Maaş karşılığını doldurmadan koordinatörlük alabilir miyim ?

Kodla Büyü

agamuratcelebi

Seçkin Üye
Seçkin Üye
arkadaşlar bizim okulda 10 ve 11. sınıflar birer şube tek öğretmen giriyoruz. iki öğretmen dersleri paylaştık biri 16 saat ders + 6 saat + 12 saat koordinatörlük diğeri ise 22 saat ders + 12 saat koordinatörlük alıyor. şimdi sorum şu 16 saat giren öğretmen koordinatörlük alması için ilk önce maaş karşılığını doldurması mı gerekir yoksa 16 saat girse bir problem olur mu ?

koordinatörlük alması için ilk önce maaş karşılığını doldurması Gerekmez Hocam. Koordinatorluk işi Maaş karsılıgından sayılmaz

darkprog' Alıntı:
koordinatörlük alması için ilk önce maaş karşılığını doldurması Gerekmez Hocam. Koordinatorluk işi Maaş karsılıgından sayılmaz

normalde sayılmaz, fakat maaş dolmadan tam ücret almak da ne kadar mantıklı....

Koordinatörlük ek ders karşılığı yapılan bir görevdir bu nedenle maaş karşılığına sayılması mantıksız olurdu.
MEB'in bu konuda yayınladığı ek derslerle ilgili tereddüt edilen hususlara dair bir genelgesinde koordinatörlük ücreti için maaş karşılığının doldurulmasına gerek olmadığı yazıyordu.

http://mevzuat.meb.gov.tr/html/23555_0.html

bakınız 3. bölüm (Ek Ders Görevinden Sayılan Haller) madde 15

Hocam ayrıca ders dağılımı 16 - 22 şeklinde olmaması lazım. Dengeli dağıtılır maaş karşılığı doldurulana kadar. Yani yapılabiliyosa 19-19 olmuyosa 18-20 yapılmalıdır. Çünkü bir kişi maaş karşılığı doldurmadan diğeri ekders alamaz. Devleti zarara uğratmak söz konusu

Hocam şu şekilde yapılabilir. benim kanaatimce ...
eğer 20 saat derse girerek 16 saat işletme alıyorsan, bu normaldir, çalışma ve sarfedilen emek var çünkü.
eğer 15 saat derse girmiş ve 16 saat koordinatörlük alacaksan bu işte yanlış durumdur. zaten 16 saa tavan ücrettir.
eğer 15 saat derse girmişsen okulun senin bu eksikliğini göz önüne alarak sana 16 saat işletme yerine 10 saat işletme vermesi uygundur.
(10 saat veya da 16 saat olması zümre kararı müdürün takdiridir.)
bilmem anlatabildim mi_?

Hocam bir de 6 saat ilave etmişsin bu atelye şefliğinden mi geliyor? Eğer öyleyse diğerine de dal şefliğinden 10 saat gelebilir. :idea:

onu biliyorum da daha yeni yazdık şeflik yazılarını o yüzden 6 saat ten hesaplıyorum hocamız dal şefi şuan

Geri