Maaş karşılığı çalışma

Kodla Büyü

senaysen58

Üye
Arkadaşlar, arkadaşımın arkadaşı olan bir hocamıza isteği üzerine 15 saat ders vermişler. Türkçe öğretmeni, 10 aylık çocuğu var. Acaba 1 yaş altı çocuğu olduğundan mı maaş karşılığı çalışabiliyor? Benimde 8 aylık bebeğim var, maaş karşılığı çalışmak istiyorum, okuluma sordum, bilmiyorlar. Bu konu hakkında bilgi sahibi olan var mı? :oops: :o

maaş karşılığı 15 saat + 6 saate kadarda idare ders verme hakkı var, özetle sen istemezsen 21 saati geçemezler, okulun şartları 6 saat ders vermeyi gerektiriyorsa idare de bu hakkını kullanır

Okulda kaç saat ders olduğu ile de alakalı bir durum. Size 15 verseler artan saatler doldurulabilecek mi diye bir bakmak lazım. Direkt dilekçe verirseniz 15+6 saat dersi geçemezler. Aranız iyiyse artan saatleri uygun şekilde verebilecekleri bir öğretmen varsa 15 saat derste de kalabilirsiniz.

Çocuğunuz küçük hocam. Annelerin süt izni gibi birçok hakları var kanunen. Mevzuatı iyi inceleyin hocam çocuk 8 aylık daha.. Belki mevzuatta bir kolaylık vardır size..

Olabilir. Şöyle ki, devletin ödediği toplam ücret değişmediği zaman fazla sıkıntı olmaz..
Örnek: okulda toplam 42 saat ders yükü olur, siz 15 saat, kendi branşınızdan arkadaşınız 27 saat alır. Devletin toplamda ödeyeceği ücret değişmediği için , aslında 1 saat düşer, sıkıntı olmaz.
Burada esas olan idarenin size verdiği ders programında 15 saat olması, eğer 21 saat varsa ve idare ile diğer öğretmeni ikna edememişseniz, mecburen gireceksiniz...

Ama tek öğretmenseniz biraz zor, 21 saate kadar verilen derse girme zorunluluğunuz var. Hatta aynı eğitim bölgesi içinde ikinci, üçüncü bir okula da gönderebilirler..

Benim de bebeğim var 18 saat çalışıyorum Müdüre bağlı.15 olamaz ama 16 olur 2 saat bizim ders. Seçmeli dersler var okulda 8 saat Bilişim dersi onları bana vermedi özel eğitimde de dersler var başka bir arkadaş aldı onları

Geri