MADEM FORMATÖR DEĞİLİM, SİZ BAŞINIZIN ÇARESİNE BAKIN!

Kodla Büyü

botebocuu

Aktif Üye
K.maraş'ta çalışıyorum arkadaşlar, bilindiği üzere formatörlük hakkında hiçbir bilgi yok. Şu an lütfen formatörlüktü ders zorunlu olsunduyu tartışmayalım, onları çok tartıştık. Neyse müdür seçmeli bilişim seçecez demişti seçilmemiş, toplam da 8 saat ders var. Bu arada seçmelilerden birisi ing. ona giren de tetacı. Her neyse ordan oraya çağırıyorlar şunda ses yok şu bilgisayar açılmıyor. Valla hocam ben formatör değilim, ilçe meme bildirin ben ders saatlerimi başka okuldan tamamlamak istiyorum.(Çünkü akıllarınca tamamlanmayan ders saatlerinde bilişimcileri yine formatör gibi kullanacaklar, paşa paşa giderim başka okula) Ayrıca hocası olmayan dersi seçmeli almışsınız, bakanın da bu konuda konuşması vardı öğretmen var labaratuar var bilişim dersi seçseydiniz. Millet ekders için seçmeliyi istiyor, biz ders saatimizi tamamlayamıyoruz, dedim. Sesleri kesildi. Maraş memi aradım talep olursa formatörlük yapacaz diyor, eğer benim kadar yürekli bilişimciler çıkarsa bütün müdürler mecbur formatör eksikliğini mem e bildirecektir. Siz bize muhtaçsınız, maaş karşılığı alır derse girer çıkarım. Bayan halinle o kasaya eğil şu kabloya dolan tozun pisliğin içinde miadı dolmuş bilgisayarları adam et, yeter yani. Allah kimseyi bilişimci etmesin.

Sağolsun benim müdür arkamda duruyor ilmem 27sinde dilekçemi alıp formatör yapacaklarını belirttiler. Eğer bu yılda başvurum ıvır zıvır nedenlerle olmazsa (biz temmuzda almıştık bahanesi, 13 bilgisayar var yapamayız bahanesi, norm fazlasısın olmaz bahanesi) idareye hiç bir bilgisayar işine bakmayacağımı belirttim. Tutanak tutacağım onlarda milli eğitime bildirecekler...

s_kajmeran' Alıntı:
Sağolsun benim müdür arkamda duruyor ilmem 27sinde dilekçemi alıp formatör yapacaklarını belirttiler. Eğer bu yılda başvurum ıvır zıvır nedenlerle olmazsa (biz temmuzda almıştık bahanesi, 13 bilgisayar var yapamayız bahanesi, norm fazlasısın olmaz bahanesi) idareye hiç bir bilgisayar işine bakmayacağımı belirttim. Tutanak tutacağım onlarda milli eğitime bildirecekler...
hangi ildesin hocam, maraşta zorunlu formatörlük oluyor birkaç yıldır. Bilişimci yoksa başka branşları formatör yapıyorlar adam ekdersini alıyor okulda durmuyor üstüne üstlük de ben bilmiyorum diyip hiçbir bilgisayar işi yapmıyor :) Yani ilde yapılıyorsa herkese yapılıyor, hangi il norm fazlası bilgisayar az diyor ki. Bunu kim diyor, idaren uydurmuş bence.

0 saat dersim var açık ve net şekilde hoparlörün sesini bile açmayı BİLMİYORUM haberiniz olsun dedim. bugün resmen rezillerdi ama tek bör söz bile söyleyemediler bakalım yarın nasıl olacak :((

botebocuu' Alıntı:
s_kajmeran' Alıntı:
hangi ildesin hocam, maraşta zorunlu formatörlük oluyor birkaç yıldır. Bilişimci yoksa başka branşları formatör yapıyorlar adam ekdersini alıyor okulda durmuyor üstüne üstlük de ben bilmiyorum diyip hiçbir bilgisayar işi yapmıyor :) Yani ilde yapılıyorsa herkese yapılıyor, hangi il norm fazlası bilgisayar az diyor ki. Bunu kim diyor, idaren uydurmuş bence.
Yok hocam yanımda konuşuldu idareden yana sıkıntım yok; ben de konuştum aynı muhabbetler 2 yıl sürdü. Bu yıl bakalım ne olacak bekliyorum...

