrd norm gerektirir mi?

Kodla Büyü

sarı_sarı

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Merhaba arkadaşlar;
Yönetici görevlendirmelerinde, mesela Müdür yardımcısı olarak görevlendirmeler yapılırken, o kurumda görevlendirilecek öğretmenin branşında norm bulunması gerekir mi? Diyelimki kurumda norm 1 ve 1 ingilizce öğretmeni var ve gelen müdür ingilizceci. Öğretmenin normu gider mi? Kurumda normu olmayan bir branştan yönetici (müdür yardımcısı) görevlendirmesi yapılabilir mi?

memurlar.net te normlar ile ilgili güzel bir yazı var. orada bu durumdan bahsediliyordu.

sarı_sarı' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar;
Yönetici görevlendirmelerinde, mesela Müdür yardımcısı olarak görevlendirmeler yapılırken, o kurumda görevlendirilecek öğretmenin branşında norm bulunması gerekir mi? Diyelimki kurumda norm 1 ve 1 ingilizce öğretmeni var ve gelen müdür ingilizceci. Öğretmenin normu gider mi? Kurumda normu olmayan bir branştan yönetici (müdür yardımcısı) görevlendirmesi yapılabilir mi?
evet norm olması gerekiyor

Hocam bildiğim kadarıyla müdür yardımcısı ve öğretmen normu birbirinden farklı. Geçen sene branşı bilişim olan müd. yardımcısı okulumuza atandı. Okulda bilişim normu birdi ve bana aitti. Herhangi bir sıkıntı olmadı. Sene sonunda Müdür yardımcısı istifa etti. Norm 1 olduğu için ve o normu ben doldurduğum için yönetmelik gereği o başka okula tayin istedi.
Sorunuzu açıklar mı bilemem ama durum bu. 8)

İdareci normu farklıdır. Benim okulda bilişim normu 1, ben idareciyim ve bilişim normu değişmedi. Hala 1 bilişimci eksiğimiz var.

müdür yada müdür yardımcısı atanabilmesi için o okulda kendi branşında norma olması gerekir.

örnek; bir sınıf öğretmeni ortaokul ve lisede idareci olamaz. sadece ilkokuluda idareci olur.

branş öğretmenine gelince o okulda 30 saat bilişim dersi olsun. norm bu yönetmeliğe göre 1 öğretmen der. eğer idareci bilişimci ataması yapılırsa müdür yardımcısı ise 6 saat derse girecek şekilde mevcut ders saatinden düşülür. 30-6 = 24 saat toplam bilişim dersi kalır ve 1 norm eder.

kritik olan nokta şöyle oluyor. diyelimki 32 saat bilişim dersi var. 2 öğretmen normu oluşur. müdür yardımcısı bilişimci olur ise 32-6= 26 eder ve 1 Bilişim normu olur. 2. bt öğretmeni gider.

durum boyle hesaplanıyor.

ommer' Alıntı:
müdür yada müdür yardımcısı atanabilmesi için o okulda kendi branşında norma olması gerekir.

örnek; bir sınıf öğretmeni ortaokul ve lisede idareci olamaz. sadece ilkokuluda idareci olur.

branş öğretmenine gelince o okulda 30 saat bilişim dersi olsun. norm bu yönetmeliğe göre 1 öğretmen der. eğer idareci bilişimci ataması yapılırsa müdür yardımcısı ise 6 saat derse girecek şekilde mevcut ders saatinden düşülür. 30-6 = 24 saat toplam bilişim dersi kalır ve 1 norm eder.

kritik olan nokta şöyle oluyor. diyelimki 32 saat bilişim dersi var. 2 öğretmen normu oluşur. müdür yardımcısı bilişimci olur ise 32-6= 26 eder ve 1 Bilişim normu olur. 2. bt öğretmeni gider.

teşekkür ederim süper anlattınız ;)

sarı_sarı' Alıntı:
ama kuruma yönetici olabilmek için branşımızda norm olması gerekiyor değil mi*

Norm olması gerekmez hocam, tek şart atanacağı okulda girebileceği dersin okutuluyor olması gerekiyor... Sosyal öğretmeni liseye, tarih öğretmeni ortaokula atanamadığı gibi.

the_korsan' Alıntı:
sarı_sarı' Alıntı:

Norm olması gerekmez hocam, tek şart atanacağı okulda girebileceği dersin okutuluyor olması gerekiyor... Sosyal öğretmeni liseye, tarih öğretmeni ortaokula atanamadığı gibi.

Halk Eğitim Merkezleri için nasıl hocam o zaman?

:o öyle olmasın yaw. Ama halk eğitimlerde de branşlara göre normlar var. Sınıf öğretmenleri müdürlüğe başvuramadı burdaki halk eğitime norm olmadığı için..

