Maçlardan sonra dizleri sızlayanlar...

Kodla Büyü

mavi85

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
Arkadaşlar bu sıralar dizimin altından ayak topuğumun üst kısmına kadar ön tarafı sızlıyor, maçlardan sonda 2-3 gün boyunca. Özellikle uzun süre oynamadan yaptığım maçlardan sonra çok sızlıyor. Fizik tedaviye gittim, çok zorlamışsın kendini maçları azalt dedi. Sebebini tam anlamadım, neden herkeste olmuyor da bende oluyor?

hocam çok geçmiş olsun.. kaslar ve kirişler alışkın değil...önce düz koşu 3 4 km.. sonra jimnastik. öncesinde de arada jimnastik yaparsın.. 6 ay sonra yerli genç dorgba olursun :mrgreen:

sorunun cevabı soruda aslında.Çok fazla hareketli değiliz.Hareketlilik anında bocalama normal.Bende de oluyor hocam özellikle soğuk havalarda.geçmiş olsun bu arada.

benim de sert zeminde oynarsam ağrı oluyor, bazen sitedeki çocuklarla kaptırıyorum, halı saha da sıkıntı yok bakalım henüz.

Uzun süre maç yapmadığımda ben de de oluyor. Özellikle Eylül-Ekim aylarında maçlara ilk başladığım zamanlar. Oynadıkça günden güne geçiyor. Şu an haftada 3 maç yapıyorum sıkıntı yok.

içten bir yanma var mı hocam benim oluyordu ayakkabınızı değiştirin ve koşu yapın ama uzun koşulardar uzak durun. 2-3 km yeterli.

halı sahayı değiştirin! zemin sert ise olur. geçen sene bendede aynı sorun vardı dr bişey yok dedi. sonra arkadaşlarla kritik yaparken farkettik halısahanın zemini çok sertti. değiştirdik bıçak gibi kesildi ağrılar. tam dediğiniz gibi dizden bileklere kadar 2-3 gün ağrıyordu merdiven çıkamıyordum!

Doktorlar söylüyor tüm hafta spor yapmayıp haftada bir saat halı saha maçı yapmak en tehlikeli spor diye. Bir hafta boyunca tüm vücut durgunken, o bir saat içinde nerdeyse vücudun her noktasını sonuna kadar zorluyoruz. Başta kalp olmak üzere tüm vücudu riske atıyoruz. Bunun yerine haftada en az 4 gün spor(ter atabileceğin her türlü egzersiz) yapıp halı saha maçlarına hazır çıkmak gerekir. ama yapması zor tabi, biraz zaman gerektirir.

bende de oldu ben maçları bıraktım. futbol hayatım bitti.
şimdi vücut üstü sporlarla ilgileniyorum
satranç vs.. :D

hocam haftada 30 km koşuyom ..ortalama... dipçik gibiyim.. koşmadımmı krize giriyorum.. tavsiyemdir.. halı saha sakat yan diz bağlarını kopartırsan dersin kolum bacağım kırılsaydı da halı sahaya gitmeseydim.. :cry:

Geri