Maaş Karşılığını Doldurma Şartı Yoktur

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mse
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü
formatörlük olsa problem yok ta.formatörlük olmayınca istediği gibi davranıyorlar.

zaten alan dışı derse girmek zorunda değilsiniz.. maaş karşılığınız dolmasa bile..

haklarını bilenlere şimdi soru bir okulda 33 saat matematik dersi varsa ve
2 matematik öğretmeni varsa ve
bunlardan biri Formatör Öğretmense bu kişiye kaç saat matematik dersi verilir.

Aylık karşılığı ders görevi
MADDE 5- (1) Kapsama dâhil örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevli;
a) Örgün ve yaygın eğitim kurumlarının müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları haftada 6 saat,
b) Okul öncesi ve sınıf öğretmenleri haftada 18 saat,
c) Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenleri haftada 15 saat,

ç) Atölye ve laboratuvar öğretmenleri haftada 20 saat,
ders okutmakla yükümlüdürler. Bu yükümlülük öncelikle alanlarında, alanlarında ders bulunmayanlara ise ihtiyaç hâlinde ve istekleri üzerine alanları dışında ders görevi verilmek suretiyle yerine getirilir.
Maaş karşılığı branş öğrt için 15 saattir, Sınıf öğrt için 18 saattir!!!

Bu arada formatörlük görevlendirmesi tayine engel değildir! Adı üstünde görevlendirme bu sebeple branş öğrt normunu o okulda tutması için
a) 6-31 saate kadar 1, norm verilir
Bölge dışı 6 ders norma yeterken, bölge normu kapsamında norm fazlası olmamak için garanti ders sayısı 21 dir!

Arkadaşlar en fazla maaş karşılığı diye dersinizi 4-5 saat olarak göstermeye kalırsanız bu seferde norm fazlası olarak tayin edileceksiniz!

Bu yazıya istinaden, şunu sormak istiyorum. Kendi okulumda 10 saat; görevlendirme gittiğim okulda da 5 saat dersim var. Diğer okula görevlendirmem, muhtemel formatör onayından sonra devam edecek mi? Yoksa kendi okulumda 10 saat girip, yazıya uygun bir şekilde kalan zamanımı Bilişim Tek. Formatör Öğretmeni mi olarak tamamlayacağım? Bilemedim şimdi.

Peki hocam görevlendirmesi devam ederken norm fazlası olarak tayin edilenler ne oluyor!!! Ortaya bir evraktan bir bölüm koyuyorsunuz, pekçok arkadaş sadece bu evrağa göre yorum yaparak sorun yaşayacak.
diğer evraklar(aylık,ekders, norm fazlası) eksik.

Tabiiki de aynı şeyden bahsediyoruz

yesimim2000' Alıntı:
Arkadaşlar en fazla maaş karşılığı diye dersinizi 4-5 saat olarak göstermeye kalırsanız bu seferde norm fazlası olarak tayin edileceksiniz!

ALLAH aşkına azcık dersinize sahip çıkın da formatör olup yatcam diye dersi takip etmeyi bırakmayın
Ders isteyin alın
Şimdiden 4. sınıflara dersimizi tanıtalım
gerekirse haftalık 25 saat ders girelim
gerekirse 15 saat
Bölece bu dersin ne kadar gerekli olduğu anlaşılırda belki zorunlu olur
Böylece norm oluşur
Ders secilirse merkeze gelinir, eş durumu olur
Ders bizim can damarımız yatmak için vazgecmeyin LÜTFEN

bilisimcih' Alıntı:
yesimim2000' Alıntı:

ALLAH aşkına azcık dersinize sahip çıkın da formatör olup yatcam diye dersi takip etmeyi bırakmayın
Ders isteyin alın
gerekirse 15 saat
Böylece norm oluşur
:alkis: :alkis: :alkis:

ist_koord' Alıntı:

15 saat formatör olana 18 saatte diğer öğretmene ders verilir..

ymanav' Alıntı:
Bu yazıya istinaden, şunu sormak istiyorum. Kendi okulumda 10 saat; görevlendirme gittiğim okulda da 5 saat dersim var. Diğer okula görevlendirmem, muhtemel formatör onayından sonra devam edecek mi? Yoksa kendi okulumda 10 saat girip, yazıya uygun bir şekilde kalan zamanımı Bilişim Tek. Formatör Öğretmeni mi olarak tamamlayacağım? Bilemedim şimdi.
2 görevlendirme aynı anda olmaz formatörlük başlayınca diğeri sona ere

yesimim2000' Alıntı:
Aylık karşılığı ders görevi
MADDE 5- (1) Kapsama dâhil örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevli;
a) Örgün ve yaygın eğitim kurumlarının müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları haftada 6 saat,
b) Okul öncesi ve sınıf öğretmenleri haftada 18 saat,
c) Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenleri haftada 15 saat,

