Maaş :)

Kodla Büyü

dj_alper

Seçkin Üye
Seçkin Üye
Yüksek lisans yapınca maaşa ne kadar etkisi oluyor? Yaşamış arkadaş muhakkak vardır :) Benim duyumlarım hep muallak.

denizlerb' Alıntı:
maaşa katkısı yok (uzmanlık verilirse 120 TL kadar artar). ekderse %5 ekleniyor.
:+1:
Ayrıca YL yaparsanız, 1 kademe artı alırsınız. Yani 9/2 iken 9/3 olursunuz. Doktora da 1 derece alırsınız. Yani 9/2 iken 8/2 olursunuz.

Eşimle aynı gün göreve başladık, ben yüksek lisans yaptım. 1 kademe fazlayım, 1 kademeye 1 lira. Maaşım eşimden 1 lira fazla. Eeee erkek, kadından fazla kazanmalı :D

biltek2007' Alıntı:
denizlerb' Alıntı:
maaşa katkısı yok (uzmanlık verilirse 120 TL kadar artar). ekderse %5 ekleniyor.
Ayrıca YL yaparsanız, 1 kademe artı alırsınız. Yani 9/2 iken 9/3 olursunuz. Doktora da 1 derece alırsınız. Yani 9/2 iken 8/2 olursunuz.
yüksek lisans mezuniyetinden bir kademe alan kişi doktora bitirince iki kademe ilerlemesi alır hocam direkt 1 derece almaz. 657 böyle diyor :) Yüksek lisansın kademesini almamış ise 1 derece ilerler.

okanformula' Alıntı:
Eşimle aynı gün göreve başladık, ben yüksek lisans yaptım. 1 kademe fazlayım, 1 kademeye 1 lira. Maaşım eşimden 1 lira fazla. Eeee erkek, kadından fazla kazanmalı :D
:))

Uzmanlık dedikleri şey ne kadar saçma bir sistem. Benim ne kadar iyi bir bilgisayar öğretmeni olduğum tarih, türkçe vs. bilgimle ölçülüyor. Herkese kendi branşından sınav yapılmalı.

omd' Alıntı:
biltek2007' Alıntı:
denizlerb' Alıntı:
yüksek lisans mezuniyetinden bir kademe alan kişi doktora bitirince iki kademe ilerlemesi alır hocam direkt 1 derece almaz. 657 böyle diyor :) Yüksek lisansın kademesini almamış ise 1 derece ilerler.
e ben ne diye doktora yapacağım diye uğraşıyorum ama ya!!! oynamıyorum ben

biltek2007' Alıntı:
e ben ne diye doktora yapacağım diye uğraşıyorum ama ya!!! oynamıyorum ben
2 kademe verir :) fiilen girdiğiniz ekderslere yaklaşık 5-10 kuruş arası zam yapar :D Yeterince sabırlıysanız da mahkeme kapılarında iyice süründürdükten sonra başöğretmen olursunuz. Aylık 200 lira gibi bir artısı var :)

:puhaha: süper, şimdi % 5 aliyorum diye arkadaşlar Alese girdiler. Tezsiz yapacaklar. :)
eh üç beş kuruş değerli oluyor bizim camiada

Sadece 1 kademe geliyor. Aynı derece içinde onun da etkisi yok gibi. YL bitince 7/2 den 7/3 olmuştum. Maaşım 40 kuruş kadar düşmüştü. Eylülde normal terfim gelip 7/3 ten 6/1 olunca baktım 18 TL artmış. Kademe terfisinde değişiklik olmuyor da , derece terfinizin bir yıl öne çekilmesine dolayısı ile 18-20 TL maaşın artmasına yarıyor.

:) buradan anlaşılıyor ki "Yüksek Lisans" ile hiç uğraşmaya gerek yok.Biz oturup rahat rahat romanlarımızı okuyalım :)

okanformula' Alıntı:
:puhaha:

Geri