Mühendislik Kaydını Yapmaya Gittim

Kodla Büyü

AKADEMİA

Süper Üye
Süper Üye
Arkadaşlar Mühendislik Tamamlama Sınavında Karabük'ü kazanmıştım. Dün kayıt yapmaya gittim. İstedikleri belgeler bana çok ilginç geldi.

1-Üniversite diplomasının aslı. (Geçici Mezuniyet Belgesi olmaz)
2-Ders içerikleri onaylı
3-Transkrpt onaylı
4-Lise diploması aslı (işte bu çok ilginç)
5-12 tane fotoğraf (bu da bayağı ilginç)

Yahu diyorum 12 tane fotoğrafı ne yapacaksınız 4 tane yetmez mi? Peki ya lise diploması ? Benim üni. diplomam bile yok, hiç almadım. Geçici belgeyle idare ediyoruz hala.

Ben şaştım kaldım bu işe.

1) Ön kayıt bilgi formu

2) MTS Yerleştirme Sonuç Belgesinin internet çıktısı

3) Lise Diploması (aslı)

4) Lisans Diplomasının aslı veya Lisans Geçici Mezuniyet Belgesinin aslı veya diplomanın kayıp olması durumunda Lisans Diploması Kayıp Belgesinin aslı (Fotokopi kabul edilmez).

5) Öğrenci öğrenim ücretlerinin yatırıldığını gösteren makbuz, (2. Öğretim Öğrenim ücreti 764,5 TL Süleyman Demirel Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Başkanlığı veznesine 24-27 EYLÜL 2013 tarihleri arasında Öğrenci Numaranızı bildirmek suretiyle yatırabilirsiniz).

6) 6 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf

7) Askerlik Belgesi (Erkek adaylardan terhis ve tecil belgesi)

8 Onaylı Not Döküm Belgesi ve Ders İçerikleri

Bunların niyeti bizim kaydımızı yapmamak. Pamukkale ünivteside tercih sırasında İkinci Öğrenim yazmamıştı şimdi ikinci öğrenim parası istiyor kayıt için. Tüm sorumluları Allah'a havale ediyorum. Bu kadar insana zorluk çıkardıkları için ...

MÜRACAAT İÇİN GEREKLİ BELGELER
a) Adayın mezun olduğu okuldan aldığı diplomasının aslı ya da geçici mezuniyet belgesi
b) Transkript aslı (Ağırlıklı ders notlarını gösterir belge)
c) 8 adet fotoğraf (4,5x6 cm. boyutlarında)
d) Onaylı ders içerikleri
e) İkinci öğretim öğrencilerinin ödeyeceği öğrenim ücretinin 1. Taksitini (765.00 TL) ödendiğine ilişkin dekont
f) Askerlik Belgesi (Erkek adaylardan terhis ve tecil belgesi)
g) Kimlik fotokopisi
h) Zorunlu Hazırlık sınıfı olan (Bilgisayar Mühendisliği ve %30 İngilizce eğitim verilen Tekstil Mühendisliği) bölümlerine kayıt olanlardan daha önce hazırlık sınıfı muafiyeti koşullarını sağlayanlardan varsa muafiyet belgesi istenir. Belge sunamayan öğrencilerden akademik birim intibak kararı ile Zorunlu Hazırlık Muafiyet Sınavına girmeleri veya Zorunlu Hazırlık Sınıfına devam etmeleri istenir.

KAYIT İÇİN ÖNEMLİ NOTLAR
a) Adayların kayıt için bizzat başvurmaları gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.
b) İstenen belgelerin onaysız sureti veya fotokopisi kabul edilmez. Ancak aslının getirilmesi suretiyle Üniversite tarafından onaylı örneği kabul edilir.
c) Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.
d) Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.
e) Kayıt yaptıracak adaylardan sağlık kurulu raporu isteyebilir.
f) Üniversiteler gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya yetkilidir.

bu koşullar altında kaç kişi kayıt yaptırdı acaba? Ben vazgeçtim zaten, lise diplomam yok, Allah bilir nerdedir, trankript almak için de 1000km yol gidemeyeceğim...

:o demekki yarısını kayıtta elesek,yarısınıda derslerden geçirmeyiz diye düşünmüş mühendisler...

Şu an kazanamadığıma sevindim. Kalkıp taaa Ankara'ya gidecektim. Bunlar bu saçma sapan belgeleri istediklerine göre devam zorunluluğu da isterler.

ersin_sisman' Alıntı:
Bunların niyeti bizim kaydımızı yapmamak. Pamukkale ünivteside tercih sırasında İkinci Öğrenim yazmamıştı şimdi ikinci öğrenim parası istiyor kayıt için. Tüm sorumluları Allah'a havale ediyorum. Bu kadar insana zorluk çıkardıkları için ...

Pamukkale üniversitesini iiyi bilirim hocam...
Zorluk çıkarmada bayyaaa tecrübeliler..

ben kaydımı yaptım. böyle saçma sapan şeyler istemediler.
diploma yada mezuniyet belgesi
6 foto
n.cüzdanı
harç makbuzu
sadece bunlar
fırat unv.

kaan2334' Alıntı:
ben kaydımı yaptım. böyle saçma sapan şeyler istemediler.
diploma yada mezuniyet belgesi
6 foto
n.cüzdanı
harç makbuzu
sadece bunlar
fırat unv.
şanslıymışsınız hocam :wink:

allah aşkına lise diplomanızı ilk üniversitenize kayıtta alıyorlar gidip ordan mı istemek lazım ben ikincisine gidecem diye :puhaha:

dersler noldu?
hangi dersleri ne zaman ne şekilde alacağınızı, devamsızlık olayını konuştular mı

daha belli değilmiş hocam. Bir yerlerden rektörlüğe yazı gelecekmiş, onu bekliyorlarmış. hiç birşey belli değil dedi bölüm sekreteri...

memurlar.net te üniversitelere dersler ile ilgili gönderilen bir yazı haberi var.
http://www.memurlar.net/common/news/doc ... yazisi.pdf
10 tane ders var listede. üniversite isterse artırabilirmiş. İlk yayınlanan duyurudaki derslerden biraz farklı dersler.
Ankara üniversitesi ile görüşebilen oldu mu? kayıt yaptırdım ama bilgisayar mühendisliğine bir türlü ulaşamadım, tel hep meşgul.

Geri