Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliği'nin 99.maddesine göre yapılmış şök'ü olan var mıdır Saygılar.
Kod:
Sınıf/şube öğretmenler kurulu
Madde 99- Sınıf/şube öğretmenler kurulu, aynı sınıf/şubede ders okutan öğretmen, eğitici personel ve sınıf rehber öğretmeninden oluşur. Kurulun başkanı, o sınıftan sorumlu müdür yardımcısıdır. Müdür, gerekli gördüğü durumlarda kurula başkanlık eder.
Kurul, olağan toplantılarının ilk ikisini öğretmenler kurulu toplantılarından sonra, sonuncusunu öğretmenler kurulu toplantısından önce yapar. Gerektiğinde müdürün çağrısı ile de toplanır.
Kurul toplantıları, öğretim yılı başında yapılacak bir çalışma programına göre yürütülür. Kararlar oy çokluğu ile alınır ve müdürün onayı ile uygulanır. Kurul toplantıları ders saatleri dışında yapılır.
Sınıf/şube öğretmenler kurulunda;
a) Öğrencilerin başarı durumlarının incelenmesi ve başarıyı artırıcı önlemlerin alınması,
b) Derslerin, öğretim programları ile uyumlu olarak yürütülmesi,
c) Eğitim kaynakları ile atölye, lâboratuvar ve diğer birimlerden nasıl yararlanılacağının plânlanması,
d) Çevreden yararlanma ve iş birliğinin sağlanması,
e) Üretim etkinliklerinin eğitim-öğretimi destekleyecek şekilde plânlanması,
f) Öğrenci ödev ve projeleri ile sınavların plânlaması,
g) İnceleme gezileri, beden eğitimi, spor ve izcilik etkinlikleri, halk oyunları ve benzeri sosyal etkinliklerin düzenlenmesi,
h) Kurumu tanıtıcı etkinliklerde bulunulması,
ı) Yıllık ve günlük plânlarda birlik ve beraberliğin sağlanması,
i) Meslekî ve teknik eğitim programlarına devam edenlerin başarı durumlarına göre mesleğe, iş hayatına ve yüksek öğrenime yönlendirilmeleri,
j) Bir önceki toplantıda alınan kararların değerlendirilmesi,
k) Müdürün gerekli gördüğü diğer konular görüşülür.