ysahin' Alıntı:
0 saat dersim var açık ve net şekilde hoparlörün sesini bile açmayı BİLMİYORUM haberiniz olsun dedim. bugün resmen rezillerdi ama tek bör söz bile söyleyemediler bakalım yarın nasıl olacak :((
iyi yapmışsın en azından söyleyelim de bizim ne kadar gererksiz bir branş olduğumuzu unutmasınlar, okulunda ders saatini tamamlayaman hocalarım görevlendirme isteyin kesinlikle. Uzak da olsa kafanız rahat olur, diğer türlü sizi "senin ders yok seni idare ediyorum" ayağıyla hem her gün tutarlar hem de formatörlerin işini yaptırırlar.

botebocuu' Alıntı:
K.maraş'ta çalışıyorum arkadaşlar, bilindiği üzere formatörlük hakkında hiçbir bilgi yok. Şu an lütfen formatörlüktü ders zorunlu olsunduyu tartışmayalım, onları çok tartıştık. Neyse müdür seçmeli bilişim seçecez demişti seçilmemiş, toplam da 8 saat ders var. Bu arada seçmelilerden birisi ing. ona giren de tetacı. Her neyse ordan oraya çağırıyorlar şunda ses yok şu bilgisayar açılmıyor. Valla hocam ben formatör değilim, ilçe meme bildirin ben ders saatlerimi başka okuldan tamamlamak istiyorum.(Çünkü akıllarınca tamamlanmayan ders saatlerinde bilişimcileri yine formatör gibi kullanacaklar, paşa paşa giderim başka okula) Ayrıca hocası olmayan dersi seçmeli almışsınız, bakanın da bu konuda konuşması vardı öğretmen var labaratuar var bilişim dersi seçseydiniz. Millet ekders için seçmeliyi istiyor, biz ders saatimizi tamamlayamıyoruz, dedim. Sesleri kesildi. Maraş memi aradım talep olursa formatörlük yapacaz diyor, eğer benim kadar yürekli bilişimciler çıkarsa bütün müdürler mecbur formatör eksikliğini mem e bildirecektir. Siz bize muhtaçsınız, maaş karşılığı alır derse girer çıkarım. Bayan halinle o kasaya eğil şu kabloya dolan tozun pisliğin içinde miadı dolmuş bilgisayarları adam et, yeter yani. Allah kimseyi bilişimci etmesin.

maşallah hocam bayan halinle mangal gibi yüreğin erkek bilişimcilere "örnek" olsun..

Ben de tebrik ediyorum haklarını arayan meslektaşlarımı. Keşke herkes böyle tepkisini verebilse...

walla bende aynı şeyi dedim müdüre bana 9 saat bilişim yani bütün sınıfları ve türkçe dersi vermişler 15 saat dolduracam derse girip çıkıcam yani ama bana förmatörde olabilirsin dedi bakalım bekliyorum eğer araba borcum olmasaydı hiç formatörlük saçmalığını kabul etmezdim bayan halimle

cemreerva' Alıntı:
walla bende aynı şeyi dedim müdüre bana 9 saat bilişim yani bütün sınıfları ve türkçe dersi vermişler 15 saat dolduracam derse girip çıkıcam yani ama bana förmatörde olabilirsin dedi bakalım bekliyorum eğer araba borcum olmasaydı hiç formatörlük saçmalığını kabul etmezdim bayan halimle

alan dışı derse girmek zorunda da değilsiniz. bknz. ek ders yönetmeliği..

