Mac önerileriniz?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ftsz63
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

ftsz63

Süper Üye
Süper Üye
Seçkin Üye
apple a geçmeyi düşünüyorum modellere çok hakim değilim. imac mac mini kullananlardan yorum alabilirmiyim?

Sn. Hocam fotoğraf ve grafik işleri ile ilgileniyorsun.. Bende İmac var. Şu an daha mobil anlamda olduğum için İmac'i satmak istiyorum. 2011 mid bir İmac 2012 Eylül de sıfır bir şekilde aldım. Satmayı düşünüyorum . İ3 işlemci 512 ekran kartı 4 GB ram 500 GB harddisk ama değerlendirir iken bu değerleri normal pc ile karşılaştırma.. Varsa aklında değerlendiririz.. İyi çalışmalar..

Macbook pro modellerini tavsiye ederim.
Sifir mi alacaksiniz ikinci el mi
13 inc mi 15 inc mi
Bir de butce onemli tabi
Bunlari soylerseniz daha faydali olabilirim.

15 inc retina kullaniyorum ikinci el aldim ve cok memnunum . ikinci el dusunurseniz aldigim yerden yardimci olabilirim. Bulundugum okulda benden sonr 3 kisiye daha mac aldik. Herkes cok memnun ;)

BesSTy' Alıntı:
Sn. Hocam fotoğraf ve grafik işleri ile ilgileniyorsun.. Bende İmac var. Şu an daha mobil anlamda olduğum için İmac'i satmak istiyorum. 2011 mid bir İmac 2012 Eylül de sıfır bir şekilde aldım. Satmayı düşünüyorum . İ3 işlemci 512 ekran kartı 4 GB ram 500 GB harddisk ama değerlendirir iken bu değerleri normal pc ile karşılaştırma.. Varsa aklında değerlendiririz.. İyi çalışmalar..
hocam görüşelim fiyat ne istiyorsunuz?

uysal_rockci' Alıntı:
Macbook pro modellerini tavsiye ederim.
Sifir mi alacaksiniz ikinci el mi
13 inc mi 15 inc mi
Bir de butce onemli tabi
Bunlari soylerseniz daha faydali olabilirim.

15 inc retina kullaniyorum ikinci el aldim ve cok memnunum . ikinci el dusunurseniz aldigim yerden yardimci olabilirim. Bulundugum okulda benden sonr 3 kisiye daha mac aldik. Herkes cok memnun ;)

olabilir hocam 2.el düşünüyorum nekadara aldınız 15 inc idealdir

15 inç düşünüyorsanız iki modeli var aktif olarak satılan
retinalı ve retinasız
elimden bir kaç farklı cihaz geçti elimden en son retinalı 15 de karar kıldım :)
özelliklerini ve fiyatlarını yazayım kafanızda bir fikir oluşur.

13 inç
i7
8 gb ram
128 gb SSD
750 gb HDD
512 mb ekran kartı
retinasız
2000 TL

15 inç
i7 ( çift çekirdekti galiba )
8 gb ram
128 gb SSD
512 mb ekran kartı
2100 TL

15 inç
i7 4 çekirdek
8 gb ram + 8 daha takacaktık cihaz değiştirdik :D
128 SSD
512mb ekran kartı
2350 TL

15 inç
i7
16 gb ram
500 gb flash depolama
1 gb GeForce ekran kartı
retina ekran
4300 TL

en son cihazım , şu an bunu kullanıyorum ;
i7
16 gb ram
GeForce gt 750M 2 gb ekran kartı
intel iris pro 1536 mb ekran kartı
500 gb flash depolama
retina ekran
yaklaşık 4900 TL ye geldi

benim aldığım ve arkadaşlarımın aldığı cihazlar bu şekilde. Bazıları Türkçe Q bazıları ingilizce klavyeydi.
burda kullanım amacı önemli, ben video montaj , fotoğraf işleme ile uğraşıyorum o yüzden retinalı modellerden aldım. aşırı derecede memnunum.
eğer bu tarz bir işlemleriniz olacaksa retinalı olanlardan tavsiye ederim. retinalı modellerin sabit diskleri de farklı SSD olarak değil de Flash depolama olarak geçiyor . şu an kullandığım cihazda aynı anda win 7 ve win 10 çalıştırıp işlem yapıyorum sadece win 10 kurulu normal pc den daha hızlı çalışıyor. sanal pc ye ( parallels desktop) windows kurulumu yapmaya başladım 3 dakikada masaüstüne geldi.

Günlük normal kullanım için ise retinasız olanlardan tavsiye edebilirim.

Windowsu sadece ATAK için açıyorum geri kalan işlemlerin hepsi için mac :)

bütçeniz veya istediğiniz özellikleri yazarsanız ona göre fiyat sordururum isterseniz.

iddia kuponu için maç soruyosunuz zannettim bi an başlığı görünce hocam.. :puhaha: :puhaha: :puhaha:

Geri