Mühendislik tamamlama sınavına girmek mantıklı mı ?

Kodla Büyü

panacea

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar mühendislik tamamlama programına başvuru konusunda bazılarımız kararsız kalıyor.Başvuru fiyatına bakında bu iş vurgun gibi gözüküyor. Ne yapsak başvursak mı başvurmasak mı?

ben vazgeçtim. kontenjan dahi belli değil. üniversite belli değil. atama nasıl olacak belli değil.
tamamen atanamayan diğer branşlar(metal,yapı) bunlar mühendis olsun gitsin özel sektörde 1500-2000 tl çalışsın mantığıyla yapılmış bir uygulama

Teknik öğretmen olarak çalışanlara pek faydası dokunmayacak gibi geldi bana. Daha çok atama bekleyenlere gönelik gibi sanki. Bunu bile açıklamadılar.

marasliyim' Alıntı:
ben vazgeçtim. kontenjan dahi belli değil. üniversite belli değil. atama nasıl olacak belli değil.
tamamen atanamayan diğer branşlar(metal,yapı) bunlar mühendis olsun gitsin özel sektörde 1500-2000 tl çalışsın mantığıyla yapılmış bir uygulama

kesinlikle... Ben kendi adıma sınava katılmaktan vazgeçtim.

dersleri nasıl alacağımız belli olaydı iidi. diplomamı atama yetkisi mi veriolar o da net değil. bu sene bekleyip sonucu görmek daha mantıklı gibi :?

Sevgili arkadaşlar, işinize karışmak gibi olmasın ama fırsat ayağınıza kadar gelmiş, gün olur işine yarar. ben böte mezunuyum, bilgisayardan vb. şeylerden bıktım tamamen farklı bir bölümde yeniden üniversite okuyorum. Mühendis olmak bu kadar kolayken sınava girmemenize anlam veremiyorum.

Arkadaşlar sınava giriniz...Kaybedeceğiniz nedir ki?...Sonradan pişman olmayın.
Bu yıllardır süren haklı talebimizdi:...Eğitim fakülteleri 110 kredi ile mezun verdi, Teknik Eğitim Fakülteleri 230 kredi ile...
2. diploma doğal hakkımız. İşe yarar-yaramaz...bu şimdinin mevzusu değil...düşünmeyin...ânı yaşayalım...

TEREDDÜT YAŞAYANLAR; HEP BERABER SINAVA GİRİYORUZ! Düşünmeyin bile!

MERAK ETMEYİN...
şimdi burda yok ben sınava girmiyorum vazgeçtim vs vs diyenler eminim ki ilk başvur yapanlar olacaklar.
100 tl verip sınava giremiyor mu yani bu adamlar. imkansız bu.
o gün ankarada görürüz onları en erken onlar gelirler merak etmeyin...

joomlaci' Alıntı:
MERAK ETMEYİN...
şimdi burda yok ben sınava girmiyorum vazgeçtim vs vs diyenler eminim ki ilk başvur yapanlar olacaklar.
100 tl verip sınava giremiyor mu yani bu adamlar. imkansız bu.
o gün ankarada görürüz onları en erken onlar gelirler merak etmeyin...
Aynen katılıyorum, kimsenin soğutan yorumlarına kulak asmayın, 100 TL çok para değil, herkes bu sınava girmeli ve seneye inşallah aramızdan mühendisler çıkar. Sınava girin, sonra işinize gelmezse yine okumazsınız, en fazla 100 TL ve yol paranız gider ama en azından keşke girseydim demezsiniz. Benim yemek şirketim var, öğretmenlik daha çok işime geliyor, ben girmeyeceğim ama vazgeçtiğimden değil mühendislik benim işime gelmiyor, eğer sadece öğretmenlik yapıyor olsaydım, 1 dakika bile durmaz girerdim o sınava.

100 TL yi veremeyeceğimizden değil paraya olan itirazımız. Fırsatçılığa itiraz ediyoruz biz.

uzaktan eğitim gibi bir şey olsa hiç düşünmeyeceğim ama :? devam zorunluluğu olursa nasıl olacak bilemiyorum

Arkadaşlar bu sınavdan geçenler hangi fakültede eğitim görecekler, bu belli mi acaba? Mühendislik fakültesi mi, yoksa teknoloji fakültesi mi?

Sınava bunlar girebiliyormuş
BİLGİSAYAR ÖĞRETMENLİĞİ ( :idea: burası mı acaba bizim yerimiz)
BİLGİSAYAR SİSTEMLERİ ÖĞRETMENLİĞİ
BİLGİSAYAR VE KONTROL ÖĞRETMENLİĞİ

BÖTE'liler giremiyor mu yani?

Böteliler giremiyor. Teknik eğitim fakültesi mezunları girebiliyor...

suvari58' Alıntı:

Bötenin açılımı Bilgisayar Öğretmenliği değil hocam siz daha iyi biliyorsunuzdur. Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği

hocam dün bizim okula müfettiş gelmişti bir iş için ben ona sordum bu mühendislik ile ilgili ne düşünüyorsunuz ne yapalım fikir verirmisiniz dedim aynen şunu söyledi "Türkiye'de altın bir kural var. tren kalkarken trene binmek lazım ya bir daha durmazsa" dedi bende anladım teşekkür ederim dedim bende girmeyi düşünüyorum açıkcası

Başvuru ücretini yatıran arkadaşlar ais.osym üzerinden başvurur yapılabiliyormu?
İlla bir başvuru merkezine gitmek mi gerekiyor.

suvari58' Alıntı:

BÖTE'liler giremez. Ayrıca zaten TEF'liler zengin onlara 100 falan dokunmaz.

Teknik Öğretmenler İçin Düzenlenecek Mühendislik Programlarının Uygulama Esas ve Usulleri Yönetmeliği
http://www.mevzuat.gov.tr/Metin.Aspx?Me ... XmlSearch=
MADDE 2:"3795 sayılı Kanun’un 4. maddesi gereğince hazırlanmış olan bu Yönetmelik, lise üstü dört yıl süreyle yüksek teknik öğretim gören erkek teknik öğretmen okulu, yüksek teknik öğretmen okulu ve yüksek öğretmen okulu ve mesleki eğitim fakültesinin teknik eğitim veren bölümlerinden mezun olarak “teknik öğretmen” unvanını kazanmış olanları kapsar."

Ben de yaptım başvuruyu hayırlısı olsun. Bir de eğitimin nasıl olacağını açıklasalar daha iyi olacaktı.

Geri