Mühendislik Tamamlama klavuzu açıklandı...

Kodla Büyü
büyük ihtimalle bizim için ayrıcalık olmayacak gibi gözüküyor. 2. öğretimi de sanırım bu yüzden açmışlar.

Hocam verilen kontenjanlarla zaten bir şey olmaz... Koskoca Selçuk 9 kişi alıyor.

YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARININ KOŞUL VE AÇIKLAMALARI
Bk. 2. 2013-2014 öğretim yılında ikinci öğretim öğrencilerinin ödeyecekleri öğrenim ücretleri aşağıda yer
almaktadır.
Bk. 221. Eğitim-öğretim İskenderun’da sürdürülecektir.

iskendurum ne alaka anlayamadım ama

çukurova hiç yok boşu boşuna sınav parası verdik ankaraya gittik......... yine alicengiz oyunu yaptı ip...ler

İkinci öğretim de 1529 lira. Biraz tuzlu gibi. Bir de bu harçlar dönemlik mi senelik mi?

Ege bölgesinde de sadece bilgisayarmühendisliği ege de açılmış. saçmalığa bak

Hocam büyük ihtimal normal mühendislik öğrencileri ile alacagız. Devam ise üniversiteye ve hocaya göre değişebilir. Devam etmeden dersi geçebiliyorsan maşallah...

Ne kaç ders alacağımız belli nede devamsızlık olayı.

Şimdi nasıl karar vereceğiz tercihleri oda muallakta

Okuldaki ders programını nasıl uyduracağız buraya.

dersleri bitirme süremiz var mıdır ?

Arkadaşlar kaç puan aldığınızı ve hangi üniversiteleri yazacağınızı yazsak herkes için iyi olacak sanırım...

Hayallerim suya düştü. Bu kontenjanlar ne böyle. :scared:

Bir de diyorlardı "Her üni. tahminen 1000 kontenjan açar. Amaç zaten milletten para toplamak. Bu kadar adam mühendis olsa ne olur, olmasa ne olur" :verymad:

Açtıkları kontenjana bak, dalga geçer gibi, ÖSYM'de bir kere voltayı vurdu. Bir daha n.h bulur bu kadar sınava girip 100'er lira bırakan adayı.

Benim puan 77,5. Şansım var mıdır :?:

bilgisayar mühendisliği için ikinci öğretim de dahil saydım tam 523 kontenjan ayrılmış...

AKADEMİA' Alıntı:
Hayallerim suya düştü. Bu kontenjanlar ne böyle. :scared:

Bir de diyorlardı "Her üni. tahminen 1000 kontenjan açar. Amaç zaten milletten para toplamak. Bu kadar adam mühendis olsa ne olur, olmasa ne olur" :verymad:

Açtıkları kontenjana bak, dalga geçer gibi, ÖSYM'de bir kere voltayı vurdu. Bir daha n.h bulur bu kadar sınava girip 100'er lira bırakan adayı.

Benim puan 77,5. Şansım var mıdır :?:
o kadar da değildi şimdi hocam nereye alacaklar 1000 tane adamı :) şahsen benim beklediğimden çok bile geldi kontenjan sayısı.. ama benim puandan umut yok o ayrı

nişanlımdan biliyorum şuu mühendislik tamamlama olayını,,mecburen araştırıyoruz soruşturuyoruz..dersler örgün eğitim olacak..devam şartı arıyorlar ve kontenjanlar bizide hayal kırıklıgına uğrattı :( istanbuldaki işi bırakıp bir sene okumaya nereye gidilecek,,düzen nasıl bozulacak bzde şaşırdık kaldık..

birinci öğretimler için öğrenci katkı payı kalkmamışmıydı. bu neyin parası böyle 387, birde üçretleri kimya mühendisliğinin karsısına yazmışlar sanki sadece onlardan para alacaklarmış gibi :puhaha:

pinaraytas' Alıntı:
nişanlımdan biliyorum şuu mühendislik tamamlama olayını,,mecburen araştırıyoruz soruşturuyoruz..dersler örgün eğitim olacak..devam şartı arıyorlar ve kontenjanlar bizide hayal kırıklıgına uğrattı :( istanbuldaki işi bırakıp bir sene okumaya nereye gidilecek,,düzen nasıl bozulacak bzde şaşırdık kaldık..
Hocam İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ-İ.Ö açılmış orayı tercih ederek işi aksatmadan gideblirsiniz ama harcı epey yüksek 1529 lira. Şahsen ben de belki 1. öğretimi kazanabilirim ama özellikle okulu aksatmayayım diye 2. öğretim yazacağım. Tabi tercihim Sakarya,Kocaeli,Gebze şeklinde olacak.

Peki 1. öğretim olanların devam zorunluluğu olacak ta 2. öğretimin devam zorunluluğu olmayacak mı?

Yaşadığım ilde bölüm yok, burada zaten tercih yapamam. Diyelim ki ben Gazi, Ankara, Hacettepe vs. 2. öğretimleri yazsam olur mu?

Zaten başka şansım yok mecburen yaşadığım yerden farklı ve uzak bir il yazacam, ve derslere de gidemeyecem, 2. öğretim beni kurtarır mı?

AKADEMİA' Alıntı:
Peki 1. öğretim olanların devam zorunluluğu olacak ta 2. öğretimin devam zorunluluğu olmayacak mı?

Yaşadığım ilde bölüm yok, burada zaten tercih yapamam. Diyelim ki ben Gazi, Ankara, Hacettepe vs. 2. öğretimleri yazsam olur mu?

Zaten başka şansım yok mecburen yaşadığım yerden farklı ve uzak bir il yazacam, ve derslere de gidemeyecem, 2. öğretim beni kurtarır mı?
Hocam o da kurtarmaz, ama hocalara bağlı bu işler. Siz zaten çalışan adamlarsınız, sınavdan sınava gelin diye babalık yaparlarsa tamam da onun dışında devam zorunluluğu isterler. Örneğin bu İstanbul'dayım diyen arkadaşımız gündüz işe gidiyordur, 2. öğretimi yazması mantıklıdır çünkü 2. öğretimde muhtemelen dersler 17.00 'dan sonra başlar(ben üniversitedeyken öyleydi). Mesela ortaokulda öğretmensinizdir, normal şartlarda 15.30 gibi dersten çıkacağınızı varsayarsak ve arabanız da varsa, 1-1,5 saatlik uzaklıktaki bir ilden 2. öğretim de yazmak mantıklı.

coderfree' Alıntı:
AKADEMİA' Alıntı:

Hocam o da kurtarmaz, ama hocalara bağlı bu işler. Siz zaten çalışan adamlarsınız, sınavdan sınava gelin diye babalık yaparlarsa tamam da onun dışında devam zorunluluğu isterler. Örneğin bu İstanbul'dayım diyen arkadaşımız gündüz işe gidiyordur, 2. öğretimi yazması mantıklıdır çünkü 2. öğretimde muhtemelen dersler 17.00 'dan sonra başlar(ben üniversitedeyken öyleydi). Mesela ortaokulda öğretmensinizdir, normal şartlarda 15.30 gibi dersten çıkacağınızı varsayarsak ve arabanız da varsa, 1-1,5 saatlik uzaklıktaki bir ilden 2. öğretim de yazmak mantıklı.

aynen dediğiniz gbi hocam,,2.öğretimi yazacaz hep :(

Arkadaşlar tercihleri çıktı-yazdır alınacak durumda , başka yapılacak birşey yoktur herhalde , tecihlerle ilgili ?

Birde sonuçlar ne zaman açıklanıyor , bilgisi olan var mı ?

Geri