yesimim2000' Alıntı:Arkadaşlar en fazla maaş karşılığı diye dersinizi 4-5 saat olarak göstermeye kalırsanız bu seferde norm fazlası olarak tayin edileceksiniz!
:alkis: :alkis: :alkis:bilisimcih' Alıntı:yesimim2000' Alıntı:Arkadaşlar en fazla maaş karşılığı diye dersinizi 4-5 saat olarak göstermeye kalırsanız bu seferde norm fazlası olarak tayin edileceksiniz!
ALLAH aşkına azcık dersinize sahip çıkın da formatör olup yatcam diye dersi takip etmeyi bırakmayın
Ders isteyin alın
Şimdiden 4. sınıflara dersimizi tanıtalım
gerekirse haftalık 25 saat ders girelim
gerekirse 15 saat
Bölece bu dersin ne kadar gerekli olduğu anlaşılırda belki zorunlu olur
Böylece norm oluşur
Ders secilirse merkeze gelinir, eş durumu olur
Ders bizim can damarımız yatmak için vazgecmeyin LÜTFEN
ist_koord' Alıntı:haklarını bilenlere şimdi soru bir okulda 33 saat matematik dersi varsa ve
2 matematik öğretmeni varsa ve
bunlardan biri Formatör Öğretmense bu kişiye kaç saat matematik dersi verilir.
2 görevlendirme aynı anda olmaz formatörlük başlayınca diğeri sona ereymanav' Alıntı:Bu yazıya istinaden, şunu sormak istiyorum. Kendi okulumda 10 saat; görevlendirme gittiğim okulda da 5 saat dersim var. Diğer okula görevlendirmem, muhtemel formatör onayından sonra devam edecek mi? Yoksa kendi okulumda 10 saat girip, yazıya uygun bir şekilde kalan zamanımı Bilişim Tek. Formatör Öğretmeni mi olarak tamamlayacağım? Bilemedim şimdi.
yesimim2000' Alıntı:Aylık karşılığı ders görevi
MADDE 5- (1) Kapsama dâhil örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevli;
a) Örgün ve yaygın eğitim kurumlarının müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları haftada 6 saat,
b) Okul öncesi ve sınıf öğretmenleri haftada 18 saat,
c) Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenleri haftada 15 saat,
ç) Atölye ve laboratuvar öğretmenleri haftada 20 saat,
ders okutmakla yükümlüdürler. Bu yükümlülük öncelikle alanlarında, alanlarında ders bulunmayanlara ise ihtiyaç hâlinde ve istekleri üzerine alanları dışında ders görevi verilmek suretiyle yerine getirilir.
Maaş karşılığı branş öğrt için 15 saattir, Sınıf öğrt için 18 saattir!!!
alideniz2000' Alıntı:zaten herkes norm fazlası.yesimim2000' Alıntı:Arkadaşlar en fazla maaş karşılığı diye dersinizi 4-5 saat olarak göstermeye kalırsanız bu seferde norm fazlası olarak tayin edileceksiniz!
konumuz da bu değil.
BT formatörlüğü için maaş karşılığını dolduracak kadar derse girme yükümlülüğümüz yoktur.
benim anlattığımla sizin anlattığınız farklı şeyler.
alideniz2000' Alıntı:arkadaşım sizin amacınız nedir?yesimim2000' Alıntı::alkis: :alkis: :alkis:bilisimcih' Alıntı:yesimim2000' Alıntı:Arkadaşlar en fazla maaş karşılığı diye dersinizi 4-5 saat olarak göstermeye kalırsanız bu seferde norm fazlası olarak tayin edileceksiniz!
ALLAH aşkına azcık dersinize sahip çıkın da formatör olup yatcam diye dersi takip etmeyi bırakmayın
Ders isteyin alın
Şimdiden 4. sınıflara dersimizi tanıtalım
gerekirse haftalık 25 saat ders girelim
gerekirse 15 saat
Bölece bu dersin ne kadar gerekli olduğu anlaşılırda belki zorunlu olur
Böylece norm oluşur
Ders secilirse merkeze gelinir, eş durumu olur
Ders bizim can damarımız yatmak için vazgecmeyin LÜTFEN
ben BT Formatör öğretmenlerinin maaş karşılığını doldurma zorunluluğu yoktur,
onu anlatmaya çalıyorum.
sizin amacınız nedir?
alideniz2000' Alıntı:formatöre kanunen en fazla 15 saat ders verilebilir.ist_koord' Alıntı:haklarını bilenlere şimdi soru bir okulda 33 saat matematik dersi varsa ve
2 matematik öğretmeni varsa ve
bunlardan biri Formatör Öğretmense bu kişiye kaç saat matematik dersi verilir.
ama bu kanunu en fazla diye zorlamaktır.
