Mühendislik Tamamlama Sınav Soruları Paylaşımı

Kodla Büyü

bilogrt38

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar hatırladığımız soruları burdan paylaşalım.

1. Benden olsun :)

1- x^2+y^2=5xy ise
x^6+y^6=?

Valla naçizane fikrim hiç girmeyelim. Zaten sürenin yetmemesi herkes için genel sorun. Garip bir sınav oldu yani. Tabi isteyen arkadaşlar paylaşsınlar...

Hocam doğru zaman yetmedi ama ben sanırım hayal kırıklığına uğradım o yüzden daha bi merak etmeye başladım :(

8 aynı özellikte kalem 3 ayrı kutuya artırılmadan ve kutularda en az 2 kalem olacak şekilde kaç farklı şekilde yerleştirilebilir?

bilgisayarbilisimnet' Alıntı:
8 aynı özellikte kalem 3 ayrı kutuya artırılmadan ve kutularda en az 2 kalem olacak şekilde kaç farklı şekilde yerleştirilebilir?
Ben zaman yetmedi salladım 8 dedim ama sanırım siz bu soruyu yazınca soruyu çözdüm;
4-2-2, 3-3-2, 3-2-3, 2-3-3, 2-2-4, 2-4-2 yani 6 olması lazım.

- bir kovanın 5/8'i su doludur. bir kaptan kovaya 10lt su konulduğunda kovadan 1lt'den az su taşmaktadır. kova kaç litre olabilir?

şıklarda en büyük 19 vardı o da sağlamıyordu. ya da soruyu mu yanlış hatırladım.

-5 etiket var "-50tl, -100tl, 50tl, 100tl, 200tl " rastgele 3 tane seçiliyor. 0'dan küçük olma durumu? büyük olma durumu?

öğretmenlikte herşey ne kadar zor yav?
kardeşim tekniker sınavına girdi elektronik matematik ne ararsan var soru tarzı önceden telefonla bildiriliyor sonra kuruma eli çantali üniversiteden amcam geliyor sınavı yapıyor akşam telefonla geçtin yada kaldın bildiriliyor kardeşim sınavı kazandı ünvanı aldı maaşına 200tl zam.

1- x^2+y^2=5xy ise
x^6+y^6=?

x^2/xy + y^2/xy = 5

x/y + y/x = 5

(x/y)^2 + (y/x) ^2 = 5^2
x^2/y^2 + y^2/x^2 + 2 = 25

x^2/y^2 + y^2/x^2 = 23

(x^2/y^2 + y^2/x^2) * (x/y + y/x) = 23*5

x^3/y^3 + y^3/x^3 = 110

Bir kovanın 5/8'i su doludur. bir kaptan kovaya 10lt su konulduğunda kovadan 1lt'den az su taşmaktadır. kova kaç litre su olabilir?

Cevap 16 Lt

Soru: Dış açısı 30 derece olan çokgenin köşegen sayısı?

Çokgeni buluyoruz n=360/30=12

Köşegen sayısı : n(n-3)/2 = 12*9/2=54
Sınavda yanlış yaptım

Soru : Köşegeni y=3 doğrusu üzerinde olan (2,0) ve (4,0) noktalarında kesen karenin alanı?

İlk önce köşegen uzunluğu buluyoruz 8 br
Alan = 8*8/2=32

Sınavda yanlış yaptım

paylasimm' Alıntı:
Soru : Köşegeni y=3 doğrusu üzerinde olan (2,0) ve (4,0) noktalarında kesen karenin alanı?

Alan = 8*8/2=32

Sınavda yanlış yaptım

Hocam kare diye sende yazmışsın ama 8*8/2 olarak hesaplamışsın alanı!!!

Sanki kare olmadı

paylasimm' Alıntı:
bilogrt38' Alıntı:
paylasimm' Alıntı:

Alan = 8*8/2=32

Sınavda yanlış yaptım

Hocam kare diye sende yazmışsın ama 8*8/2 olarak hesaplamışsın alanı!!!

Sanki kare olmadı

(8*8)/2=32

tamam hocam şimdi oldu.

Adamlar klas sınav hazırlamışlar,
şahsen ben Genel yetenek soruları bekliyor idim. En azından bu kadar bilgi dayalı soru beklemiyordum.
Bakkal hesabı ile ve mantık yürütülerek 30-32 soru çözülebilirdi. Geri kalanında mutlak surette ön hazırlık gerekliydi.
ÖSYM bunu çok iyi biliyor ve Matematik 'e hakim olanları çok iyi seçecek.
sanırım 30-35 doğru bandında bir sıkışma olacak.

40 üzeri yapanların çoğu 50 üzeri yapanlardan oluşacak, 40 bazında kalanlar ise atıp tutturan şanslılar olacakmış gibi geliyor.

Tabii bu yorumların tamamı benim gibi 20 sene önce üniversiteye hazırlanan fosiller için, yoksa üniversiteden geçen sene mezun olmuş olsam -ki 5 sene önce üniversiteye hazırlanmış olurdum, o zaman kafadan ortalama 50 doğru yapardım.

Unutmadan ISBN sorusu harikaydı, o 3 soruyu yapmak için baya bi debelendim, ama tamamını sanırım yaptım :)

Geri