Maaş? Özel Hizmet Tazminatı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan BaRaNaY
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

BaRaNaY

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Arkadaşalar Ticaret Meslek Lisesinde çalışıyorum. 6/2'indeyim.
Teknik Eğitim mezunuyum, Alan şefiyim, Eş çalışıyor, Bir çocuk(38,5TL) ve sendika(45TL) ile birlikte maaşım 2321TL yattı.
Şefliklerin maaşa bir katkısı var mı?
Özel Hizmet Tazminatı: 806,68 yazıyor doğrumu?
Sizce bu normal mi?
Sizlerde maaşlarınızı ve durumunuzu yazarmısınız.
Bizim okulda bu konuda bir sıkıntı var. Normalde Teknik eğitim mezunu Bilgisayar öğretmeni, Meslekçi Muhasebe öğretmeninden daha fazla tazminat alması gerekmez mi?

hocam ben de 6/2 yim evli değilim+ sendika yok . maaş 2272 , özel hizmet tazminatı 806.68

alan şefliğinin maaşa etkisi olmaz.

muhasebe öğretmeni ile ilgili derece kademe aynı ise bilgisayar öğretmeni fazla tazminat alır

Teşekkürler... mkrkls hocam...
Fakat;
2321(Toplam Yatan) - 45(Sendika) - 38.5(Bir Çocuk) = 2237,5 TL Oluyor maaşım size göre yine eksik... Aramızda yaklaşık 35TL oynuyor...

Hocam bu ayki bordro resmini ekledim. Karşılaştırabilirsiniz.
Ben de 6/2 yim , sendika var eş - çocuk yok. 2313 yattı.

Ekli dosyalar

• brdro.JPG
    brdro.JPG
    105.9 KB · Görüntüleme: 1,613
meslek liseleri ticaret lisesi gibi okullarda çalışan ve fiili olarak derse giren öğretmenlere 75 tl tazminat adı altında ek para verilmekte. bu branşlar arasında bilişim teknolojileri de geçmekte. peki ortaokullarda çalışan ve fiili olarak derse giren btr ve bilişim teknolojileri öğretmenleri bu tazminatı alamaz mı?

Hocalarım bu özel hizmet tazminatını 2008 öncesi öğretmen olan ve 2008den sonra öğretmen olanlar farklı alıyor. sanırım kesilen vergi oranı farklıymış. bununla ilgii hesabı bilen yada bununla ilgii hesabı belirten bir yazı falan varmı acaba?

Arkadaşlar meslek öğretmeni olarak anadolu lisesinde çalısıyorum. Tazminat vermiyorlar ama bazı arkadaslarım aldıklarını soyluyorlar ve bordroda oylede gozukuyor. Farklı maaşlar alıyoruz ki ikimizde meslekçi ve anadolu lisesinde çalısıyoruz. Okul mudurum mesleki bir okulda çalışmadığım için ben alamıyorsun diyor. net bilgisi olan varsa yonetmeliği inceledim ama bulamadım.

salihsoneruzun' Alıntı:
Arkadaşlar meslek öğretmeni olarak anadolu lisesinde çalısıyorum. Tazminat vermiyorlar ama bazı arkadaslarım aldıklarını soyluyorlar ve bordroda oylede gozukuyor. Farklı maaşlar alıyoruz ki ikimizde meslekçi ve anadolu lisesinde çalısıyoruz. Okul mudurum mesleki bir okulda çalışmadığım için ben alamıyorsun diyor. net bilgisi olan varsa yonetmeliği inceledim ama bulamadım.
Yönetmelik açık hocam. anadolu lisesinde alamazsın.Alan arkadaşlar farkedildiğinde faizi ile birlikte ödemek durumunda kalacaklar.

salihsoneruzun' Alıntı:
16 Ocak 2014 PERŞEMBE
Resmi Gazete
Sayı : 28884
BAKANLAR KURULU KARARI
Karar Sayısı : 2014/5800

.........

"II- Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ek V Sayılı Cetvelde sayılan mesleki ve teknik öğretim okul ve kurumlarına, atölye, laboratuvar veya meslek dersleri öğretmeni olarak eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dahil öğretmen unvanlı kadrolara atananlara, atandıkları branşlara (alanlara) göre aşağıdaki oranlarda ilave eğitim öğretim tazminatı ayrıca ödenir.

Mesleki Açık Öğretim Lisesi ile Mesleki ve Teknik Açık Öğretim Okulu kadrolarında bulunanlar hariç olmak üzere, branşlarında fiilen derse girmeyenlere bu tazminat ödenmez.

a) Bilişim Teknolojileri. Biyomedikal Cihaz Teknolojileri. Denizcilik. Elektrik- Eİektronik Teknolojisi, Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri. Gemi Yapımı. İtfaiyecilik ve. Yangın Güvenliği, Makine Teknolojisi, Metal Teknolojisi, Metalürji Teknolojisi, Motorlu Araçlar Teknolojisi. Plastik Teknolojisi, Radvo-Televizyon. Raylı Sistemler Teknolojisi. Tasarım Teknolojileri, Tekstil Teknolojisi, Uçak Bakımı, Yenilenebilir Enerji Teknolojileri;

- En az 4 yıl yükseköğrenim görenler.............................. ....................... : 15
-En az 2 yıl yükseköğrenim görenler........................................................ : 10

Aslında bizler meslek lisesi öğretmenleri olarak bu tazminat için zarardayız şöyle ki;
Bizler maaş karşılığı 15 saat yerine haftalık 20 saat derse giriyoruz. Bunun yerine maaş karşılığımız 20 yerine 15 saat olsa
haftalık 5 saatten aylık 5x4=20 saat daha fazla ekders alacaktık. Bu da bize yaklaşık olarak 20x9=180 lira olarak geri dönecekti.
Onun yerine 75-90 lira arasında tazminat vererek bizi avutuyorlar güya...

Geri