ben olsam, bilgisayar derslerini veririm bt öğretmene.(kaç saat olduğu önemli değil)
ders tamamlama ikinci matematik öğretmeni isterim.
ayrıca bildiğim kadarıyla, siz okul müdürü değilsiniz.
okul müdürü çözer bu sorunu.
alideniz2000' Alıntı:BT Formatör öğretmenlerine,
İl memler tarafından dayatılan maaş karşılığını doldurmak zorundasınız,
yalanınını mı savunuyorsunuz sayın @bilisimcih
alideniz2000' Alıntı:boş boş konuşuyorsunuz.bilisimcih' Alıntı:alideniz2000' Alıntı:BT Formatör öğretmenlerine,
İl memler tarafından dayatılan maaş karşılığını doldurmak zorundasınız,
yalanınını mı savunuyorsunuz sayın @bilisimcih
Şu durumda ben BİLİŞİM TEk öğretmeniysem,
Eğer sen de BT öğretmeniysen, değilsen amacın belli : yatmak + ekders
Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri şu kaos ortamında değil 15 saat maaş karşılığı, 25 saat te ders varsa bu der de Bilişim Teknolojileriyse o derse girmeli
BT dersine girerse ölmez bir BİLİŞİM TEK öğretmeni
Girmesse Norm fazlası olur, girmesse yer değiştiremez, girmesse dersi unutulur, girmesse dersinin önemsizliği kendi değersizliği kanıtlar
Sen bir BT öğretmeniysen kendi kendine en büyük iyiliğin derse girmek olur
Başka branşsan da söyleyecek sözüm yok, bol kazanç yatarak maas dilerim sana...
tekrar ediyorum.
BT Formatör Öğretmenliğinde istenen
MAAŞ KARŞILIĞINI doldurma şartı,
yalandır. hukuksuzdur.
.....
öğretmenlik meselesi ayrı bir konudur.
derleri istemek bambaşka bir konudur.
....
ki başlığa uygun konuşmuyorsunuz.
eribol' Alıntı:bilisimcih; öncelikle sen uçmuşsun onu belirteyim. Konu ile senin söylediklerinin uzaktan yakından alakası yok. Burada bir yönetmelik(veya yönerge her neyse) paylaşılmış ve durum analizi yapılmış. Sana göre formatörler eşşek gibi derslere girince dersin önemini mi anlayacaklar? Ne hikmetse ben de tam olarak tersini yaparak dersin öneminin artacağını düşünüyorum ama bu ayrı konu. Ben konuyla ilgili yazayım.
Beni 2 okula görevlendirdiler. Kendi okulumda 6 diğer okulda 6 saat dersim vardı. Diğer okulu istemedim ama tam olarak burada ki bir çok arkadaş gibi "ama sizin derdiniz yatmak" diyen biriyle tartıştım. Eğer benim yatmamı istemiyorsanız ve öğrencilerin bilişim dersini bu kadar umursuyorsanız BT sınıfına ve Bt dersine gerekli olan önemi gösterin deyince Fıss. O öyle tepden bakarak "yatıyorsun sen" demekle olmuyor.
Nihayetinde gidip araştırdım ve kendi okulumda ne kadar ders varsa o kadar bilişim dersine girip görevlendirme ile gittiğim okullarda ise sadece formatör olarak görevlendirildiğim için derse girme zorunluluğumun olmadığını söyledim. Bundan dolayı yatma derdimin olduğunu söyleyenler bana "bilişim dersi çok önemli. Siz var iken başka alandan birinin bu derse girmesi sizin vicdanınıza sığar mı?" dendi. Vicdandan bahseden adam Coğrafya öğretmeni. Bilişim öğretmeninin alanını işgal etmiş ama gelip bana bunu söyleyebiliyor. Ben de kendilerine "Bu kadar önem verdiğiniz bilişim dersinin her geçen yıl ders sayısını ben azaltmadım. Siz bilişimci değilsiniz ve bu kadar çok şeyi benden bekleyen sizin sayenizde bilişim öğretmenleri alımı artık yok. Siz gerekli önemi göstermeyip benden tüm fedakarlığı bekliyorsunuz. Yönetmeliğe göre beni okulda 10 saat tutmasını bilen sizler yönetmeliği getirince de vicdandan bahsediyorsunuz. Siz derslerimizi geri verin ve BT sınıflarını yenileyin ben de derslerime gireyim. Buyrun siz orada ben burada. Bunun dışında yönetmelik dışında benden daha fazlasını beklemeyin. Bu ben ve öğrencilerim arasında bir durumdur." dedim ve tam olarak burada paylaşılan yazıyı gösterdim. Şimdi keyfim yerinde.
Ha yatmaktan mı bahsediyorsunuz? Size "siz yatıyorsunuz" diyen mi var? Derslerinizi isteyin yeter. Susacaktır zaten.