Bundan 1 ay önce Müdür yard. için dilekçe verip, Normdan atanamayan bir bilişimci olarak diyeceğim: "Norm yoksa, İdarecilikte yok"
ommer arkadaşım açıklamış ama basitce diyeceğim: İdareci olmak için kesinlikle Norm:0 olmayacak.. İdareci normu ve öğretmen normu farklı hesaplanıyor.. Misal: idareci olmak isteyen 3 bilişimci, 1öğretmen normunun bulunduğu okula idareci olarak atanabiliyor..

the_korsan' Alıntı:
sarı_sarı' Alıntı:

Bu dediğin eskide kaldı hocam..

ommer' Alıntı:

Hocamın dedikleri aynen doğrudur..

sheva' Alıntı:
sarı_sarı' Alıntı:
the_korsan' Alıntı:
Kayseri'de sınıf öğretmeni olupta Halk eğitim müdürü olarak atananlar var.
http://kayseri.meb.gov.tr/download/yone ... ma2014.pdf

ordaki halk eğitim merkezinin sınıf öğretmenliğinde normu varmıştır

ben de buna net bi cevap arıyorum

Halk eğitim merkezlerinin Sınıf öğretmenliği normu elbette vardır.. bknz: okuma-yazma vs.. kursları
Bizim halk egitimde yok ama

1- norm hesaplaması

müdür veya yardımcının ders saati düştükten sonra kalan saate göre norm hesaplanır.

2-mutlaka branşın olması gerekiyor..

ör: sağlık meslek lisesisinde (sağlıkla ilgili bölümden) bir hoca endüstri meslek lisesine gelmek istedi endüstri meslek lisesinde sağlık dersi var. fakat kabul edilmedi mutlaka branşı olması gerekiyor.

3-normun dolu olması durumunda yıl sonunda öğretmen olan kişi norm fazlası olur...

Merhaba arkadaşlar okulumda 22 saat bilişim dersim var. Benim bransimdan bir müdür yardımcısı gelme durumu var. Bu durumda 6 saate o girecek. Bu benim normumu etkiler mi ? Ben norm fazlası olur muyum ?

Müdür yada Müdür yrd olarak görevlendirilme/atanma olabilmesi için bakanlık atama branşı itibari ile o okula atanabileceği ders olaması gerekir norm olması gerekmez örnek bir ilkokulda 4 saat dkab veya 8 saat ing ders olsun ama norm olmasın öncelik sınıf öğ branşında olmak kaydıyla bu branşlar norm olmasada yönetici olarak görevlendirilebilir

Müdür yada Müdür yrd olarak görevlendirilme/atanma olabilmesi için bakanlık atama branşı itibari ile o okula atanabileceği ders olaması gerekir norm olması gerekmez örnek bir ilkokulda 4 saat dkab veya 8 saat ing ders olsun ama norm olmasın öncelik sınıf öğ branşında olmak kaydıyla bu branşlar norm olmasada yönetici olarak görevlendirilebilir
Benim ders saatim 16 saate düşüyor hocam. Bana bir zararı olur mu bu durumun ?

Merhaba arkadaşlar okulumda 22 saat bilişim dersim var. Benim bransimdan bir müdür yardımcısı gelme durumu var. Bu durumda 6 saate o girecek. Bu benim normumu etkiler mi ? Ben norm fazlası olur muyum ?
MEB Norm yönetmeliği

Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmeni norm kadrosu
MADDE 18-
(1) Örgün ve yaygın eğitim kurumlarında, genel bilgi ve meslek dersleri toplam ders yükü;
a) 6-31 saate kadar 1,
b) 31-42 saate kadar 2,
c) 42’den fazla olması hâlinde her 21 saat için 1,
genel bilgi ve meslek dersleri öğretmeni norm kadrosu verilir. Bu şekildeki hesaplama sonrasında artan ders yükünün en az 15 saat olması halinde ilave olarak 1 genel bilgi ve meslek dersleri öğretmeni norm kadrosu daha verilir.

(burada meslek dersi derken, atölye öğretmenini kastetmiyor, o konu madde 19 'da)
6-31 saate kadar 1 öğretmen normu oluştuğu için, sizde de 22 saat ders var, 6 saatine idareci girince, 16 saat dersiniz olacak ve norm 1 olmaya devam edecek. Ek ders alamamış olacaksınız.

idareci normu farklı.

Müdür yardımcısı ;

1.si atanacağı kurumda maaş karşılığı gireceği dersi olmalı
2.si öğrenci sayısına göre (her kurum veya okulda bu sayı farklı olabiliyor) ve tam gün tam yıl - çıraklık vb. durumlara göre kurum veya okuldaki müdür yardımcısı sayısı belirleniyor.

siz norm fazlası olma durumunu kafaya takmışsınız galiba. okulda ders azalsa bile ders saatlerini ders tamamlama ile yakın okullardan tamamlanır. 6 saat normu etkilese bile ilçe normunu fazla etkilemez .

Geri