maaşlarımızda bu ay itibariyle gizli kesinti yapılacak :(

Kodla Büyü

wake__up

Seçkin Üye
Seçkin Üye
değerli arkadaşlar bu ay ki maaşım bordroma baktığımda geçen aydan düşük çıkınca nedenini araştırdım sanırım kaynağı bu. aşağıdaki haber internetten alıntıdır. tam olarak doğrumu bilemiyorum fakat maaşlarımızda kesinti olacağı kesin.....

BAKANLAR KURULUNUN ATTIĞI BU GOL,
TOPLU SÖZLEŞMEYİ ZAFER (!) SAYANLARA İTHAF OLUNUR !

Az önce Resmi Gazete'den çıkardığım Bakanlar Kurulu Kararına göre;

Biz öğretmenlerinde dahil olduğu grupta yapılan emekli keseneğindeki oran %40'tan , % 55'e çıkarılmıştır.

Yine az da olsa bizi ilgilendiren 2200 ek gösterge grubundan kesilen oranda %70'den , %85'e çıkarılmıştır.

Kısaca açıklamak gerekirse,
Hükümet , 1 Eylül 2015'ten itibâren,
yapılan emekli kesintilerine %15'lik gizli bir zam yaptığı için,
15 Eylül maaşı milât olmak üzere
Aynı oranda bundan sonraki bütün maaşlarda DÜŞME yaşanacaktır.

Hükümetin yapmış olduğu bu GİZLİDEN maaş düşümünü siz kamu çalışanlarının dikkatine sunarken,

Buradan 5 Yıldır,
YETKİLİ fakat ETKİSİZ sendikayı bir an önce ortak tepki koymaya davet ediyorum.

Tabi o cesaretleri varsa ve yürekleri de yetiyorsa...
Ömer Volkan Çiçek

Ekli dosyalar

• belge.jpg
    belge.jpg
    76.4 KB · Görüntüleme: 703
eşimin 2350 tl olan ağustos maaşı bu ay 2260 tl ye düşmüş, ben de neden bu kadar fark var acaba diye düşünüyordum, sebep anlaşıldı

Askerden geldim 9/2 yim haziran temmuz agustos maasi aldim. Vergi dilimi ihtimalim yok 2323 yatti agustosta ama eylul daha cikmamis ozaman belli olur

akoluacik' Alıntı:
Askerden geldim 9/2 yim haziran temmuz agustos maasi aldim. Vergi dilimi ihtimalim yok 2323 yatti agustosta ama eylul daha cikmamis ozaman belli olur
Hocam unutmazsanız iyi olur.Gerçi yakında kokusu çıkar bu işin.Çünkü Tüm memurları ilgilendiriyor gibi.

Bu arada;
Yine az da olsa bizi ilgilendiren 2200 ek gösterge grubundan kesilen oranda %70'den , %85'e çıkarılmıştır.
Ama biz öğretmenler 3000 ek göstergeden maaş alıyorduk yanılmıyorsam.

Ama yüksek ihtimal;
Böyle bir durum değildir.Bekleyelim görelim.Heyecan yok.RELAX.

akoluacik' Alıntı:
2323.50 yatcakmış

Re: Ynt: maaşlarımızda bu ay itibariyle gizli kesinti yapılacak

akoluacik' Alıntı:
akoluacik' Alıntı:
2323.50 yatcakmış
Düştümü şimdi
Durum ne?

KBS açılmışmı?

benim maaş 8 lira azalmış. vergi dilimine tam olarak girmiştim. ekstra bir kesinti yani.

bilisim-tef' Alıntı:
benim maaş 8 lira azalmış. vergi dilimine tam olarak girmiştim. ekstra bir kesinti yani.
Vergi diliminden 80 tl ile kurtulursun

E devlet üzerinden baktım şimdi. Ağustos ayı maaşından 15 tl eksik görünüyor Eylül maaşı

Ayın 14. de ortaya çıktı.Tepki olmasın diye önceden duyurulmadı tabiki:

Kaynak; Memurlar.net

http://www.memurlar.net/haber/536555/

◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆ALINTI◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆
2008 öncesinde Emekli Sandığına tabi olan tüm kamu çalışanlarının 15 Eylül net maaşları, bu aydan itibaren küçük bir miktar düşecektir.

Bilindiği üzere, toplu sözleşmede alınan karar gereğince, emeklilik maaşları 100 lira civarında artırılmıştır. Ayrıca, Bakanlar Kurulu 27 Ağustos'ta aldığı kararla, bu düzenlemenin 1 Eylül 2015'te yürürlüğe girmesini kararlaştırmıştır. Düzenleme, 15 Eylül itibariyle emekli olan ve olacak herkesi kapsamaktadır.
Sadece 2008 öncesi başlayanlardan emekliliğe esas kesinti artırımı yapılmış.
◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆◆
Kısacası emekliye yapılan 100 tl zammı biz çalışanların kesintilerini artırarak yapmışlar. 2015 toplu sözleşmesindeki ayrıntılardaki bu başarı, imza sahibi yetkili sendikamıza aittir.
Yılbaşında elimize geçecek olan zammı alamadan, % 2 si emekli sandığına kesildi.

Benimde kurusuna kadar ayni.
2008 oncesi ogretmen olanlarda oynama var sanirim. 2008 oncesi sonrasi maas farkliligi ayri bi sacmalik ya zaten neyse..

OZOGUL' Alıntı:
E devlet üzerinden baktım şimdi. Ağustos ayı maaşından 15 tl eksik görünüyor Eylül maaşı

Ayni durumdayiz hocam. 15 tl eksik Agustosa gore.

16 lira eksik yatmış. e- bordrada emekli keseneği bölümünde fark ediliyor. Bir sorum olacak. Derece ilerlemesi yapılmış olmasına rağmen maaşa yansımamış. Sonraki aylarda mı yansır acaba? 3. dereceye indim 30 tl gibi bir fark yatması gerekiyor.

2007 ağustosta göreve başladım 6 / 2 yim ağustos maaşım 2510 tl eylül maaşım 2399 tl anormal değilmi sizcede

sevdiceğim' Alıntı:
2007 ağustosta göreve başladım 6 / 2 yim ağustos maaşım 2510 tl eylül maaşım 2399 tl anormal değilmi sizcede
sıkıntı var gibi gözüküyor hocam vergi dilimi en fazla 60 küsür tl farkediyor..

Geri