maaş karşılığı ders saatini tamamlayamama acil cevap?

Kodla Büyü

shemonster

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar 10 saat kendi dersim var okulumda, kasabada çalışıyorum, bulunduğum belediye sınırları içindeki başka okulda bilişim dersi yok bana 5 saat daha zorunlu ders verebilirler mi branşım dışında resmiyeti nasıl bunun bilen arkadaşlardan lütfen acele cevap?

veremezler. alanınız dışında ders verebilmeleri için ihtiyaç ve sizin istemeniz gerekli.

benim tahminimce 5 saat maaş karşılığı , artı 6 saatte zorunlu ek ders verebilirler isterlerse. bu hakları var. ama branş fark ediyor mu emin değilim.

peki ilçede başka bi okulda 5 saat bilişim dersi veririler mi yoksa aylık karşılıgı belediye sınırları içinde okutacagı ders yok diye 10 saatte girip maaş alabilir miyim?

MADDE 5- (1) Kapsama dâhil örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevli;
a) Örgün ve yaygın eğitim kurumlarının müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları haftada 6 saat,
b) Okul öncesi ve sınıf öğretmenleri haftada 18 saat,
c) Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenleri haftada 15 saat,
ç) Atölye ve laboratuvar öğretmenleri haftada 20 saat,
ders okutmakla yükümlüdürler. Bu yükümlülük öncelikle alanlarında, alanlarında ders bulunmayanlara ise ihtiyaç hâlinde ve istekleri üzerine alanları dışında ders görevi verilmek suretiyle yerine getirilir. Yönetmelik bu şekilde. Eğer okulunda ve çalıştığın bölgede maaş karşılığını doldurabileceğin ders yoksa sana başka türlü bir görevlendirme yapamazlar.
okul-formator-ve-bilgisayar-ogretmeni-f28/15-saati-dolduramayinca-idari-gorev-verilebilirmi-t83752.html

isterlerse maaş karşılığını doldurmadığın için böyle şeyler yapabilirler. isterlersede 5 saat idari görev (bunun ne olduğu ve böyle bişeyin olup olmadığı kesin değil ama) verip 15 saat okulda durman karşılığı maaşını doldurmuş olabilirsin.
Daha önemlisi kadron olmadığı için tayinin çıkabilir.

shemonster' Alıntı:
peki ilçede başka bi okulda 5 saat bilişim dersi veririler mi yoksa aylık karşılıgı belediye sınırları içinde okutacagı ders yok diye 10 saatte girip maaş alabilir miyim?

ilçede başka bir okula bilişim dersi için görevlendirebilirler. görevlendirme olmazsa 10 saat girip maaşınızı alabilirsiniz.

shemonster' Alıntı:

eğitim bölgende bilişim dersi varsa 21 saate kadar mecburen sokabilirler..
eğitim bölgende bilişim dersi yoksa okulundaki 10 saat dışında alan dışı derslere isteğin olmadan sokamazlar.

(ek ders yönetmeliğinde aynen bu şekilde yazıyor)

yönetmeliği aç ctrl+f yap istek yaz bulursun maddeyi..

Geri