Mail gönderemiyorum?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan kara777
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Kodla Büyü

kara777

Üye
Arkadaşlar, son bir haftadır ilçe mem ve diğer okullardan mail geliyor ama ben mail gönderemiyorum. outlook express ayarları doğru. Giden mail için sürekli aynı hatayı veriyor: "Bilinmeyen bir hata oluştu. Hesap: 'mailpop.meb.k12.tr', Sunucu: 'mailsmtp.meb.k12.tr', İletişim Kuralları: SMTP, Sunucu Yanıtı: '550 5.7.1 Service unavailable; Client host [81.213.246.40] blocked using Trend Micro RBL+.', Bağlantı Noktası: 587, Güvenli(SSL): Hayır, Sunucu Hatası: 550, Hata numarası: 0x800CCC69" daha önce aynı hata ile karşılaşan ve üstesinden gelen arkadaşlar var ise lütfen yardım edin.

Hocam Yardımcı olayım,
Meb uzantılı mailler pop3 üzerinden yalnızca kara listede olmayan ip lerde çalışır. Mesala ip numaranız sabit değilse yani ttnet bağlantılı sabit olmayan bir ip ile pop3 destekli outlook çalıştırıyorsanız,
mail alırsınız fakat gönderemezsiniz (live mail kullanıyorsanız bunu da yapamazsınız). Mail Göndermek için
1- Sabit ip lacaksınız (eğer sabit ip ilede gönderemezseniz ip no yu bakanlığa tlf açarak bildirin) genelde sabit ip ler temiz ip oluyor.
2- Meb in okullara verdiği adsl hizmet adı xxxxokulu@meb şeklinde ve sabit ip olduğundan outlook rahatlıkla çalışır, eğer okul adsl ile mail göndremiyor iseniz ip numarasını bakanlığa bildiriniz
sorun çözülecektir.

wswswq' Alıntı:
Hocam Yardımcı olayım,
Meb uzantılı mailler pop3 üzerinden yalnızca kara listede olmayan ip lerde çalışır. Mesala ip numaranız sabit değilse yani ttnet bağlantılı sabit olmayan bir ip ile pop3 destekli outlook çalıştırıyorsanız,
mail alırsınız fakat gönderemezsiniz (live mail kullanıyorsanız bunu da yapamazsınız). Mail Göndermek için
1- Sabit ip lacaksınız (eğer sabit ip ilede gönderemezseniz ip no yu bakanlığa tlf açarak bildirin) genelde sabit ip ler temiz ip oluyor.
2- Meb in okullara verdiği adsl hizmet adı xxxxokulu@meb şeklinde ve sabit ip olduğundan outlook rahatlıkla çalışır, eğer okul adsl ile mail göndremiyor iseniz ip numarasını bakanlığa bildiriniz
sorun çözülecektir.
Hocam teşekkür ederim. Pazartesi günü okulda deneyeceğim. inşallah çözüm olur.

ne e-posta geliyor nede gidiyor. Çöçzümü olan var mı? Sabit ipi ilede denedim. olmuyor..

Bilinmeyen bir hata oluştu. Hesap: 'mailpop.meb.k12.tr', Sunucu: 'mailsmtp.meb.k12.tr', İletişim Kuralları: SMTP, Sunucu Yanıtı: '550 5.7.1 Service unavailable; Client host [85.99.103.105] blocked using Trend Micro RBL+. Please see http://www.mail-abuse.com/cgi-bin/looku ... 9.103.105; Mail from 85.99.103.105 blocked using Trend Micro Email Reputation database. Please see <http://www.mail-abuse.com/cgi-bin/lookup?85.99.103.105>', Bağlantı Noktası: 587, Güvenli(SSL): Hayır, Sunucu Hatası: 550, Hata numarası: 0x800CCC69

BBNET
Geri