ç) Atölye ve laboratuvar öğretmenleri haftada 20 saat,
ders okutmakla yükümlüdürler. Bu yükümlülük öncelikle alanlarında, alanlarında ders bulunmayanlara ise ihtiyaç hâlinde ve istekleri üzerine alanları dışında ders görevi verilmek suretiyle yerine getirilir.
Maaş karşılığı branş öğrt için 15 saattir, Sınıf öğrt için 18 saattir!!!

isteğiniz yoksa alan dışı derse girmeyebilirsiniz..

alideniz2000' Alıntı:
yesimim2000' Alıntı:
zaten herkes norm fazlası.
konumuz da bu değil.
BT formatörlüğü için maaş karşılığını dolduracak kadar derse girme yükümlülüğümüz yoktur.
benim anlattığımla sizin anlattığınız farklı şeyler.

Cehennemn dib... gir diyesim geliyor da demiyorum
15 saat ders mi beeee
15 saat derse girsen kalan 15 saat dinlensen yorulmassın bile
böle yaparak ipimizi çekiyorsunuz
Yatcan da ne olcak karpuz mu büyütcen
Derse gir de öğretmen olduğunu anla az

Yatmak için dersi sectirtmeyen, formatorum girmem derse diyenler var yaa, inşallah FORMATÖRLÜK kalkar da ekderssiz kalırsınz, 30 saat derse girip maaş karşılığı çalışırsınız, ya da yarın hepimizi memur yaparlar 8- 17 çalışıp ek derssiz maaşını alırsın da görürsün 15 saat derse girmem FORmatörlük te formatörlüğü

İnşallah başka branşsındır yatma meraklısı Formatör bozması girme derse falan at kendini damdan ne öğretmenlik sıfatını tasıyosun ki ders istemezmiş

Bakanlık merkez teşkilatında Bakan veya yetkili kıldığı makam, taşra teşkilatında ise Bakan veya valilik onayı ile ilgili mevzuatı uyarınca verilen görevleri yapmak üzere görevlendirilen yönetici ve öğretmenler ile Bakanlığa verilmiş bir görevi yürütmek üzere diğer kurumlarda Bakan onayı ile görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, Bakanlık merkez teşkilatındaki görevlendirmeler için 1 yıl, diğer görevlendirmeler için ise her altı ayda yeni bir onay alınmak ve fiilen görev yapmak kaydıyla, yarıyıl ve yaz tatilleri de dahil olmak üzere aylık karşılığı ders görevi ile görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders görevi bulunup bulunmadığına bakılmaksızın göreve başladıkları tarihten itibaren haftada 18 saat ek ders görevi yapmış sayılırlar ve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir. Alınacak onayda görevlendirilecek personelin adı, soyadı, unvanı, görevin mahiyeti ve görev süresi ile diğer hususlar açıkça belirtilir. Bu kapsamda ek ders ücretinden yararlanan personele ayrıca asli görevi için öngörülen ek ders ücreti ödenmez. Öğretmenlerin ilgili müfredatı kapsamında ders okutmak üzere diğer eğitim kurumlarında geçici olarak görevlendirilmeleri bu fıkra kapsamında değerlendirilmez."

Valilik görevlendirmeleri buna göre il memlerce hazırlanan çalışma esaslarına göre yapılır. Eğitek,TTKB ve yönetici ve öğretmenlerin ekders e ilişkin kararına göre hazırlanır. Varsa bu kararlara göre bir usülsüzlük tabiiki DAVA açarsınız

alideniz2000' Alıntı:
yesimim2000' Alıntı:
bilisimcih' Alıntı:
yesimim2000' Alıntı:

Ders isteyin alın
gerekirse 15 saat
Böylece norm oluşur
:alkis: :alkis: :alkis:
arkadaşım sizin amacınız nedir?
ben BT Formatör öğretmenlerinin maaş karşılığını doldurma zorunluluğu yoktur,
onu anlatmaya çalıyorum.
sizin amacınız nedir?