hocam ek ders yönetmeliğine göre ek ders görevleri verilir. ve bu yönetmelikte alan dışı derslerin istek ve ihtiyaç halinde verildiği söylenir. yani sizin durumunuz için söyleyim. türkçe dersi verilmesi ihtiyacı olacak ve bu ihtiyacı giderecek öğretmeninde istekli olması gerekiyor. yani siz maaş karşılığınızı doldurmak için bile olsa alan dışı derse girmek zorunda değilsiniz. ancak alanınızda eğer ihtiyaç varsa diğer okullarada ek ders görevi vererek oralara görevlendirilebilirsiniz. yani siz 9 saat bilgisayar dersini verdiniz. türkçeyi vermek istemediniz. ilde yada ilçede sizin eğitim bölgeniz içerisinde bir okulda olaki bilgisayar öğretmenine ihtiyaç varsa öyle size görev verirler. ancak bu yıl bilgisayar öğretmenine ihtiyaç yok.. yani sizi %95 başka bir okulada gönderecekleri ders yoktur eğitim bölgenizde. bu sebeple size verilen türkçe derslerini kabul etmemeniz sizi daha az yıpratır. bırakın o türkçe dersine türkçe alanından başka bir öğretmeni görevli göndersinler.

ek ders yönetmeliğini açın istek ve ihtiyaç kelimelerini arayın bahsettiğim maddeyi bulursunuz. bu maddeyide referans göstererek türkçe dersini vermeye isteğiniz olmadığını belirten dilkçe ile okul müdürünüze başvurun ve derse girmeyin. en kolayı ben türkçe başaramam. benim alanım değil. bir başka türkçe öğretmeni gelsin daha yararlı olur çocuklara. ben istemiyorum diyede sözlü olarak belirtirsiniz.

geçen sene okulumuzdaki felsefe öğretmenine sağlık derslerini resim derslerini verince o itiraz etti dersleri geri almak zorunda kaldılar.

kolay gelsin.

İstanbul hala görevlendirme belli değil. 5 saat dersim var. Yarın boş. Okula gitmiyorum. En tabi hakkım. Ararlarsa niye gelmedin diye dersim yok ki dicem. Size de tavsiye ederim.

Kahramanmaraş mem in formatör görevlendirmesi %95 olacak hocam
Hem müdürümden hem de mem den olacağını duydum

Bugun ayni olayi ben yasadim ortmenin biri benim sinifta internet yok diye bana soluyo bende hocam beni ilgilendirmiyo deyip kapattim konuyu bu arada banada beden derslerini verdiler :)

Bu konuşmadan sonra 5 lerde seçmeli ders seçildi, 1 saat de rehberlik verip maaş karşılığı tamamladılar bizim ilde de formatörlük çıkacak gibi. Bakalım hayırlısı, "demek ki isteyince seçmeli dersi seçmek sizin elinizdeymiş hocam" dedim.

botebocuu' Alıntı:
Bu konuşmadan sonra 5 lerde seçmeli ders seçildi, 1 saat de rehberlik verip maaş karşılığı tamamladılar bizim ilde de formatörlük çıkacak gibi. Bakalım hayırlısı, "demek ki isteyince seçmeli dersi seçmek sizin elinizdeymiş hocam" dedim.

yine yanlış yapmışlar.. rehberlik maaş karşılığına sayılmaz.. haftalık doğrudan 2 saat ek ders ücreti almalısınız.

gezegen10' Alıntı:
Bugun ayni olayi ben yasadim ortmenin biri benim sinifta internet yok diye bana soluyo bende hocam beni ilgilendirmiyo deyip kapattim konuyu bu arada banada beden derslerini verdiler :)
:+1:

botebocuu' Alıntı:

Yarın formatör olunca bunları başınızdan atmak için uğraşacaksınıız.

kimseye karışmıyorum bende bilmiyorum diyorum. hayırlısı diyorum. ve dersim bittimi 1 dk durmuyorum koşarcasına çıkıp gidiyorum. hem 15 saat derse gir hemde formatörlük hiç çekilmiyordu. para yok belki ama olsun buda güzel.

Hocam imkanınız varsa kurs açın.. Sertifika alıp egzersiz yapın ....Bu bence formatörlükten daha iyidir...

wertyu6' Alıntı:
botebocuu' Alıntı:

Yarın formatör olunca bunları başınızdan atmak için uğraşacaksınıız.

hocam bu yıl 5 lerde olur seneye 6 lar seçmiş olur, gelecek yılı ve normumu düşünerek bunu yaptım. Rehberliği başımızdan atarız o sorun değil ama norm olmazsa ne yapacaz?

Geri