maaş karşılığı dolmadan koordinatörlük ve alan şefliği?

Kodla Büyü

buzozgur

Aktif Üye
Merhaba bir çpl de çalışıyorum sadece 12. sınıf meslek lisesi var daha sonra sınıf açılamadı.

sormak istediğim şuı

14 saat alan dersim var bunun içinde diğer alanlara seçmeli girdiğim proje hazirlama ve bilgi tek. de dahil.

kalan 6 saati de felsefe, trafik, sağlık vb derslerle doldurduk. ancak müdür bu 6 dersi alıp bir başka öğretmene ek ders olarak verelim diyor.

10 saat alan şefliği ve 14 saat koordinatörlük verildi (max.) 10 öğrenci 8 işletme var ve işletmeler okula 19 km uzaklıkta(ilçede.)

bu durumda 20 saat dolduramadığım için görevlendirme vs verilir mi yoksa 20 saat doldurulamadan maaş ve ek ders verilir mi?

daha önce başına gelen ya da bu konuda bilgi sahibi olan varsa cevaplayabilir mi acaba?

seflık ve koordınatorlugu alırsınız hocam ama ıhtıyac olursa gorevlendırebılırler ama cok olmaz bu durum

alan şefliği ve koordinatörlük maaş karşılığı değildir. 14 saat dersiniz de olsa 24 saat alırsınız.

Ayni durum bende de var hocam koordinatörlük ve seflik yuzyuze eğitim olmadigi icin ekderse say iliyor bende siz gibi maasi doldurmak icin bosta kalan cografya derslerini aldim. Fakat almasam da maasta sorun yasamayacagimi soylemisti müdürüm

Söylediğin bilgilere göre

14 saat derse girerseniz;
14 koordine + 10 şeflik + 1 hazırlık ve planlama =25 saat ek ders ücreti

20 saat derse girerseniz
14 koordine + 10 şeflik + 2 hazırlık ve planlama =26 saat ek ders ücreti

alabilirsiniz.

6 saat için MEM sizi başka bir okulda bir ihtimal görevlendirebilir.
Bütün bunlara ek olarak alan dışı derslere ekders yönetmeliğine göre isteğiniz yoksa girmeyebilirsiniz.

hocam işletme süreniz çok az, tek öğretmenseniz 16 saat olmalı en az. Bununla ilgili yazılar vardır, takip ederseniz bulabilirsiniz yada bana özel mesaj atın tekrar yazayım.

Durumunuza gelince. Tarih, felsefe vs... sizin okutmakla yükümlü olduğunuz dersler değil. Bu listeyi de internetten bulabilirsiniz.
Bakım Planlama Onarım (BPO) ve Koordinatörlük ders dağılım çizelgesinde belirtilmesi gereken görevlerdir. ( Ek ders yönetmeliği madde 6 (Ek: 15/4/1999-99/12775 B.K.K.) (c) bendinde belirtilen atölye ve lâboratuvar öğretmenlerinden kendilerine bölüm, atölye ve lâboratuvar şefliği görevi verilenlerin atölye ve lâboratuvarlardaki çalışmaların plânlanması, tezgâh, makine, araç ve gerecin sağlanması, bakımı, onarımı ve öğretime hazır halde bulundurulması amacıyla yaptıkları çalışmaların bölüm şefleri için haftada 10, atölye ve lâboratuvar şefleri için ise haftada 6 saati ek ders görevi sayılır. Bu dersler ders dağıtım çizelgesinde "Plânlama, Bakım ve Onarım Görevi" adıyla gösterilir ve haftada azamî okutabilecekleri ek ders saatleri içinde verilir. )
Ders dağılım çizelgenizde 20 saatten fazla görev varsa sizi başka okulda görevlendiremezler.
Bu yıl 12 saat dersim var. Müdür sana idari görev verecem dedi, (VEREMEDİ). Seni başka okula gönderecem dedi (GÖNDEREMEDİ) . Sendikanız varsa gidin sendikanıza başvurun. İşleri güzellikle olmazsa zorla hallederler :)

Geri