Bizim amacımız BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ dersinin geleceğini kurtarmak
Yatmak değil
Senin amacın nedir ?
Hangi branşsın sen
neden sıkıldın da yatcan ?

alideniz2000' Alıntı:
ist_koord' Alıntı:
formatöre kanunen en fazla 15 saat ders verilebilir.
ama bu kanunu en fazla diye zorlamaktır.
ben olsam, bilgisayar derslerini veririm bt öğretmene.(kaç saat olduğu önemli değil)
ders tamamlama ikinci matematik öğretmeni isterim.

ayrıca bildiğim kadarıyla, siz okul müdürü değilsiniz.
okul müdürü çözer bu sorunu.

Hocam öncelikle yazıda en fazla maaş karlığı derse girmesi sağlanır diyor yani okulda 33 saat ders varsa 15 saate Formatör Öğretmenin girmesini sağlayın ki bu adam dersten uzaklaşmasın denir.

ha ben okul müdürü değilim ve müdürler genelde 30 saat bir öğretmen 3 saat Formatör Öğretmen verirki bu tartışılır.
Buarada bir valiliğin yada il milli eğitimin kendi çözümlerini üretmesine içerleyip dava açmaya hazırlandığını gördüğüm siz,
okul müdürünün kendi çözümünü üretmesine nasıl sıcak yaklaştınız,
okul müdürlüğü çözüm ürtmen yeri midir, sizin söyleminizle genelgeleri uygulama yeri değil midir?

Buarad akonu garip mecralara gidiyor bu başlığa yazan arkadaşlara kolaylıklar diliyorum.

Ortalık biraz karıştı ama Yesimim ve Alideniz hocam cevaplar için teşekkür ederim.

Sizin yaptığınız yanlış bilgilendirmeyi önlemek doğru en fazla maaş karşılığı ama bir de norm sorunu var ve yeni düzenlemeden haberiniz var mı?

Bakanlık norm fazlalarını resen iliçi uzak yerleri geçtim ildışına atayacak!!!

Zorunlu hizmete tabi olanları zorunluya atayacak . (Sadece af sonrası atananlar etkilenecek)

PEKİ SİZ BUNU BİLİYOR MUSUNUZ???

Keşke bir de bu kadar olay yapmasaydınız formatörlük mevzuatında bulduğum açıkları da ben paylaşsaydım

(Not: 8. yılını bitiren, 6 yıl zorunlu hizmet yapan, norm fazlası da olmayan, idaresi ile arası da iyi olan keyfi yerinde bir öğretmen olarak işim gücüm yok tüm arkadaşlar için birşeyler yapmaya çalışıyorum
TEK AMACIM DA BU)

alideniz2000' Alıntı:
BT Formatör öğretmenlerine,
İl memler tarafından dayatılan maaş karşılığını doldurmak zorundasınız,
yalanınını mı savunuyorsunuz sayın @bilisimcih

Şu durumda ben BİLİŞİM TEk öğretmeniysem,
Eğer sen de BT öğretmeniysen, değilsen amacın belli : yatmak + ekders

Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri şu kaos ortamında değil 15 saat maaş karşılığı, 25 saat te ders varsa bu der de Bilişim Teknolojileriyse o derse girmeli

BT dersine girerse ölmez bir BİLİŞİM TEK öğretmeni

Girmesse Norm fazlası olur, girmesse yer değiştiremez, girmesse dersi unutulur, girmesse dersinin önemsizliği kendi değersizliği kanıtlar

Sen bir BT öğretmeniysen kendi kendine en büyük iyiliğin derse girmek olur
Başka branşsan da söyleyecek sözüm yok, bol kazanç yatarak maas dilerim sana...

alideniz2000' Alıntı:
bilisimcih' Alıntı:
alideniz2000' Alıntı:
BT Formatör öğretmenlerine,
İl memler tarafından dayatılan maaş karşılığını doldurmak zorundasınız,
yalanınını mı savunuyorsunuz sayın @bilisimcih

Şu durumda ben BİLİŞİM TEk öğretmeniysem,
Eğer sen de BT öğretmeniysen, değilsen amacın belli : yatmak + ekders

Bilişim Teknolojileri Öğretmenleri şu kaos ortamında değil 15 saat maaş karşılığı, 25 saat te ders varsa bu der de Bilişim Teknolojileriyse o derse girmeli

BT dersine girerse ölmez bir BİLİŞİM TEK öğretmeni

Girmesse Norm fazlası olur, girmesse yer değiştiremez, girmesse dersi unutulur, girmesse dersinin önemsizliği kendi değersizliği kanıtlar

Sen bir BT öğretmeniysen kendi kendine en büyük iyiliğin derse girmek olur
Başka branşsan da söyleyecek sözüm yok, bol kazanç yatarak maas dilerim sana...
boş boş konuşuyorsunuz.
tekrar ediyorum.
BT Formatör Öğretmenliğinde istenen
MAAŞ KARŞILIĞINI doldurma şartı,
yalandır. hukuksuzdur.

