Müteahhit sorunları hakkında bilgi

Kodla Büyü

yvzakblt

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Bir müteahhitten 1,5 yıl önce bir daire satın aldık. Satın aldığımızda temel bile yoktu proje üzerinde beğendik aldık. 8 aydır satın aldığımız dairede oturuyoruz ancak çok sorunumuz var. Elektrik, asansör, boya, işçilik, ortak bacalar, yemek kokuları, ses sorunları... Bunların tamamı müteahhitin eksikliğinden kaynaklanan sorunlar. Tüm dairelerde aynı şekilde şikayetçi. Ortak alanlarıda bırakıp gitti. Çevre düzenlemesi hiç yok, bina çevresi duvar korkulukları yok, bahçe kapısı yok, apartman dış kapısı bozuk. İşin en kötü yanı müteahhitte ortalarda yok. Arada denk geliyoruz tamam hallederiz deyip geçiyor. Bina olarak toplandık eksikleri belirledik ama net bir bilgimiz yok bu konularda. Müteahhitle yüz göz olmadan bu eksikliklerin giderilmesini istiyoruz. Acaba ne yapmamız lazım nereye başvurmalıyız.

Öncesinde noterden ihtarname gönderiyorsunuz. Eğer belirtilen süre içinde gelişme olmazsa bütün daire sahipleri bir araya gelip avukata başvurun ihtarname, sözleşme evrakları vs ile. Avukata vekalet verirsiniz.Allah kolaylık versin

hocam bina sakinleri komple depresyonda. düşünsenize bir yıl olmuş neredeyse hala yarı inşaat bir binada kalıyorsunuz. hele arsa sahibi var adamın saçları beyazladı bir senede.

peki hocam notere kim başvuracak. binanın resmi bir yöneticisi yok. tüm daire sahiplerinin imzası ile herhangi biri başvursa yeterli mi?

Hocam avukat herşeyi hallediyor. Siz ona topluca vekalet verin. Evrakları teslim edin. Müteahhit mesleki geleceği, şahsi itibarı ve maddiyat için avukatla anlaşma yoluna gitmek zorunda bile kalabilir. Ya da dağa kaçması lazım. Hiç kafaya takmayın. İyi bir avukata verdikten sonra o düşünsün. Avukat ihtarname konusunda da yardım ediyor.

O zaman noterden ihtarname yerine önce avukata mı gideceğiz hocam. Yukarıdaki mesajınızda ihtarname verin sonra avukata gidersiniz dediniz.

Müteahh(İT)'le yapılan sözleşmede yazdıklarınız yoksa boşa uğraşırsınız. herşey sözleşmede bitiyor.

atanamıyom' Alıntı:
O zaman noterden ihtarname yerine önce avukata mı gideceğiz hocam. Yukarıdaki mesajınızda ihtarname verin sonra avukata gidersiniz dediniz.
Hocam biz önce avukata gitmiştik avukat mahkeme sürecinden önce ihtarname göndermek gerekir sonrasında müteahhit ile anlaşma yoluna gitmeye çalışılır. Müteahhit anlaşmaya yanaşmazsa mahkeme süreci başlar dedi. Bizim sorun şöyle olmuştu. Müteahhit bir türlü inşaata başlamadı. Arsa sahibi ile sorunlar çıktığını bu inşaatı yapmak istemediğini başka yerden ev vermeyi teklif etti. O inşaat ta daha başlamadığı için biz daha fazla oyalanmak istemedik paramızı geri istedik. Paramızı alma konusunda garantiye bağlamak için avukata gitmiştik. Tecrübe ordan. Avukata gittiğimizde gecikme tazminatı, kira bedeli, yasal faiz alacağımızı söylediğimizde müteahhit paramızı 3-4 ay içinde iade etmişti.

avukat kesin kaznırız der...........ama ne zaman?
koop sa ayrı konu ..........faturalı yap sat ise ayrı dava konusudur.
gelelim imara
geçici isknla yada inşaata oturma izni alınmamış halde oturuyrsanız.mahkemede hakkınız hujkukunuz yok.
sözleşmede kalıcı iskan için son tarih belirtilmemişse orası başka.

Bir de bir zamanlar mücahit olup şimdi müteahhit olan ve ayda 500$ maaşla sibiryaya gidenleri rantla suçlayanlar var. Onlar zaten ayrı vak'a.

Merhaba,

3 senedir müteahhit evimizi bitirmek için oyalıyor bizi. Hisseli bir ev. Biz hissenin dışında nakit para verip aynı binada m2 si fazla başka bir daireyi almayı kabul ettik. Bina şuan %70 i tamamlanmış. Yani hala dış cephe yapılıyor. bitiş süresi için bir zaman da hala veremiyor. Ama benden iskan olmadan tapuyu almamı, hissenin haricinde ödeyeceğim parayı ona vermemi istiyor. Bende bina tamamlanmadan ödeme yapamayacağımı söyledim. şimdi de daireyi satarım o zaman deyip tehdit ediyor. Ne yapmalıyım bilemiyorum. İskan olmayan bir daireyi satın almam ne kadar doğru olur ? Bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Teşekkürler

Aboooo... Ben iyice korktum bu müteahh(it) milletinden. Bu ne yaa, her yer üçkağıtçı olmuş. Allah kötülerle karşılaştırmasın inşallah.

Çok şükür evde oturuyorsunuz bizde evde yok parada
Hatta Mütaah(İT) oğlu it de yok.
Evet insan böyle katil oluyor. Bu gerçeği sitresinizi azda olsa hafifletmek için paylaştım... :(

Geri