.....

öğretmenlik meselesi ayrı bir konudur.
derleri istemek bambaşka bir konudur.

....
ki başlığa uygun konuşmuyorsunuz.

Alanın neyse o alanda okulunda boş gecen ders varsa, o derslere 15 saate kadar girmek zorundasın. Senin bransında ders yoksa veremez tabi, bransında da en fazla da maaş karşılığı verir diye biliyorum.

AMA ne öğretmenlik ayrı bir konu, ne de ders istemek
Bilişim Teknolojileri öğretmenleri formatörlüğe güvenip, aynı parayı nasıl olsa alıyorum diye dersin secilmesini istemiyor.

DErs seçmeliya hani!!!!
Ders seçilmesse de norm olmuyor ya hani !!!!
Formatörlerde maaş karsılıgını doldurma zorunluluğum yok diye dersi istemiyorya hani!!!! (Örnek sen )

Bu konu tam olrak NORMLA ve DERSLE alakalı

Bilişim Teknolojileri Öğretmeniysen eğer, sen formatörden önce Bilişim Teknolojileri Öğretmenisin, senin asli görevin adın ünvanın o, formatörlükte maaş karşılığı girmezmiş, memur yapcaklar yakında hepimizi aynı maaşa 40 saat çalışcaz olan o olacak....

Ümid ediyorum ki yatma meraklısı başka bir branşsındır

Yoksa Formatör olan bit Bİlişim Öğretmeninin ders istememesi, her şey le alakalıdır!!

bilisimcih; öncelikle sen uçmuşsun onu belirteyim. Konu ile senin söylediklerinin uzaktan yakından alakası yok. Burada bir yönetmelik(veya yönerge her neyse) paylaşılmış ve durum analizi yapılmış. Sana göre formatörler eşşek gibi derslere girince dersin önemini mi anlayacaklar? Ne hikmetse ben de tam olarak tersini yaparak dersin öneminin artacağını düşünüyorum ama bu ayrı konu. Ben konuyla ilgili yazayım.

Beni 2 okula görevlendirdiler. Kendi okulumda 6 diğer okulda 6 saat dersim vardı. Diğer okulu istemedim ama tam olarak burada ki bir çok arkadaş gibi "ama sizin derdiniz yatmak" diyen biriyle tartıştım. Eğer benim yatmamı istemiyorsanız ve öğrencilerin bilişim dersini bu kadar umursuyorsanız BT sınıfına ve Bt dersine gerekli olan önemi gösterin deyince Fıss. O öyle tepden bakarak "yatıyorsun sen" demekle olmuyor.

Nihayetinde gidip araştırdım ve kendi okulumda ne kadar ders varsa o kadar bilişim dersine girip görevlendirme ile gittiğim okullarda ise sadece formatör olarak görevlendirildiğim için derse girme zorunluluğumun olmadığını söyledim. Bundan dolayı yatma derdimin olduğunu söyleyenler bana "bilişim dersi çok önemli. Siz var iken başka alandan birinin bu derse girmesi sizin vicdanınıza sığar mı?" dendi. Vicdandan bahseden adam Coğrafya öğretmeni. Bilişim öğretmeninin alanını işgal etmiş ama gelip bana bunu söyleyebiliyor. Ben de kendilerine "Bu kadar önem verdiğiniz bilişim dersinin her geçen yıl ders sayısını ben azaltmadım. Siz bilişimci değilsiniz ve bu kadar çok şeyi benden bekleyen sizin sayenizde bilişim öğretmenleri alımı artık yok. Siz gerekli önemi göstermeyip benden tüm fedakarlığı bekliyorsunuz. Yönetmeliğe göre beni okulda 10 saat tutmasını bilen sizler yönetmeliği getirince de vicdandan bahsediyorsunuz. Siz derslerimizi geri verin ve BT sınıflarını yenileyin ben de derslerime gireyim. Buyrun siz orada ben burada. Bunun dışında yönetmelik dışında benden daha fazlasını beklemeyin. Bu ben ve öğrencilerim arasında bir durumdur." dedim ve tam olarak burada paylaşılan yazıyı gösterdim. Şimdi keyfim yerinde.

Ha yatmaktan mı bahsediyorsunuz? Size "siz yatıyorsunuz" diyen mi var? Derslerinizi isteyin yeter. Susacaktır zaten.

eribol' Alıntı:
bilisimcih; öncelikle sen uçmuşsun onu belirteyim. Konu ile senin söylediklerinin uzaktan yakından alakası yok. Burada bir yönetmelik(veya yönerge her neyse) paylaşılmış ve durum analizi yapılmış. Sana göre formatörler eşşek gibi derslere girince dersin önemini mi anlayacaklar? Ne hikmetse ben de tam olarak tersini yaparak dersin öneminin artacağını düşünüyorum ama bu ayrı konu. Ben konuyla ilgili yazayım.

Beni 2 okula görevlendirdiler. Kendi okulumda 6 diğer okulda 6 saat dersim vardı. Diğer okulu istemedim ama tam olarak burada ki bir çok arkadaş gibi "ama sizin derdiniz yatmak" diyen biriyle tartıştım. Eğer benim yatmamı istemiyorsanız ve öğrencilerin bilişim dersini bu kadar umursuyorsanız BT sınıfına ve Bt dersine gerekli olan önemi gösterin deyince Fıss. O öyle tepden bakarak "yatıyorsun sen" demekle olmuyor.

Nihayetinde gidip araştırdım ve kendi okulumda ne kadar ders varsa o kadar bilişim dersine girip görevlendirme ile gittiğim okullarda ise sadece formatör olarak görevlendirildiğim için derse girme zorunluluğumun olmadığını söyledim. Bundan dolayı yatma derdimin olduğunu söyleyenler bana "bilişim dersi çok önemli. Siz var iken başka alandan birinin bu derse girmesi sizin vicdanınıza sığar mı?" dendi. Vicdandan bahseden adam Coğrafya öğretmeni. Bilişim öğretmeninin alanını işgal etmiş ama gelip bana bunu söyleyebiliyor. Ben de kendilerine "Bu kadar önem verdiğiniz bilişim dersinin her geçen yıl ders sayısını ben azaltmadım. Siz bilişimci değilsiniz ve bu kadar çok şeyi benden bekleyen sizin sayenizde bilişim öğretmenleri alımı artık yok. Siz gerekli önemi göstermeyip benden tüm fedakarlığı bekliyorsunuz. Yönetmeliğe göre beni okulda 10 saat tutmasını bilen sizler yönetmeliği getirince de vicdandan bahsediyorsunuz. Siz derslerimizi geri verin ve BT sınıflarını yenileyin ben de derslerime gireyim. Buyrun siz orada ben burada. Bunun dışında yönetmelik dışında benden daha fazlasını beklemeyin. Bu ben ve öğrencilerim arasında bir durumdur." dedim ve tam olarak burada paylaşılan yazıyı gösterdim. Şimdi keyfim yerinde.

Ha yatmaktan mı bahsediyorsunuz? Size "siz yatıyorsunuz" diyen mi var? Derslerinizi isteyin yeter. Susacaktır zaten.

Anlatamıyorum galiba,

arkadaşlarımızın çoğu , 15 saat derse girip maaş karşılığı çalışmayı göze alamıyor,
gidiyor ek ders alayım bari diye formatör oluyor,
sonra garip bir şekilde nasıl olsa ek dersimi de alıyorum neden fazla derse girip yorulayım diye,
dersimizi Bilişim Teknolojileri dersini istemiyor,
Niye istemiyor maaş karşılığını bile doldurmama gerek yok benim 0 saat derse girsem de olur diye,
Ders seçilmesini takip etmediğimizde Norm olmuyor
Hiç bişey olmuyor

Kendi kendimize bu salak formatörlük yüzünden kendi dersimizi unutturuyoruz
Formatör olsak da eğer bize okulumuzda Bilişim Teknoloji dersi veriyorlarsa o dersleri alıp girmeliyiz, 15 saat ti girmesem de olurdu demememliyiz,

Böylece norm oluşur, böylece bu ders hep var olur,

bence bu konu tam olarak burayla alakalı , ANLAMAK İSTEMİYORSUNUZ

Geri